Pratite nas

Komentar

Bitka za HDZ: Karamarko se vraća na političku scenu!?

Objavljeno

na

Tomislav Karamarko na velika vrata vraća se na političku scenu i već je počeo s intenzivnom kampanjom za unutarstranačke izbore u HDZ-u, piše Ante Rašić.

Već se duže vrijeme nagađalo da bi se pritajeni Karamarko mogao vratiti i igrati zapaženu ulogu u HDZ-u, čiji je veliki dio članova dugo nezadovoljan političkim potezima stranačkog vodstva. Stranka je pod palicom Andreja Plenkovića i njegovih ne baš voljenih instaliranih istomišljenika ostvarila najslabiji rezultat u povijesti, lošiji i od blijedog vodstva Jadranke Kosor. Mršav rezultat na europarlamentarnim izborima bio je razlogom za paljenje alarma, a poraz na predsjedničkim definitivno je prelio čašu.

Na terenu članstvo je zakuhalo, Plenković, kažu, stranku vodi u propast, a veliki broj članova pribojava se da je na snazi smišljeni plan slabljenja HDZ-a, koji je izgubio koalicijski potencijal, tako da bi mu jedino ostala Velika koalicija sa SDP-om, jer se drukčije ne bi mogla formirati nijedna vlast. Upućeni tvrde da bi Plenković time zadovoljio svoje EU prijatelje, jer takav je sporazum na snazi u EU parlamentu, a koalicija bi se opravdala micanjem ekstremista iz mainstream politike. Drugi je problem što ekstremista u hrvatskoj politici zapravo i nema, ali to nikoga nije ni briga.

U takvoj političkoj situaciji Karamarko vidi svoju priliku za veliki povratak, tvrde izvori bliski Karamarku.

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Karamarko je za Dnevnik Nove TV rekao kako ozbiljno razmišlja o kandidaturi za predsjednika HDZ-a. Poručio je da ga na to potiče loše stanje u stranci. ”Moram reći da ozbiljno razmišljam o takvoj mogućnosti”, odgovorio je Tomislav Karamarko na pitanje postoji li mogućnost da se kandidira za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.

Na takvo razmišljanje potaknulo ga je stanje u stranci. ”Ne procjenjujem da je stanje dobro. Stranka je, u konačnici, izgubila i europske izbore i mislim da je potrebno učiniti niz promjena svih aspekata stranačkog djelovanja. Mislim da je to dovoljno dobar motiv”, kazao je ljetos Karamarko.

Smatra da je vrh stranke HDZ-a ”dislociran od stranačkog tijela” i da se vode paradigme koje ne pripadaju toj stranci. U svoj je uspjeh kao kandidata siguran. ”Ja, ako se kandidiram, ja ću i pobijediti”, uvjeren je Tomislav Karamarko, no o detaljima moguće kandidature nije želio razgovarati, posebice jer se toga dana obilježavala obljetnica Oluje.

”Bili zadovoljni danas s Hrvatskom ili ne,u svakom slučaju, moramo se boriti da bude bolja”, zaključio je tada Karamarko.

Već neko vrijeme Karamarko održava intenzivne razgovore sa svojim istomišljenicima iz stranke, od kojih su neki aktivni i istaknuti članovi stranke, pa čak sudionici izvršne i zakonodavne vlasti, kao i nositelji vlasti na lokalnoj vlasti.

Održava i sastanke s istomišljenicima na lokalnoj razini gdje se okuplja veliki broj ljudi.

Izvor blizak Karamarku kaže da već idućeg tjedna on kreće na sustavan obilazak svih županija i razgovore s članovima, kojima će prezentirati svoj plan i program o ujedinjavanju stranke i pobjedu na parlamentarnim izborima.

Na sastancima se, doznajemo, u detalje seciraju razlozi poraza na izborima za EP, predsjedničkim izborima i udaljavanju stranke od njenih svjetonazorskih vrijednosti.

Ante Rašić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Herman Vukušić: Beljak promašio ‘Ceo fudbal’

Objavljeno

na

Objavio

Jutros sam posjetio stranicu FB gradonačelnika Samobora, Krešimira Beljaka, gdje je sinoć objavio fotografije svoje Spomenice Domovinskog rata i Zahvale Grada Samobora kao pripadniku 151. brigade HV-a, a sve u cilju demantiranja “laži” o njegovom ratnom putu i sudjelovanju u ratu.

Moram prvo napomenuti kako su i jedan i drugi dokument hvale vrijedna priznanja, premda je prvi doživio svojevrsnu “inflaciju” u općoj populaciji.

Međutim, inicijativa “Branitelji protiv Beljaka” nije niti pokrenuta kako bi se propitkivao njegov ratni put, već osudile i sankcionirale njegove izjave i govor mržnje, kao i poticanje na međusobnu društvenu netrepeljivost.

Ukoliko se, pak, pod pojmom “laž” Krešimir Beljak referirao na izjavu Tomislava Čalušića “Jabuke” o tome kako je u HOS-u Beljak proveo jednu noć dok ga roditelji nisu (uz prigodne pogrde😊) odveli natrag kući, istu je “demantirao” na krivi način😶

Zašto ne objavi drugo svjedočanstvo nekog svojeg suborca iz HOS-a u svoju korist?

Ukoliko Tomislav ne govori istinu, zašto Beljak to jasno ne kaže već pokazuje dokumente vezane uz popuno drugu postrojbu?

Međutim, puno opasniji od Beljakovih manipulacija i spinova su brojni komentari njegovih istomišljenika koji povodom spomenute Beljakove objave našu lijepu i krvavo stečenu Domovinu nazivaju “Rvatckom”, a sve nas lopovima, ognjištarcima, primitivcima, štakorima i sličnim “epitetima”.

Nadalje, Beljak i dalje dopušta da se na NJEGOVOJ facebook stranici širi teza o premalom broju udbaških ubojstava (“nisu ih sve potamanili”) uz prigodne emotikone smijeha do plača i to sve NAKON što se za tu svoju izjavu javno ispričao😡

Ovo zadnje smatram ili vrhuncem licemjerja i bahatosti ili potpunim ponorom ljudske pameti i morala…

Na koncu, ali nikako i najmanje važno, kaže Beljak za nas koje on i njegove pristaše sustavno vrijeđaju: “Za sada nismo, ali obranit ćemo Hrvatsku od takvih već nakon izbora”.

Ne, Krešo, upravo suprotno.

Mi smo već jednom obranili Hrvatsku od takvih kao što ste vi svi skupa.

I opet ćemo

 

dr. Herman Vukušić poručio Beljaku: U skoro vrijeme može očekivati ‘šačicu pijanaca’ u Samoboru

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Ivkošić: Škoro ni lijevo ni desno, a može i bez Boga

Objavljeno

na

Objavio

Škoro ni lijevo ni desno, a može i bez Boga Miroslav Škoro nastavlja u svom stilu pjevušeći – ne dirajte mi vlast, jer ja ću je osvojiti.

Prije predsjedničkih izbora već se vidio na Pantovčaku, govorio je da drugi krug i neće biti potreban, a sad je malo manje siguran u trijumf pa kaže: “Dobijemo li 76 mandata, ni o kakvoj suradnji ni sa kim neću razgovarati.”

Naravno, i dalje na svojim širokim plećima želi ponijeti sudbinu naroda i države, a ima i novost koja se Crkvi i mnogim biračima neće svidjeti.

Pozivajući se na “zdrav razum” u kojem “nema ni lijevog ni desnog” pita se zar je “pritom važno idu li neki među nama u crkvu ili ne?” Ali ako je tako desnicu i Boga isključio ili relativizirao kao svjetonazorsku identifikaciju, ostao je jedan apsolut – Miroslav Škoro.

Kako nema dovoljno vremena za stvaranje novog političkog brenda, najbolje je da “ostanemo pokret” koji će na izbore izaći “pod mojim zaštitnim znakom”.

Sretna nam je politička budućnost, dakle, opet zajamčena, i opet ćemo vidjeti kako Škoro, kao i na predsjedničkim izborima, od svoga biračkog naroda dobiva premalo glasova, kako gubi i kako se gubi u poplavi svojih ambicija kao što se gubi izlivena Drava tražeći se po Osijeku dok se ne vrati u svoje prirodno korito, piše Milan Ivkošić/vecernji.hr.

Škoro: Na izbore ćemo izaći kao pokret pod mojim zaštitnim znakom

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari