Connect with us

Vijesti

Bijes naroda prvo će osjetiti Ivo Josipović

Published

on

Ne treba se puno naprezati kako bi se prisjetili razloga zbog kojih Ivo Josipović ne zaslužuje novi mandat na Pantovčaku. Već ranije sam upozoravao kako je u sadržajnom, političkom, smislu Ivo Josipović vjerni sljedbenik politike Stipe Mesića.

Politika koju provodi aktualni predsjednik države ne provodi se više kao u Mesićevo vrijeme sirovim metodama i sukobima, ali u svojoj perfidnosti i konačnim ciljevima jednako je, ako ne i više, opasna za jedinstvo i opstanak države. Odgovornost zbog podjela i sukoba unutar nacionalnog tkiva prevelika je da bi se Josipović mogao opravdati i zaslužiti novi mandat na čelu države. Ivo Josipović od svog uspona u Predsjedničke dvore nastupa i djeluje kao predsjednik SDP-ovih glasača i samo jednog dijela, manjeg, građana. Jeste li u ovih četiri godine njegova mandata osjetili kako je to i Vaš predsjednik, kako zastupa i vaša uvjerenja, poglede i stavove? Ne, Ivo Josipović postavši predsjednik države formalno je zamrznuo članstvo u SDP-u, a u praksi je postao prvi čovjek SDP-a. S mjesta predsjednika države, dakle čovjeka koji bi u trenutku izbora trebao predstavljati sve građane i skrbiti o nacionalnom jedinstvu, Josipović je prostituirao funkciju predsjednika i pretvorio se u još jednog komitetskog kadrovika i planera.

U gotovo svakoj javnoj raspravi, sukobljavanju svjetonazorskih pitanja u javnosti i između političkih stranaka Josipović je redovito podržavao isključivo SDP-ove stavove. Ne samo da ih je podržavao nego je često predvodio javne kampanje i nastupao kao zagovornik jedne parlamentarne grupacije. Predsjednik u javnim istupima redovito naglašava kako je on po uvjerenju socijaldemokrat pa se, kako ističe, njegovi stavovi često podudaraju sa socijaldemokratskom vladom. Međutim, Josipović je zaboravio kako je on prije svega predsjednik svih građana, a potom socijaldemokrat. Nervoza Ive Josipovića svakim je danom sve veća kako se približava izborna godina. Pritom aktualni predsjednik vješto reklamira svoje navodne sukobe sa premijerom Milanovićem i vladom kako bi se tobože postavio kao faktor stabilnosti zemlje. Međutim, već u narednom nastupu Josipović udara na „ustaške aveti“ i „ljutu desnicu“ kako bi pokazao vlastitom korpusu da je on ipak dijete SDP-a.

Najveća opasnost za Josipovićev novi mandat, pod uvjetom da desnica na izbore ne izađe sa desetak kandidata kao do sada, je njegovo poistovjećivanje sa SDP-om u narodu. Prepozna li narod Josipovića kao mozak SDP-a, stvarnog kadrovika na HRT-u u ministarstvima, gospodarskom i političkom životu, biti će to prva žrtva iz redova jedne katastrofalne vlade. Upravo to Josipović želi izbjeći pod svaku cijenu pa se u posljednje vrijeme počeo javno distancirati od sve omraženijeg Milanovića dok u isto vrijeme tajno i dalje vuče sve konce u SDP-u.

Aktualna SDP-ova vladajuća garnitura svjesna je kako će na narednim parlamentarnim izborima doživjeti potpunu propast stoga će im u narednom razdoblju prioritet biti spasiti „svog“ predsjednika na Pantovčaku. Sve bi to bilo moguće kada bi se narod odrekao pamćenja, tada bi i Josipović bio siguran na još jedan mandat u udobnoj fotelji, ali narod pamti, a ponekad i vrati.

 

Željko Primorac/hrsvijet

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari