Connect with us

BiH

Biskupi BiH pozvali građane da izađu na izbore

Objavljeno

-

Biskupi Biskupske konferencije BiH pozvali su građane BiH da iskoriste svoje građansko pravo i ujedno obave svoju građansku dužnost te izađu na predstojeće lokalne izbore i na njima glasuju savjesno i odgovorno.

”Izbori u demokratskom društvu jedna su od mogućnosti kada svaki punoljetni građanin može barem malo osobno pridonijeti općem dobru svoje lokalne jedinice ili pak cijele zemlje. Svjesni smo i mi kao i Vi, da je u našoj zemlji, uređenoj na – objektivno gledano – nenormalan način, nužno urediti život njezinih građana u jednakopravnosti pojedinaca i etničkih i vjerskih zajednica. Opravdano svi očekujemo da su toga svjesni i svi oni naši sugrađani, koji se svojevoljno kandidiraju na odgovorne i zahtjevne političke funkcije – ovaj put na lokalnoj razini“, poručuju biskupi, prenosi KTA.

Dodaju kako, unatoč dosadašnjoj mnogostrukoj razočaranosti i iznevjerenim očekivanjima, potiču građane da ustraju u borbi za ostvarenje ljudskih i građanskih prava i sloboda te pozivaju ih da izađu na izbore i dadnu glas onome tko doista ima i znanja i volje i snage da u svojoj političkoj funkciji, za koju se kandidirao, pridonese životnom boljitku lokalne zajednice.

”A to će moći samo oni koji hoće i umiju štititi naše posebnosti, ali i tražiti načine ljudske i političke suradnje s političkim predstavnicima drugih naroda na dobrobit svih naroda i građana ove zemlje“, smatraju biskupi, te poručuju kako ovoj zemlji trebaju političari koji će, umjesto međusobne nesnošljivosti i isključivosti, poći putem čestitosti i razumijevanja i tako svima ponuditi barem male znakove nade i ljudske dobrote a onda, s vremenom, i bolje materijalne uvjete za život.

”Vjerujemo da na izbornim listama ima i takvih kandidata i da su oni nova prilika za ovu zemlju i sve nas. Svima molimo Duha mudrosti da takve prepoznamo i hrabrosti da im svojim glasom pružimo priliku!“, navode u pozivu biskupi Biskupske konferencije BiH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari