Pratite nas

Humor

BiH treba NATO-ov kišobran jer joj mnogo toga kapa za vratom

Objavljeno

na

Stiže Božić pa bi mnogi izdaleka mogli stići malenim mjestima srca njihovoga. Nakon Božića vratit će se u velika mjesta pod suncem tuđeg neba, a s njima će i neki novi klinci sa snovima o boljem životu i vizom za budućnost. Iako im je hrvatski premijer Zoki Milanović poručio da ostanu tu gdje jesu. Dok u Lijepoj našoj brojni kažu:

– Bože, čuvaj Hrvatsku, a ja odoh u Njemačku!

BHNato_Logo _unutra2Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i biskup Ratko Perić zajednički su konstatirali kako se u BiH moraju stvoriti uvjeti za smanjenje iseljavanja mladih i obitelji. U biskupovoj promemoriji dr. Draganu Čoviću naglašava se kako je nakazni Dayton osudio bh. Hrvate na nestajanje te da se do hrvatske jednakopravnosti u BiH može stići federalizacijom, regionalizacijom ili entitetom.

Nekada se u Bosni (i Hercegovini) govorilo: Zbogom Bosno, odoh za Sarajevo! BiH mora požuriti na Zapad jer joj na Zapad odoše građani. Pa valja ići za njima. Ostane li BiH izvan Zapada, zapast će u situaciju da ostane bez građana. Oni koji po svaku cijenu žele građansku Bosnu i Hercegovinu, ostat će bez građana pa BiH više neće moći biti ni država triju jednakopravnih konstitucionalnih naroda. Bosni i Hercegovini dobro bi došao i NATO-ov kišobran jer joj mnogo toga kapa za vratom i s Istoka i s Jugoistoka.

Valja požuriti s reformama koje bi BiH trebale približiti standardima euroatlantskih integracija. Ujak Sam preko velike bare i Stara dama Europa znaju zanovijetati, ali i biti velikodušni. Trebat će osujetiti one koji će se ponašati poput konobara prema dokonoj dami u jednom ugostiteljskom objektu. Dama je zamolila konobara da uključi klimu, a on ljubazno reče:

– Poštovana damo, odmah ćemo Vam uključiti klimu.

Nakon pola sata dama zamoli konobara da isključi klimu.

– Poštovana damo, odmah ćemo isključiti klimu – ljubazan je konobar.

Nije prošlo ni 15 minuta, a dokona dama zamoli konobara da opet uključi klimu. Konobar je još ljubazniji:

– Poštovana damo, odmah ćemo vam opet uključiti klimu.

Jedan od gostiju upita konobara zašto dopušta da ga ta dokona dama toliko zafrkava, gotovo maltretira, a konobar mu objasni:

– Ma, ja zafrkavam nju, mi klimu uopće nemamo!

Takvo ponašanje može rasrditi staru damu Europu. Pa bi BiH od nje mogla dobiti korpu, odnosno „nogu“, biti nogirana. Onda bi jedni reagirali na jedan način, drugi na drugi, treći na četvrti. Što podsjeća na pitanja i odgovore na temu kako tko reagira onda kad supruga zatraži razvod i želi se udati za drugoga, ili kad momak „dobije nogu“ od djevojke koja je našla drugoga. Ateist će reći da ne vjeruje u to, a skeptik će je upitati:

– Jesi li sigurna?!

Pesimist će reći da je to i očekivao, a optimist će kazati njoj:

– Ma, zadrži ti ključeve za svaki slučaj!

Filozof će se upitati zašto baš sada, a naivac će upitati nju:

– Kad se vraćaš?

Kolerik će zaprijetiti sam sebi, a odvjetnik će zaprijetiti njoj:

– To će te skupo stajati!

Bankar će zaključiti kako će njega to skupo stajati, liberal će biti presretan jer je konačno slobodan, socijalist će poštivati njezinu odluku, a gastarbajter će je upitati:

– A kolika mu je plaća?!

No, Hercegovac će reagirati na svoj način:

– Mrš i goni se u tri (ostalo nije za novine)!

BiH je složena država, a trebala bi postati i složna. Pristup Europi puno toga posložio bi na najbolji način. BiH je bila u Europi, puno toga u BiH podsjeća na to pa je treba vratiti doma. Nadamo se da neće reagirati kao ona ljepojka koja je rekla:

– Kažu da slične osobe privlače jedna drugu, ali meni treba netko normalan!

BiH si ove zime ne smije dopustiti zimski san jer bi se mogla probuditi u vrućem političkom i socijalnom proljeću. Bosna i Hercegovina više ne smije čamiti čekajući, najodgovorniji u BiH ne bi se smjeli ponašati poput razmažene djevojke koja u tri ujutro u diskoteci reče prijateljici:

– Jao, sutra popodne moram rano ustati!

Frano Vukoja/VL

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Humor

Kao odgovor Delijama na tenk ispred Marakane, ispred Poljuda postavimo traktor

Objavljeno

na

Objavio

Kao odgovor Delijama na tenk ispri Marakane, jab da ispri Poljuda stavimo traktor !! 😁
Koja bi to fora bila ! 😅 komentirao je snimatelj Dražen Travaš

Podsjetimo, uoči uzvratne utakmice između Crvene zvezde i Young Boysa iz Berna, na ulasku na sjevernu tribinu Marakane u Beogradu pojavio se – tenk.

Iz kluba su poručili da je tenk “kulturna baština”, a i da simbol tenka navijači Crvene zvezde (Delije) često koriste na svojim koreografijama.

U nekim medijima pojavila se informacija da je taj tenk bio u Vukovaru za vrijeme rata, dok Srbi, koji su već prenijeli reakciju iz Hrvatske o ovome, negiraju tako nešto.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Humor

Jandroković o tome tko smješta ministrici Žalac: Možda je Vlada, možda su Srbi, možda su masoni…..

Objavljeno

na

Objavio

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora Gordan Jandroković izjavio je u četvrtak kako nema spoznaja o navodima ministrice Gabrijele Žalac o obračunima u HDZ-u, da takve informacije možda postoje, ali da do njega nisu došle te da o tome treba nju pitati.

“Morate nju pitati, možda ima nekih stvari koje ja ne znam. Glavni tajnici ne moraju sve znati, dakle možda postoje neke informacije koje do mene nisu došle”, rekao je Jandroković novinarima, upitan je li ozbiljno od ministrice da je u javnost izašla s tezama da joj medijske napade na nju smješta netko u u HDZ-u.

Naime, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac je na novinarski upit smještali joj netko u stranci medijske napade na nju odgovorila kako se “to da naslutiti”.

Možda netku je sabotira, protiv nje lobira…

“Možda netko je sabotira, protiv nje lobira, možda je vlada, možda su Srbi, možda masoni…”, citirao je Jandroković stihove popularne pjesme Vojka V “Kako to”, a na upit hoće li se o tome raspravljati u vrhu stranke dogovorio je da ne zna.

Jandroković je ponovio kako nema nikakvih spoznaja o ministričinim tvrdnjama o stranačkom obračunu, da to onda ne može ni komentirati te da ne zna na što točno ministrica misli.

Na pitanje je li mu uvjerljiva njena priča o skupocjenom Mercedesu u dvorištu njene obiteljske kuće u Vinkovcima, odgovorio je kako je Žalac pojasnila o čemu je riječ, pokazala je ugovore “i to je to, nemam što dodati”.

“Kaže da auto nije njen, pokazala je ugovore koji su na njezine roditelje, a sad kakav je aranžman, što se dogodilo i dogovorilo, ja o tome spoznaja nemam”, poručio je.

Novinari su ga pitali i u kakvim je odnosima s Josipom Stojanovićem Jollyjem, šibenskim poduzetnikom koji je rekao da je on (Jandroković) odsjeo u njegovu hotelu u Šibeniku.

Stojanovića Jollyja poznajem, ali nismo prijatelji

“BIo sam prije dva ili tri tjedna kada sam bio na HDZ-ovom skupu u Šibeniku. Tamo sam prespavao i sve platio”, rekao je Jandroković i dodao da je Stojanovića nekoliko puta sreo.

“Sreo sam se nekoliko puta s njim. Poznajem gospodina Stojanovića, međutim nismo prijatelji, poznajemo se”, istaknuo je.

S obzirom na, kako kažu, niz neodgovorenih pitanja vezano uz odnose Jollyja s HDZ-om i ministricom Žalac, pa i vezano uz natječaj s kraja prošle godine kada je upravo Stojanovič u Splitu dobio posao s autobusima, novinari su pitali Jandrokovića ima li tu mjesta za sumnju. Pa i s obzirom na “tajming”, jer je spomenuti skupocjeni Mercedes stigo obitelji Žalac početkom ove godine.

Ne bi trebalo biti nikakvog utjecaja ministara Žalac i Butkovića s Jollyjem

“Dakle, provjerio sam oko tih autobusa kada sam vidi tu infiormaciju, i s ministrom Butkovićem. Dakle, tu ne bi trebalo biti nikakvog utjecaja minsitrice Žalac.

Ne bi trebalo ili ste sigurni, pitali su ga novinari.

“Dakle, po proceduri kako se događala, shvatio sam da je ona potpisala uopće da se odobre ta sredstva, da je natječaj provodilo samo splitsko poduzeče u suradnji, kako sam shvatio, s Ministarstvom prometa, tako da tu ne vidim baš nikakvu poveznicu”, poručio je. (Hina)

Ministrica Gabrijela Žalac: ‘Ne znam kome smetam, ali obrisi mi se kristaliziraju’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari