Pratite nas

Humor

BiH treba NATO-ov kišobran jer joj mnogo toga kapa za vratom

Objavljeno

na

Stiže Božić pa bi mnogi izdaleka mogli stići malenim mjestima srca njihovoga. Nakon Božića vratit će se u velika mjesta pod suncem tuđeg neba, a s njima će i neki novi klinci sa snovima o boljem životu i vizom za budućnost. Iako im je hrvatski premijer Zoki Milanović poručio da ostanu tu gdje jesu. Dok u Lijepoj našoj brojni kažu:

– Bože, čuvaj Hrvatsku, a ja odoh u Njemačku!

BHNato_Logo _unutra2Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i biskup Ratko Perić zajednički su konstatirali kako se u BiH moraju stvoriti uvjeti za smanjenje iseljavanja mladih i obitelji. U biskupovoj promemoriji dr. Draganu Čoviću naglašava se kako je nakazni Dayton osudio bh. Hrvate na nestajanje te da se do hrvatske jednakopravnosti u BiH može stići federalizacijom, regionalizacijom ili entitetom.

Nekada se u Bosni (i Hercegovini) govorilo: Zbogom Bosno, odoh za Sarajevo! BiH mora požuriti na Zapad jer joj na Zapad odoše građani. Pa valja ići za njima. Ostane li BiH izvan Zapada, zapast će u situaciju da ostane bez građana. Oni koji po svaku cijenu žele građansku Bosnu i Hercegovinu, ostat će bez građana pa BiH više neće moći biti ni država triju jednakopravnih konstitucionalnih naroda. Bosni i Hercegovini dobro bi došao i NATO-ov kišobran jer joj mnogo toga kapa za vratom i s Istoka i s Jugoistoka.

Valja požuriti s reformama koje bi BiH trebale približiti standardima euroatlantskih integracija. Ujak Sam preko velike bare i Stara dama Europa znaju zanovijetati, ali i biti velikodušni. Trebat će osujetiti one koji će se ponašati poput konobara prema dokonoj dami u jednom ugostiteljskom objektu. Dama je zamolila konobara da uključi klimu, a on ljubazno reče:

– Poštovana damo, odmah ćemo Vam uključiti klimu.

Nakon pola sata dama zamoli konobara da isključi klimu.

– Poštovana damo, odmah ćemo isključiti klimu – ljubazan je konobar.

Nije prošlo ni 15 minuta, a dokona dama zamoli konobara da opet uključi klimu. Konobar je još ljubazniji:

– Poštovana damo, odmah ćemo vam opet uključiti klimu.

Jedan od gostiju upita konobara zašto dopušta da ga ta dokona dama toliko zafrkava, gotovo maltretira, a konobar mu objasni:

– Ma, ja zafrkavam nju, mi klimu uopće nemamo!

Takvo ponašanje može rasrditi staru damu Europu. Pa bi BiH od nje mogla dobiti korpu, odnosno „nogu“, biti nogirana. Onda bi jedni reagirali na jedan način, drugi na drugi, treći na četvrti. Što podsjeća na pitanja i odgovore na temu kako tko reagira onda kad supruga zatraži razvod i želi se udati za drugoga, ili kad momak „dobije nogu“ od djevojke koja je našla drugoga. Ateist će reći da ne vjeruje u to, a skeptik će je upitati:

– Jesi li sigurna?!

Pesimist će reći da je to i očekivao, a optimist će kazati njoj:

– Ma, zadrži ti ključeve za svaki slučaj!

Filozof će se upitati zašto baš sada, a naivac će upitati nju:

– Kad se vraćaš?

Kolerik će zaprijetiti sam sebi, a odvjetnik će zaprijetiti njoj:

– To će te skupo stajati!

Bankar će zaključiti kako će njega to skupo stajati, liberal će biti presretan jer je konačno slobodan, socijalist će poštivati njezinu odluku, a gastarbajter će je upitati:

– A kolika mu je plaća?!

No, Hercegovac će reagirati na svoj način:

– Mrš i goni se u tri (ostalo nije za novine)!

BiH je složena država, a trebala bi postati i složna. Pristup Europi puno toga posložio bi na najbolji način. BiH je bila u Europi, puno toga u BiH podsjeća na to pa je treba vratiti doma. Nadamo se da neće reagirati kao ona ljepojka koja je rekla:

– Kažu da slične osobe privlače jedna drugu, ali meni treba netko normalan!

BiH si ove zime ne smije dopustiti zimski san jer bi se mogla probuditi u vrućem političkom i socijalnom proljeću. Bosna i Hercegovina više ne smije čamiti čekajući, najodgovorniji u BiH ne bi se smjeli ponašati poput razmažene djevojke koja u tri ujutro u diskoteci reče prijateljici:

– Jao, sutra popodne moram rano ustati!

Frano Vukoja/VL

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Humor

PISMO SVETOM NIKOLI – Poklon kojim si lani zasuo Antu Tomića, preusmjeri na Velimira Viskovića

Objavljeno

na

Objavio

PISMO SVETOM NIKOLI – Dragi Sveti Nikola, ja se zovem Velimir, al’ ne pišem ti sada zbog sebe, nego zbog mog imenjaka Viskovića…

On je već izglancao svoju crvenu čizmu i stavio je na prozor. Očekuje poklon, ali nije bio dobar. Zato te molim da u ovo predblagdansko vrijeme, poklone kojima si lani zasuo Antu Tomića, preusmjeriš na Velimira Viskovića!

Evo ti i njegova slika, on već čeka tvoj poklon… komentirao je Velimir Bujanec na svom fb profilu

(P.S. Kaže Visković da fejs i onako doživljava kao “zabavljanje” i “zajebanciju”. Evo, sad se i ja zabavljam, a on je “inteligentan” pa će to sigurno shvatiti…)

facebook komentari

Nastavi čitati

Humor

Uredništvo fb stranice M.P.Thompsona očitalo lekciju pojedinim medijima

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što su nakratko izgasili stranicu, uredništvo facebook stranice M.P.Thompson, oglasilo se objavom koju prenosimo u cijelosti:

Dragi prijatelji, zbog inzistiranja zaposlenika Facebooka, a na intervenciju nekog resora iz Vlade RH (nismo uspjeli saznati kojeg, ali zasigurno onog koji voli raditi subotom) da uklonimo službeni državni dokument, (obavijest o prekršaju), dok se nismo konzultirali s menadžmentom, stranica je bila zaključana. Budući da Thompson nije preuzeo niti potpisao tu obavijest, nego je ona ostala na stolu u backstageu, sam Thompson se ne može smatrati vlasnikom tog dokumenta pa je trebalo napraviti kako je Facebook naložio.

Međutim, mi kao urednici Thompsonovih stranica dužni smo odgovoriti pojedinim medijima na pokušaju čerečenja, iznošenja neistina i uglavnom iživljavanja jer, eto, misle “došlo je naše vrijeme”, neće više smjeti pjevati pjesmu „Bojna Čavoglave“, „Anica kninska kraljica“… Kako vidimo, nedavno su napadali pjesmu „Lijepa li si“. Proglašavaju Thompsona ustašom, a pozdrav „ZA DOM SPREMNI“ ustaškim pozdravom. Pišu raznim institucijama u inozemstvu kako je Thompson fašist i kako su njegovi koncerti visoko rizični iako su njegovi koncerti jedni od najposjećenijih na kojima nikad nema incidenata.

Ne, gospodo, vaše vrijeme u tom smislu nije došlo, a neće nikada ni doći ma koliko god se vi trudili.
Thompson, i da želi, nikako ne može biti ustaša ni fašist jer Thompson je dragovoljac Domovinskog rata, pobjednik, sudionik u vraćanju hrvatskog teritorija koje su okupirali srpsko-četnički koljači, a koji danas cvile po medijima. U početku je bio pripadnik HOS-a koji i dan danas na svojim obilježjima koristi pozdrav „ZA DOM SPREMNI“.

Da, nama je jasna vaša politika… Thompson je idealan za vaše naume kao i HOS koji je u Domovinskom ratu koristio taj pozdrav, a koji se koristio u raznim vremenima hrvatske povijesti. Jasno nam je da kroz pritisak medija pokušavate malo po malo zabraniti proslave naših pobjeda iz Domovinskog rata, jasno nam je da je vaš sluganski konačni cilj proglašenje Domovinskog rata – zločinačkim.

Ne, gospodo, koliko god vam trenutna politika godila, VAŠE VRIJEME U TOM SMISLU NIKADA NEĆE DOĆI.
Imamo našu Hrvatsku, krvlju natopljenu, ali slobodnu i demokratsku. Imamo naše pobjede i pozdrave koje vi ako ne želite i ne morate slaviti.
Mi ćemo ih i dalje slaviti, podsjećati se naših veličanstvenih i pravednih pobjeda kao i naših poginulih branitelja, poginulih u oslobađanju trećine okupirane Hrvatske od srpsko-četničkog agresora i njihovih sluga.

I na kraju jedna poruka tzv. medijima: ma nitko nam nije ukinuo Facebook stranicu, samo se malo šalimo s Vama, mislimo da je red zbog Vaših čitatelja da sami sebe demantirate.

P.S. Hvala Vam što nas toliko čitate 🙂

Uredništvo stranica M.P.Thompsona (Administratori), stoji u objavi.

Mediji koji su požurili objaviti 'vijest' :)

Mediji koji su požurili objaviti ‘vijest’ 🙂

facebook komentari

Nastavi čitati