Pratite nas

Komentar

Bitka za Domovinu je Karamarkova bitka svih bitaka

Objavljeno

na

Nakon što je pobijedio na svim dosadašnjim izborima, učvrstio svoju poziciju na čelu stranke sa više od 92.000 glasova te složio kadrovsku križaljku u predsjedništvu gdje se kao i na prethodnom Izbornom saboru zahvalio određenim starim kadrovima, a danas izabrao novog glavnog i političkog tajnika Tomislav Karamarko kazao je jasno kako Tihomir Orešković više nema povjerenje HDZ-a, a MOST-u se zahvalio na suradnji i istaknuo kako ih ne vidi kao buduće partnere prilikom preslagivanja nove Vlade RH s obzirom da su dobili priliku koju nisu znali iskoristiti.

Nije se dao navući na politički folklor Bože Petrova koji je išao do te mjere da bi ponudio vlastitu ostavku ukoliko to učini Tomislav Karamarko i ode iz Vlade RH, jer dovoljno je jednom bilo gledati kako pobjednik svih izbora ispušta poziciju predsjednika Vlade RH radi MOST-ovih uvjeta za dobrobit naroda, a sada je Božo Petrov pokušao izvršiti zamjenu tezi kako bi sebe prikazao žrtvom koja je spremna odstupiti sa mjesta potpredsjednika Vlade RH dok je Tomislavu Karamarku vlastiti interes ispred državnog. Salto mortale Tihomira Oreškovića rekao je sve o njemu budući da je prije nekoliko dana davao punu potporu Tomislavu Karamarku.

Postupio je poput pravog lidera ocijenivši trenutak kada će reći dosta MOST-ovim ucjenama koje su započele onog trenutka kada Tomislav Karamarko nije smio biti predsjednik Vlade RH, vetom na određene kandidate za ministre, vetom za zamjenike ministara i pomoćnike, ucjenama koja ministarstva žele, opiranju raspuštanja bivšeg SDP-ova kadra, a uvlačenjem i u ovu Vladu RH autore propala plana 21 poput Saše Drezgića da bi na kraju postavili uvjet kako za ministre ne žele Darka Horvata i Zlatka Hasanbegovića te da Tomislav Karamarko mora odstupiti što je bio krajnji cilj operacije MOST koja je započela u noći 8.11.2015. godine. Da ne govorim da su se pokušali koristiti prljavim metodama kada su uz pomoć Nacionala provodili moral i etičnost da bi na kraju zaboravili kako ih je u stopu pratila Grizlijeva šapa, a da Božo nije na kraju nikakav „Papa“ kakvim su nam ga pokušali prikazati.

Mnogi će reći kako je to trebalo učiniti prije nego li se ušlo u Vladu RH sa MOST-om ili što se do sada čekalo ne postavljajući sami sebi pitanje što bi s time dobili?

U vremenima kada je narod više nego podijeljen ne bi smo dobili ništa budući da je Zoran Milanović znao kako kontrolira sve poluge društva od APISA do medija, pa preko MUP-a do službi, a u konačnici i pravosuđa, te pojedince iz MOST-a koju si skloni ljevici, jer u suprotnom ne bi najavljivao pakao. Dovoljan je dokaz tome da i dan danas sjede SDP-HNS kadrovi u nadzornim odborima državnih firmi gdje se nekima produljivalo mandate na godinu dana zbog neodlučnosti MOST-a. Ujedno bili su svjesni frakcijskih borbi unutar HDZ-a gdje se već u izbornoj noći postavljalo novog predsjednika HDZ-a u obliku spasitelja iako su dobiveni izbori pa Tomislav Karamarko nije mogao drugačije niti postupiti, a da se HDZ ne raspadne kao u vrijeme Jadranke Kosor nakon što je dovela Zorana Milanovića na vlast.

Dakle, Tomislav Karamarko uspio je izbjegnuti Ustavnu krizu nakon one gospodarske i političke koju nam je prouzročio MOST blokadom rada institucija, a reforme su izostavljene u sinergiji sa već najavljenim paklom Zorana Milanovića čije su kadrove štitili do zadnjeg trenutka što se najbolje vidjelu kroz primjer MUP-a, izabrao je najbolji i najbezbolniji mogući trenutak za preslagivanje. Prilikom odabira tog trenutka spašena je stranka koju nisu uspjeli baciti na koljena isti oni koji su to učinili za vrijeme Jadranke Kosor, a sada su to htjeli ponoviti naručenim člancima iznutra kada su u obliku spasitelja postavljali novog predsjednika dok je narodu uštedio 2 milijarde eura koliko bi izašli novi izbori radi krize vlasti koju je proizveo MOST. Tomislav Karamarko nakon što je spasio stranku po drugi puta u povijesti od kompletnog raspada sistema i zadržao poziciju vlasti vodi bitku svi bitaka za Domovinu, a ona je upravo započela preslagivanjem Vlade RH. Ako je suditi na temelju već viđenih strateških, kadrovskih i taktičkih odluka povučenih u pravi trenutak uvjeren sam da već sada imamo novog predsjednika Vlade RH u liku i dijelu Tomislava Karamarka.

Sanjin Baković

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Pater Ike Mandurić: Budi se jugonostalgičarski duh koji stvari iskrivljuje, unaprijed osuđuje…

Objavljeno

na

Objavio

“Već duže vrijeme se stvara nekakav naboj, odnosno polarizacija oko domovinskih vrijednosti, pitanja domoljublja… i nekako kao da se budi jugonostalgičarski duh koji stvari iskrivljuje, unaprijed osuđuje, nije spreman na kritiku, dijalog, na analizu, nego se bavi etiketiranjem.”, komentirao je pater Ivan Ike Mandurić, u razgovoru za Narod.hr, masovno blokiranje Facebook stranica i profila koje ne prestaje otkako je Haški sud presudio šestorici.

Pater Ike na svojem Facebook profilu podijelio je ove misli:

“Gospodine, molim te za one koji su jučer uklonili svijeće zapaljene za Praljka!” Tako je jutros molila jedna djevojka na Misi. Molim Te i ja Gospodine za njih. Morali su poslušati zapovijed, kako bi sačuvali posao. Molim te i za njihove šefove. I njima je netko naložio. Molim te i za naše vlasti. Znam da tako moraju. Molim i za one koji će ih i dalje paliti. I oni moraju tako činiti. Drugačije ne mogu. Molim te za sve njih, i za sve nas. Mir nam daj Gospodine, onaj koji Ti daješ…”

Na temelju te objave, Facebook profil mu je blokiran na sedam dana.

“Po nekoj teoriji se provodila nekakva manira partizanštine u kojoj je bilo važno nekoga etiketirati, a onda ga javno linčovati, strijeljati. Nekako se te skupine mladih ljudi oduševljavaju na tim partizantskim idejama i na neki način u virtualnom obliku mijenjaju te diverzije, sabotaže, atentate i jako su sretni da mogu sebi tako umišljati da se bore po šumama i gorama i u ime naroda vrše egzekucije nepodobnih. Činjenica je da to nije nestalo danas, da taj duh nažalost živi među mladima”, rekao je pater Ike.

Žrtve su svi oni koji su protiv takve ideologije, podsjeća pater Ike, a to su svećenici, domoljubi i svi oni koji brane stajališta vjere, Crkve, slobodne Hrvatske…

Lijek protiv takvih etiketiranja i sabotaža pojedinaca jest taj da se mora o tome govoriti, smatra pater Ike. “To se mora raskrinkati. Ne smije biti nekažnjivo i dopustivo da se nekoga tako linčuje, odbacuje, isključuje.

Ako se ne bude reagiralo institucionalno, onda se mogu pojaviti i druge skupine te nastati huliganstvo poput onog kod navijačkih skupina.

Koliko god je Facebook privatna tvrtka, mora imati mehanizme da se određeni govor isključuje ali ne da svatko može suditi, te da oni agresivniji pobjeđuju.”, zaključio je pater Ike Mandurić.

Narod.hr

Pater Ike Mandurić: Fuj Haagu i svim svjetskim izdajnicima, ma kako bili ušminkani i uljudbeni

 

Pater Ike Mandurić: Idemo dalje stvarati našu Hrvatsku, ZAJEDNO, s ovim mladima

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Zlatko Hasanbegović o nestalom Mesićevom dosjeu: Trebala bi se provesti istraga i ustanoviti koliko još takvih ima

Objavljeno

na

Objavio

Na desetke Mesića u Državnom arhivu. Ali – ne i dosje bivšeg predsjednika. Taj dokument nikad nije stigao do njih. S druge strane, iz Sigurnosno-obavještajne agencije – za Novu TV demantiraju da su dosje ikad imali – i o svemu su pokrenuli istragu.

“Jedino što možemo reći da on u arhiv nikada nije došao i da ga mi nemamo”, rekao je Dinko Čutura, ravnatelj Arhiva i dodao: “Godine 2015. smo dobili elektronički zapis što se sve nalazilo u SOA-i i tamo postoji da je taj dosje tamo bio. Je li on još tamo, gdje je on, tko ga je uzeo iz SOA-e to mi naravno ne znamo.”

Iz SOA-e tvrde suprotno: “Na primopredajnim zapisnicima dosjea koje je SOA, odnosno njezine zakonske prednice, u više navrata predala Hrvatskom državnom arhivu ne nalazi se ime bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Također, utvrdili smo da u arhivama SOA-e ne raspolažemo dosjeom g. Mesića, te provjeravamo i utvrđujemo činjenice vezane uz njegovo postojanje, odnosno preuzimanje i čuvanje.”

Bivši predsjednik bez komentara. Njegova tajnica poručuje – trenutačno je opet u Kini. U MUP-u mimo kamera kažu: u slučaj će se uključiti tek na prijavu. A istragu traži šef SDP-a Davor Bernardić.

“Mogu samo reći, ako je istina da očekujem da se slučaj istraži i rasvijetli. Ova zemlja zaslužuje istinu”, kaže Bernardić.

Lider Mosta Božo Petrov hvali se otvaranjem arhiva. I kaže – ako je dosje postojao – njegov gubitak nije šlamperaj. “Ništa nije slučajnost, pogotovo kada sam u politici zadnje dvije godine, pa vidim što se sve događa. Ali mislim da je i građanima jasno da to nije slučajnost”, rekao je Petrov.

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović vjeruje da nema razloga sumnjati u tvrdnje čelnika Državnog arhiva.

“Trebala bi se provesti istraga i odgovarajuće državno povjerenstvo bi trebalo ustanoviti koliko takvih dosjea još ima, a nisu predani državnom arhivu”, kaže Hasanbegović.

NESTAO MESIĆEV DOSJE!?

 

Vladimir Šeks: “DORH bi trebao razmotriti Mesićevo svjedočenje u Haagu”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari