Pratite nas

Komentar

Biskup Košić: Gospodine, obdari nas istinom o Jasenovcu

Objavljeno

na

Čini se dakle da je, prema Tuđmanu, u ustaškom logoru Jasenovcu moglo biti negdje oko 20 tisuća žrtava, a razliku do službenih 80 tisuća bi mogle činiti žrtve koje su pobili partizani poslije rata do 1948. – dakle barem 3 puta više, tj. oko 60 tisuća!, komentirao je biskup sisački mons. Vlado Košić.

Bilo bi dobro da se to i stručno istraži i potvrdi ili opovrgne, pa ako treba da to učine i međunarodni stručnjaci, te se broj svih žrtava konačno službeno obznani da ne bude stalno nekog licitiranja sa žrtvama jer to nije pošteno ni prema kome tko je tamo stradao, bilo u logoru NDH bilo u poslijeratnom logoru SFRJ.

Predložio bih – kad već neki ne žele ići na službenu komemoraciju, da tamo sutra pođu predstavnici hrvatskih domobrana jer mislim da bi oni također trebali položiti vijence za svoje pobijene, kojih je izgleda poslije rata od partizanske ruke palo još puno više negoli u ratu palih žrtava od ustaške.

Dakako, kao kršćani žalimo za svakim ljudskim životom i molimo se za sve žrtve! I sjećamo se svih tih zločina i palih žrtava da se nikada više ne dogodi ništa slično.

Smiluj nam se, Gospodine! Izliječi rane svih koji pate za svojim najmilijima! Obdari nas već jednom istinom o svim tim događajima da bez gorčine i želje za ikakvom osvetom gradimo Hrvatsku kao slobodnu i čistu. Amen.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marin Miletić – Gađaju ‘Tuđmana’ jajima, a veličaju Tita?

Objavljeno

na

Objavio

U Zagrebu se gađa jajima spomenik prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Unatoč svim manama, ne možemo zanijekati nekoliko činjenica Tuđmanu: Tuđman je bio antifašist, prvi hrvatski predsjednik izabran na demokratskim izborima, Tuđman je zajedno s hrvatskim braniteljima omogućio našem društvu – slobodu.

Tito je pak došao na vlast drukanjem i eliminacijom svojih protivnika. Proglašen je trinaestim zločincem 20. stoljeća odgovornim za smrt 570 tisuća ljudi. Tito je progonio Katoličku crkvu, da nalog progona Stepinca, odobravao i dao nalog ubojstva preko 500 katoličkih svećenika i časnih sestara. Tito je odgovoran za Bleiburg, za Hudu jamu i jame Bezdane.

Za fizičko rušenje katoličkih crkvi i ubojstva na tisuće osoba bez prava na suđenje. I sada, takav Tito pojedincima, a ustvari pripadnicima radikalne ljevičarske skupine, Tito nije problem, ali zato Tuđman jest?

Pogledajte ovaj video koji je objavio Marin Miletić, a u kojem promišlja ovu problematiku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Denis Kuljiš – ‘Možete vi k.’

Objavljeno

na

Objavio

Bio sam jučer na Z1 u emisiji s nekim gospođama koje su me gađale raznim floskulama, a ne znaju ni jedan podatak, jer im ne treba – žene se bave tihim obrtom politike u marginalnim strankama i zaista im nikakva znanja nisu potrebna. Pa sam i opet morao slušati o tome kako valja oporezovati kapital, a ne zaposlenike, i zašto poslodavci daju male plaće… komentirao je Denis Kuljiš na Facebooku.

I sad ti njima objašnjavaj natenane kako ionako nema kapitala koji bi tu nešto ulagao ili proizvodio, a plaće se daju prema potražnji na tržištu rada, a ne onoliko koliko bi ljudima bilo potrebno.

Onda opet ono o tome kako država treba ”reindustrijalizirati” zemlju, a na moje direktno pitanje što s viškom ljudi u državnom aparatu koji guši ekonomiju porezima – ne, tu se ne bi šteli mešat, ali misle da treba smanjiti broj gradova i općina, nakon pomne analize, koju će provesti čim dođu na vlast (a onda, naravno, neće, jer se ne razumiju ni u lokalnu upravu, baš kao ni u ekonomiju). Ukratko, sačuvaj nas bože amatera.

Ne smije se glasati za stranku koja nema kadrovske sposobnosti da vodi privredu i društvo, i to ne onakve profesorčiće i bankovne činovnike sitnog zuba kao Milanovićev SDP, nego ljude sa stvarnim iskustvom u upravljanju velikim sustavima.

Ne znam kako mogu do njih doći, ali ako ne mogu, onda neka se klone politike. Na temelju iskustva iz ove emisije barem sa strankom ”Možemo” zaključio sam – ”Možete vi k”, zaključio je Kuljiš.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari