Connect with us

Kronika

Biste Franje Tuđmana i Blage Zadre u Vukovaru prekrili crnim platnom

Objavljeno

on

Mislim da znamo svi kako bi oni reagirali da su danas među nama. I dalje ćemo biti dosljedni jer je ovo sve zamagljivanje javnosti da se skrene pozornost s brojnih drugih problema – rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić.

Simboličnim prekrivanjem spomen-bista prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i Blage Zadre Stožer za obranu hrvatskog Vukovara nastavio je svoj prosvjed protiv uvođenja ćirilice u Vukovar.
– Prekrivamo njihove biste da ne gledaju ovu sramotu koja se događa u gradu. Mislim da znamo svi kako bi oni reagirali da su danas među nama. I dalje ćemo biti dosljedni jer ovo sve je zamagljivanje javnosti da se skrene pozornost s brojnih drugih problema – rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić. Najavio je i da Stožer nastavlja s daljnjim aktivnostima kojima je cilj da se Vukovar proglasi mjestom od posebnog pijeteta.
– Mi svakako nećemo odustati od svojih ciljeva i uvjereni smo u svoju pobjedu. Očekujemo i da Gradsko vijeće uskoro promijeni Statut. Isto tako, i u fazi smo pripreme referenduma na kojem ćemo sigurno dobiti veliku potporu hrvatske javnosti. U svakom slučaju, mi smo spremni za razgovore i dijalog sa svima, ali ne pristajemo na bilo kakve kompromise – istaknuo je Josić. Dodao je i da Stožer žali za svakom žrtvom koja se dogodila, ali da se nikako ne mogu izjednačavati žrtva i agresor. Komentirao je i najave predsjednika Ive Josipovića da priprema određeno rješenje za slučaj Vukovar.
– Znamo mišljenje predsjednika Josipovića i sugestije, ali mislim da od toga neće biti ništa – rekao je kratko. Spomen-bistu Franje Tuđmana, koja se nalazi na središnjem gradskom trgu, platnom su prekrili supruga i sin jednog od poginulih hrvatskih branitelja.

VLM

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR