Connect with us

Pregled

Biskup Mile Bogović liječi se od covida u bolnici u Gospiću

Objavljeno

-

Foto: Hina

Gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović (82) dva se dana liječi na covid odjelu bolnice u Gospiću gdje je primljen s visokom temperaturom i gdje mu je potvrđena zaraza, priopćio je Biskupski ordinarijat u Gospiću.

Ravnateljica bolnice Sandra Čubelić potvrdila je u utorak Hini da se biskup Bogović liječi kod njih, ali je odbila komentirati tijek bolesti.

“Tek je dva dana prošlo otkako je biskup Bogović hospitaliziran i prerano bi bilo sad bilo što reći o oporavku”, rekla je ravnateljica Čubelić.

Biskup Bogović ne živi u Biskupskoj kući u Gospiću već u susjednoj kući. Gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić, svećenici i časne sestre u Biskupskoj kući nisu bili u kontaktu s biskupom Bogovićem, nisu zaraženi niti im je određena samoizolacija, te biskupski ordinarijat u Gospiću nastavlja s radom poštujući epidemiološke mjere koje su propisale mjerodavne vlasti, priopćio je ordinarijat.

Biskupski ordinarijat izvijestio je i da je biskup Bogović stabilnog stanja, da je 3. prosinca obavio testiranje na covid-19 jer je osjetio znakove povišene tjelesne temperature te da mu je potvrđena zaraza nakon čega je u nedjelju sanitetskim prijevozom gospićkog Doma zdravlja prevezen u bolnicu.

Zbog rizičnosti koja je povezana sa starosnom dobi biskup Bogović je hospitaliziran, priopćili su iz ordinarijata uz poziv vjernicima i građanima da budu odgovorni i poštuju epidemiološke mjere, a vjernike su pozvali i na molitvu za biskupa Milu Bogovića i sve oboljele od koronavirusa. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari