Connect with us

BiH

“Bijeli kruh”: Za pola godine 46 bivših zastupnika naplatilo 780.165 KM

Objavljeno

-

Dok zbog praznog mirovinskog fonda svaki mjesec umirovljenicima kasne mirovine, dok je na spisku 500.000 nezaposlenih i dok oni koji imaju sreću raditi, preživljavaju s minimalnom plaćom, za prvih šest mjeseci ove godine 46 stranačkih kadrova koji su obavljali funkciju zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH na ime „bijelog kruha” naplatilo je čak 780.165 maraka!

[ad id=”68099″]

Podatak je to koji je kao odgovor na zastupničko pitanje dostavljen zastupniku Saveza za bolju budućnost BiH u Zastupničkom domu FBiH Nasiru Beganoviću, piše Avaz.

On je od službi Parlamenta tražio detaljne informacije o tome tko i koliko je svaki mjesec inkasirao novca iz proračuna na ime privilegije koja im omogućava da 12 mjeseci nakon isteka mandata primaju naknadu u visini plaće.

Tako je na račun 46 zastupnika svaki mjesec na račun leglo od 2.500 o 2.900 KM, a da nisu na bilo koji način sudjelovali u radu Parlamenta! A imaju pravo da se tako nastavi do studenoga.

Kako je kazao Beganović za Avaz, „bijeli kruh” predstavlja odraz krajnjeg bezobrazluka i licemjerstva.

-Oni (vladajući) su sebi uveli privilegiju da primaju naknadu za nerad i pored općeg stanja u društvu, siromaštva i činjenice da svaki šesti građanin ide na spavanje gladan, u vrijeme kada se bori i lome koplja za minimalna radnička prva, određeni dužnosnici sebi su uveli to pravo koje im omogućava primanje naknade za nerad, što je krajnje bezobrazno i licemjerno, kazao je Beganović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari