Connect with us

Iz Svijeta

Bijela kuća prozvala guvernera Teksasa zbog slanja migranata u Washington

Objavljeno

-

Foto: EPA

Bijela kuća optužila je u ponedjeljak guvernera Teksasa Grega Abbotta za ugrožavanje života nakon što su na hladnu Badnju večer autobusi puni migranata s jugozapadne granice Teksasa iskrcani blizu kuće potpredsjednice Kamale Harris u Washingtonu.

Republikanac Abbott, istaknuti kritičar imigracijske politike Bidenove administracije, nije priznao da je poslao autobuse migranata na Badnjak i njegov ured nije preuzeo odgovornost za to.

Procjenjuje se da su teksaški dužnosnici smjestili u autobuse 110 do 130 migranata i tražitelja azila u Sjedinjenim Državama, a među njima mnoge obitelji s djecom, priopćile su u nedjelju skupine za pomoć imigrantima nakon što su migranti stigli u glavni grad SAD-a.

“Guverner Abbott ostavio je djecu kraj ceste na temperaturama ispod nule na Badnjak bez koordinacije s bilo kojim saveznim ili lokalnim vlastima”, priopćio je glasnogovornik Bijele kuće Abdullah Hasan.

“Političke igre ništa ne postižu i samo ugrožavaju živote”, dodao je Hasan.

Teksas je autobusima prevezao tisuće migranata u Washington, New York City i Chicago, što su neki kritičari nazvali trikom u jeku nacionalne rasprave o velikom broju imigranata koji ulaze u SAD preko južne granice.

Abbott je ranije rekao da Teksas namjerno prevozi migrante autobusima u gradove utočišta u kojima se policiju obeshrabruje da deportira imigrante.

Hasan je rekao da je Bidenova administracija voljna tražiti rješenje pitanja migracija s demokratima i republikancima.

Claudia Tristan iz organizacije za pomoć migrantima, rekla je Reutersu u ponedjeljak da su gotovo svi migranti, iskrcani blizu doma potpredsjednice, već na putu prema rođacima i prijateljima u Sjedinjenim Državama.

U pismu Bidenu 20. prosinca, Abbott je napisao da je država preopterećena tisućama muškaraca, žena i djece koji svakodnevno dolaze u Teksas i u riziku su od smrzavanja na gradskim ulicama. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari