Connect with us

Gluposti

Predrag Matić promijenio ime: ‘Ako je mogao Josip Broz, zašto ne bih i ja’

Objavljeno

-

Član SDP-ova Predsjedništva i bivši ministar branitelja više nije Predrag Matić. Od nekidan je i službeno preimenovan u Predrag Fred Matić. I to na vlastiti zahtjev.

A razlog je “bolja prepoznatljivost” na izborima za Europski parlament jer Matić vjeruje da ga najšira populacija zna pod imenom Fred, a ne Predrag.

Ukratko, smatra da je nadimak Fred brend, a “pravo” ime Predrag anonimno, premda za njegova ministarskog mandata koji će ostati upamćen po višemjesečnom prosvjedu branitelja i postavljanju šatora valjda i nije bilo dana da o njemu mediji nisu pisali.

“Nisam mijenjao ime, nego sam samo dodao svom imenu i nadimak – mnogi građani i ne znaju da se zovem Predrag, a kao Freda me znaju svi – tako me svi zovu, i obitelj i kolege i mediji. To iskustvo vučem iz nacionalnih izbora, na kojima sam također uz ime dodao i nadimak i preferencijskim glasanjem unatoč šalabahterima osvojio mandat”, kratko je Jutarnjem listu objasnio Predrag Fred Matić i u šali dodao da bi kraj teksta trebalo zaključiti “zaokružite broj tri” – to je njegovo mjesto na listi koja je sastavljena prema zip-modelu, odnosno naizmjenično su kandidirani muškarci i žene i nosi je Tonino Picula.

Drug Tito, drug Fred

Matić svoju daljnju političku karijeru vidi u Bruxellesu. I ne uzda se više samo u preferencijsko glasanje; nije skrivao ambiciju, tvrde njegovi stranački kolege, da bude i nositelj liste, a kad mu to nije pošlo za rukom, inzistirao je da bude visoko rangiran.

Malo ljudi znaju da se zovem Predrag, više me znaju po nadimku Fred. Ako je Josip Broz mogao staviti sebi nadimak, zašto ne bi i Predrag Matić“, objasnio je SDP-ovac promjenu u imenu prenosi dnevnik.hr.

Napominje kako je to učinio zbog prepoznatljivosti, iz praktičnih razloga kako da ne bi došlo do nedoumica.

Predrag Fred Matić dao je savjet i članovima HDZ-a. Njih je pozvao da ne mijenjuju ime jer se prilikom promjene mora priložiti potvrda o nekažnjavanju.

“Morate donijeti potvrdu o nekažnjavanju, dakle većina HDZ-ovaca ne može promjeniti ime“, uvjeren je Matić, prenosi dnevnik.hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari