Connect with us

Komentar

Bitka za Domovinu je Karamarkova bitka svih bitaka

Objavljeno

on

Nakon što je pobijedio na svim dosadašnjim izborima, učvrstio svoju poziciju na čelu stranke sa više od 92.000 glasova te složio kadrovsku križaljku u predsjedništvu gdje se kao i na prethodnom Izbornom saboru zahvalio određenim starim kadrovima, a danas izabrao novog glavnog i političkog tajnika Tomislav Karamarko kazao je jasno kako Tihomir Orešković više nema povjerenje HDZ-a, a MOST-u se zahvalio na suradnji i istaknuo kako ih ne vidi kao buduće partnere prilikom preslagivanja nove Vlade RH s obzirom da su dobili priliku koju nisu znali iskoristiti.

Nije se dao navući na politički folklor Bože Petrova koji je išao do te mjere da bi ponudio vlastitu ostavku ukoliko to učini Tomislav Karamarko i ode iz Vlade RH, jer dovoljno je jednom bilo gledati kako pobjednik svih izbora ispušta poziciju predsjednika Vlade RH radi MOST-ovih uvjeta za dobrobit naroda, a sada je Božo Petrov pokušao izvršiti zamjenu tezi kako bi sebe prikazao žrtvom koja je spremna odstupiti sa mjesta potpredsjednika Vlade RH dok je Tomislavu Karamarku vlastiti interes ispred državnog. Salto mortale Tihomira Oreškovića rekao je sve o njemu budući da je prije nekoliko dana davao punu potporu Tomislavu Karamarku.

Postupio je poput pravog lidera ocijenivši trenutak kada će reći dosta MOST-ovim ucjenama koje su započele onog trenutka kada Tomislav Karamarko nije smio biti predsjednik Vlade RH, vetom na određene kandidate za ministre, vetom za zamjenike ministara i pomoćnike, ucjenama koja ministarstva žele, opiranju raspuštanja bivšeg SDP-ova kadra, a uvlačenjem i u ovu Vladu RH autore propala plana 21 poput Saše Drezgića da bi na kraju postavili uvjet kako za ministre ne žele Darka Horvata i Zlatka Hasanbegovića te da Tomislav Karamarko mora odstupiti što je bio krajnji cilj operacije MOST koja je započela u noći 8.11.2015. godine. Da ne govorim da su se pokušali koristiti prljavim metodama kada su uz pomoć Nacionala provodili moral i etičnost da bi na kraju zaboravili kako ih je u stopu pratila Grizlijeva šapa, a da Božo nije na kraju nikakav „Papa“ kakvim su nam ga pokušali prikazati.

Mnogi će reći kako je to trebalo učiniti prije nego li se ušlo u Vladu RH sa MOST-om ili što se do sada čekalo ne postavljajući sami sebi pitanje što bi s time dobili?

U vremenima kada je narod više nego podijeljen ne bi smo dobili ništa budući da je Zoran Milanović znao kako kontrolira sve poluge društva od APISA do medija, pa preko MUP-a do službi, a u konačnici i pravosuđa, te pojedince iz MOST-a koju si skloni ljevici, jer u suprotnom ne bi najavljivao pakao. Dovoljan je dokaz tome da i dan danas sjede SDP-HNS kadrovi u nadzornim odborima državnih firmi gdje se nekima produljivalo mandate na godinu dana zbog neodlučnosti MOST-a. Ujedno bili su svjesni frakcijskih borbi unutar HDZ-a gdje se već u izbornoj noći postavljalo novog predsjednika HDZ-a u obliku spasitelja iako su dobiveni izbori pa Tomislav Karamarko nije mogao drugačije niti postupiti, a da se HDZ ne raspadne kao u vrijeme Jadranke Kosor nakon što je dovela Zorana Milanovića na vlast.

Dakle, Tomislav Karamarko uspio je izbjegnuti Ustavnu krizu nakon one gospodarske i političke koju nam je prouzročio MOST blokadom rada institucija, a reforme su izostavljene u sinergiji sa već najavljenim paklom Zorana Milanovića čije su kadrove štitili do zadnjeg trenutka što se najbolje vidjelu kroz primjer MUP-a, izabrao je najbolji i najbezbolniji mogući trenutak za preslagivanje. Prilikom odabira tog trenutka spašena je stranka koju nisu uspjeli baciti na koljena isti oni koji su to učinili za vrijeme Jadranke Kosor, a sada su to htjeli ponoviti naručenim člancima iznutra kada su u obliku spasitelja postavljali novog predsjednika dok je narodu uštedio 2 milijarde eura koliko bi izašli novi izbori radi krize vlasti koju je proizveo MOST. Tomislav Karamarko nakon što je spasio stranku po drugi puta u povijesti od kompletnog raspada sistema i zadržao poziciju vlasti vodi bitku svi bitaka za Domovinu, a ona je upravo započela preslagivanjem Vlade RH. Ako je suditi na temelju već viđenih strateških, kadrovskih i taktičkih odluka povučenih u pravi trenutak uvjeren sam da već sada imamo novog predsjednika Vlade RH u liku i dijelu Tomislava Karamarka.

Sanjin Baković

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari