Connect with us

Religija i Vjera

Biskup Radoš: Idilu Božića krade nam neželjeni gost

Objavljeno

on

Foto: Hina

Varaždinski biskup mons. Bože Radoš uputio je u subotu božićnu poruku vjernicima „Ukradena idila – otkrivena tajna Božića” u kojoj ističe da nam idilu Božića krade “neželjeni gost” – covid.

“(…) podlo se uvlači u naše domove. Iz mnogih je zauvijek odveo, kao razbojnik ukrao, drage nam ljude. Čini se moćan: zatvorio je kuće, opustošio ulice, prorijedio sjedišta u našim crkvama, ušutkao veseli i radosni žamor djece…Može li nam ukrasti i Božić? Idiličnu dekoraciju sigurno može – već je ukrao. Ali otajstvo? Može li nam ukrasti tajnu, radost samoga Božića?”, pita se biskup i daje odgovor.

“Ključ, srce, radost Božića skriva se u vjeri u Isusovo utjelovljenje. Bog, po kome je sve stvoreno, jedini je izvor života i u njegovoj ljubavi sakriven je smisao našega postojanja – došao je radi nas ljudi, radi našega spasenja. Ova tajna Božića svjedoči da je život svakoga čovjeka neizmjerno vrijedan, da je dragocjen u Božjim očima”, naglasio je.

U svojoj poruci biskup ističe da mnoštvom popratnih sadržaja u pripremi za Božić putem lako izgubimo onoga koji je najmanji, koji ‘zadnji dolazi’ i radi kojega je sve, a to je maleno dijete u jaslicama. „U jednostavnosti i bogatstvu prizora jaslica, zaustavit ćemo pogled na živopisnoj stranici evanđelja koja dočarava tajnu Božjeg dolaska među nas ljude. Naše će uši dotaknuti glas radosti neba koji obznanjuje: Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist, Gospodin”, poručuje biskup.

Vjernike je pozvao da „dijete u jaslicama” polože u jaslice svojih obitelji te da obiđu i one u župnim crkvama.

„Dok je Bog u svetištu bića, dok je ljubavlju zapisan u dušu, nitko ga ne može ukrasti, nitko ga ne može dohvatiti. Kradljivac (covid) ne može uzeti toplinu, ljepotu i radost vjere koja daje novi pogled na smisao života; novi pogled na druge, svijet, bolesti pa i neprilike koje nas okružuju”, poručio je mons. Radoš, poželjevši svima sretan Božić. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari