Pratite nas

BiH

“Bijeli kruh”: Za pola godine 46 bivših zastupnika naplatilo 780.165 KM

Objavljeno

na

Dok zbog praznog mirovinskog fonda svaki mjesec umirovljenicima kasne mirovine, dok je na spisku 500.000 nezaposlenih i dok oni koji imaju sreću raditi, preživljavaju s minimalnom plaćom, za prvih šest mjeseci ove godine 46 stranačkih kadrova koji su obavljali funkciju zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH na ime „bijelog kruha” naplatilo je čak 780.165 maraka!

[ad id=”68099″]

Podatak je to koji je kao odgovor na zastupničko pitanje dostavljen zastupniku Saveza za bolju budućnost BiH u Zastupničkom domu FBiH Nasiru Beganoviću, piše Avaz.

On je od službi Parlamenta tražio detaljne informacije o tome tko i koliko je svaki mjesec inkasirao novca iz proračuna na ime privilegije koja im omogućava da 12 mjeseci nakon isteka mandata primaju naknadu u visini plaće.

Tako je na račun 46 zastupnika svaki mjesec na račun leglo od 2.500 o 2.900 KM, a da nisu na bilo koji način sudjelovali u radu Parlamenta! A imaju pravo da se tako nastavi do studenoga.

Kako je kazao Beganović za Avaz, „bijeli kruh” predstavlja odraz krajnjeg bezobrazluka i licemjerstva.

-Oni (vladajući) su sebi uveli privilegiju da primaju naknadu za nerad i pored općeg stanja u društvu, siromaštva i činjenice da svaki šesti građanin ide na spavanje gladan, u vrijeme kada se bori i lome koplja za minimalna radnička prva, određeni dužnosnici sebi su uveli to pravo koje im omogućava primanje naknade za nerad, što je krajnje bezobrazno i licemjerno, kazao je Beganović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Od danas svi koji ne poštuju samoizolaciju idu u prinudnu izolaciju

Objavljeno

na

Objavio

Federalni stožer civilne zaštite na 11. izvanrednoj sjednici održanoj danas donio je novu naredbu kojom će svaka osoba koja ne poštuje samoizolaciju biti izmještena u prinudnu izolaciju.

Zapovjednica stožera Jelka Miličević danas je potpisala novu naredbu za građane Federacije Bosne i Hercegovine koja vrijedi od danas, a svi županijski stožeri dužni su u narednim danima osigurati objekte i uvjete za prinudnu izolaciju.

Za realizaciju danas donesene naredbe o prinudnoj izolaciji za realizaciju, osim županijskih stožera civilne zaštite, zadužuju se i krizni stožeri, ministarstva unutarnjih poslova, županijske uprave policije i inspekcijski organi, piše Klix.

Rok za uspostavljanje objekata za prinudnu izolaciju je tri dana od danas.

Načelnik Federalnog stožera Civilne zaštite Fahrudin Solak članove stožera je informirao i o završenoj dezinfekciji Konjica i Jablanice te početku sustavne dezinfekcije gradova u FBiH kao načinu borbe protiv koronavirusa.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Vjekoslav Bevanda: Izmjenama Zakona o PDV-u bez analiza može se nanijeti veća šteta nego korist

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i riznice Vjekoslav Bevanda ne podržava prijedlog o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV) koji je danas u hitnu proceduru uputio predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Ministar Bevanda, koji je i predsjedatelj Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje (UINO), smatra da se izmjenama Zakona o PDV-u bez jasnih podloga i analiza može nanijeti veća šteta nego korist.

„Zakonske izmjene u ovo vrijeme bez podloga i jasno iskazanih pozitivnih i negativnih efekata mogu nanijeti samo štetu. Ovako krucijalne stvari moraju ići tek nakon jasnih podloga i učešća svih u BiH i to uz puni konsenzus“, naglasio je ministar Bevanda.

Smatra da bi izmjene i dopune zakona, koje su predložene i tiču se pomjeranja rokova za plaćanje PDV-u, imale samo negativan efekt.

„Po mojoj procjeni ovo bi imalo trenutni efekt na nelikvidnost svih razina vlasti, a ne bi imalo baš nikakav efekt na pomoć gospodarstvu. Nije vrijeme za politikanstvo i stvaranje novih kriza i prepucavanja u ovako teškim vremenima. I na kraju, čemu bi poslužilo da donosimo bilo kakve odluke koje će biti rezultat preglasavanja“, zaključio je ministar Bevanda u svom reagiranju na inicijativu za izmjene i dopune Zakona o PDV-u.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari