Pratite nas

Komentar

Biseri iz Sabora

Objavljeno

na

Danas smo se naslušali toliko bedsastoća o Proračunu RH za 2020. godinu da je to već postalo uobičajeno od nesposobno-nepismene oporbe.

Navikli smo na to, ali jedan „biser“ ipak se mora istaknuti jer jedan saborski zastupnik, kojemu je titula ispred imena duža od samog imena i prezimena, stvarno je opet „oplemenio“ saborsku raspravu.

Naravno, riječ je o prof. dr.sc. Ivanu Lovrinoviću i bivšem dekanu ekonomskog fakulteta upravo u vrijeme kad su se na saborskoj galeriji nalazili studenti ekonomije.
G. Ivan Lovrinović je rekao da je Javni dug RH narastao na 300 milijardi kuna što nema baš puno veze s zdravim razumom, ali ni s matematikom ni statistikom.
Kako redovno pratim izvješća HNB-a i Tablice i3 u kojoj HNB svakog zadnjeg radnog dana ažurira podatke i javno je dostupna svima Tablica i3 u kojoj svatko može provjeriti koliki je ukupni Javni dug RH, ali s vremenskim odmakom od tri mjeseca.

Obzirom da je RH izdala Obveznicu u vrijednosti 1,5 milijardi € ili u protuvrijednosti cca 11 milijardi kuna u lipnju 2019., za vraćanje Obveznice koja stiže na naplatu ovih dana u studenom 2019.

No dobro, jasno mi je da „običan“ građanin“ ne čita službene stranice HNB-a ili DZS-a, ali da jedan prof. dr. sc. Ivan Lovrinović ne čita službene podatke i priča nebuloze o njima bez ikakve pripreme, e to nije baš u redu. Inače je g. Lovrinović poznat i po svom „velebnom“ PROGRAMU UNIVERZALNOG ZAPOŠLJAVANJA koje sam opisao kao „Univerzalni program prodaje magle“ (  https://kamenjar.com/univerzalni-program-prodaje-magle/ ) u kojoj u samo koji minut netko mu s papira iz njegove videoprezentacije „ukrade“ poneku milijardu kuna.

I sad se pitamo, zbog čega su studenti ekonomije „pobjegli“ s galerije?! Pa sigurno nisu zbog mene ili bilo kojeg čitatelja, već najvjerojatnije zbog „ekonomskom gurua“ ekonomije.

No, da bi bilo jednostavnije jer mnogi danas nisu ni slušali ni gledali saborsku raspravu o Proračunu RH za 20120., pogledajmo baš to, tj. taj „biser“ g. Lovrinovića i sliku s brojevima iz Tablice i3, HNB-a.

U prvom od tri stupca Tablice i3 vidljivo je da je ukupni Javni dug RH u svibnju iznosio 288,938945 milijarde kuna. U drugom stupcu koji obilježava lipanj 2019. kad smo se „zadužili“ cca 11 milijardi kuna, svaki osnovnoškolac uz kalkulator ili bez njega se pita kako je i gdje je „nestalo“ 2,871 007 milijarde kuna iz trećeg stupca koji obilježava srpanj 2019.?!

Po osnovnoškolskoj matematici to ide ovako:

288,938945 + 11= 299,938945.

299,938945 – 297,067938 = 2,871007.

Ako smo se zadužili 11 milijardi kuna u lipnju, a već u srpnju se dug smanjio i iznosi 297,067938 milijardi kuna uz razliku od 2,871007 milijardi kuna, kako nam je dug manji? Možda je tih 2,871007 milijardi kuna ipak netko vratio, a da mi to i ne znamo.

„Strašna zadaća“ za osnovnoškolce, a još strašnija za studente ekonomije!

Ovu zagonetku može riješiti samo „ekonomski guru ekonomije“ g. Lovrinović i nitko više.

A ništa, sad već po drugi put javno moram reći g. Lovrinoviću kao i 26.08.2016.:

Poštovani, kanite se i matematike i ekonomije!

Milivoj Lokas

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Culej: Država nije učinkovita u rješavanju ratnih zločina

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej u ponedjeljak je prilikom obilježavanja 28. obljetnice stradanja Vukovara ocijenio da državne institucije ne rade svoj posao u rješavanju pitanja ratnih zločina.

“Napravili su manje od ništa, što bi Bruno Ferrero rekao – što je manje od ništa, to je pahulja snijega koja pada na granu, tako i oni. Mislim da ne rade svoj posao i da su previše plaćeni za ništa”, rekao je Culej novinarima u Koloni sjećanja u Vukovaru.

Što se tiče obilježavanja obljetnice stradanja Vukovara, rekao je da je ljubav prema Hrvatskoj jedina emocija koja vrijedi, kao i prisjećanje na suborce, prijatelje, kumove, te pripadnike jedinice i svog naroda. (Hina)

 

Najkrvavija bitka Domovinskog rata – Bitka za Vukovar (VIDEO)

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Škoro o ‘prekapanju Jasenovca’ – Tvrdi da je izjava montirana u lažnu vijest usmjerenu protiv njega

Objavljeno

na

Objavio

N1 - Isječak

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro poručio je u nedjelju iz Vukovara kako bi trebali, možda, svi manje pričati, već šutjeti i moliti se da se zlo više nikada ne ponovi, te istaknuo da treba prekopati sve arhive i učiniti ih dostupnima te znanstvenim pristupom doći do istine.

“Došao sam ovdje da upalim svijeću i malo se molim za to sve skupa. Trebali bi možda svi manje pričati, šutjeti i moliti se da se to nikada neće ponoviti, a žrtvama odati dužno poštovanje na način da ćemo naći znanstveni pristup, otvoriti arhive, vratiti ih u Hrvatsku i konačno to poglavlje naše povijesti zatvoriti”, izjavio je novinarima Miroslav Škoro.

Poručio je kako se svi moramo suočiti s činjenicama da u vezi sa svim onim što se dogodilo u Vukovaru 1991. te pitanju nestalih osoba već dugo nije ništa učinilo.

Novinarima je, na pitanje koje je njegovo mišljenje u vezi s pitanjem ćiriličnih ploča u Vukovaru, odgovorio kako osobno nema ništa protiv ćirilice, ali da joj u Vukovaru može biti mjesto tek kada se o tome dogovore Vukovarci. Dodao je da zna pisati na ćirilici i smatra kako to pismo u Hrvatskoj nikome osobno ne smeta, ali da je Vukovar nešto sasvim drugo od ostataka Hrvatske u vezi s tim pitanjem.

“Vukovar je doista mjesto posebnog pijeteta i Vukovar je mjesto u kojem ćirilica izaziva sasvim drugačiji osjećaj i da budem iskren kada budem predsjednik države ili kada se bude dogodila takva situacija, a ja budem još živ, kada se moj prijatelj hrvatski pukovnik Peđa Mišić bude s ostalim Vukovarcima dogovorio da ploče budu na ćirilici i li nekom drugom pismu, ja ću ga sam pridržati da je on sam gore zavida, rekli bi dolje u Dalmaciji, a do tada nemojmo se igrati s osjećajima Vukovaraca i Vukovara”, poručio je Miroslav Škoro.

Montirane su moje izjave da bi me se lažno prikazalo

Upozorio je i kako su u proteklih nekoliko dana njegove izjave bile montirane kako bi ga se lažno prikazalo i da to može svako malo dijete uočiti.

“Istina o Vukovaru, Škabrnji, Bleiburgu, Jasenovcu je ono što nam je nužno. Ako poslušate tu vijest koja je izmontirana, onda ona glasi da ćemo prekopati sve, a nakon toga definitivno ne ide riječ Jasenovac. Kao znanstvenik uistinu tvrdim da treba prekopati sve arhive i učiniti ih dostupnima te znanstvenim pristupom doći do istine. Nažalost, naši arhivi su uglavnom u Beogradu”, kazao je Škoro rekavši kako, ako se mi ne možemo dogovoriti kako doći do istine, treba utvrđivanje istine prepustiti međunarodnim komisijama.

Na pitanje novinara kako komentira izjavu kandidata Miroslava Kolakušića da će, kada bi postao predsjednik Republike sebi povisiti plaću i obitelj preseliiti na Pantovčak, Škoro je kazao kako ne treba povećavati plaću predsjednika države.

“Neće se nitko u jedno jutro probuditi u boljoj Hrvatskoj ako ne budemo jako puno radili. Pri tome moramo davati onima koji puno više trebaju nego što trebaju gospodin Kolakušić i ja. Ako se on natječe za ovu poziciju da bi imao veću plaću, onda mu to nije dobar motiv”, kazao je. (Hina)

Škoro: Pripadam generaciji ponosnih ljudi koja je pobijedila srpski fašizam. To smo mi pobijedili!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari