Connect with us

Pregled

Bitno strateško partnerstvo s Rumunjskom

Objavljeno

-

Ministar obrane Damir Krstičević danas je s rumunjskim kolegom potpisao izjavu o sigurnosnoj i obrambenoj suradnji dviju zemalja. O tome i drugim vojnim pitanjima u Temi dana govorio je ministar obrane Damir Krstičević.

Ministar Krstičević je kazao kako su potpisane izjave o suradnji na više područja: razmjena časnika, suradnja u području zrakoplovstva (osposobljavanje pilota, održavanje zrakoplova), vojne medicine, te izjava o suradnji u području obrambenih industrija. Dodao je kako je “u ovim vremenima” jako bitno strateško partnerstvo s Rumunjskom.

S Rumunjskom su u tijeku pregovori o kupnji hrvatskih puški i pištolja. “Razgovaramo s Rumunjima, oni su vrlo zainteresirani. Prošli mjesec njihov ministar je bio tu, obišao tvornicu HS produkt, i uvjerio se koliko je to dobra tvornica. Sada pregovaramo i zato nam je bitan ovaj korak, ova izjava za unaprjeđenje obrambene suradnje”, kazao je Krstičević.

Zadovoljan je velikim interesom za upis na novi studij za vojne pilote. I to je dokaz, smatra da je odluka o kupnji izraelskih zrakoplova F16 pozitivna i priuštiva.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari