Connect with us

Iz Svijeta

Bijela kuća: SAD bi poslale oružje Ukrajini ‘odmah’, ako se novac odobri

Objavljeno

-

Foto: EPA

Sjedinjene Države poslale bi pošiljke oružja Ukrajini “odmah”, ako se odobri zahtjev za financiranje pomoći Ukrajini u odbijanju ruskih osvajača, rekla je novinarima u petak tajnica Bijele kuće Karine Jean-Pierre

Izgleda da će čelnik Predstavničkog Zastupničkog doma američkog Kongresa republikanac Mike Johnson ovog vikenda progurati prijedlog zakona o pomoći Kijevu, Izraelu i drugim saveznicima u iznosu od 95 milijardi dolara, unatoč buri prosvjeda tvrdokornih republikanaca koji bi mogli dovesti do pokušaja njegovog rušenja.

Zakonodavni paket vrijedan 95 milijardi dolara kojim se pruža pomoć Ukrajini, Izraelu i Indo-Pacifiku, u petak je, uoči konačnog glasovanja u subotu, u Zastupničkom domu prošao proceduralno glasanje širokom dvostranačkom većinom, nadvladavši tvrdokorno republikansko protivljenje koje ga je mjesecima zadržavalo.

Zakonodavni prijedlog je u proceduralnom glasanju dobio podršku 316 zastupnika spram 94 s većom potporom demokrata nego republikanaca koji imaju tijesnu većinu što ukazuje da bi ga u konačnici mogla podržati većina zastupnika. (Hina)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas