Connect with us

BiH

Bivši ministar policije BiH pobjegao iz zemlje

Objavljeno

on

Bivši ministar unutarnjih poslova BiH Alija Delimustafić pobjegao je iz zemlje nakon što je županijski sud u Sarajevu ukinuo pritvor koji mu je određen nakon uhićenja u studenom, potvrdili su u utorak iz tužiteljstva Sarajevske županije.

“Dogodilo se ono na što smo upozoravali sud kada je donošena odluka o ukidanju pritvora”, kazala je lokalnim medijima glasnogovornica tužiteljstva Azra Bavčić.

Dodala je da su pravosudni policajci bezuspješno tragali za Delimustafićem nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH poništio raniju odluku županijskog suda o ukidanju pritvora i odlučio kako Delimustafić treba ostati iza rešetaka još dva mjeseca.

Bavčić je najavila kako će odmah biti zatraženo raspisivanje međunarodne tjeralice.

Ni Delimustafića niti Jusufa Škrijelja, suokrivljenika u slučaju pod nazivom “Pravda”, policajci nisu pronašli na kućnim adresama u Sarajevu na kojima su trebali boraviti nakon puštanja iz pritvora.

Delimustafića županijsko tužiteljstvo u Sarajevu tereti da je bio vođa organizirane kriminalne skupine koja se bavila ilegalnim preuzimanjem i preprodajom nekretnina na području glavnog grada BiH.

Petnaestak članova skupina činilo je mrežu koja je krivotvorila vlasnička dokumenta a stanove i kuće koje su vlasnici napustili ili su umrli preprodavali su uglavnom državljanima arapskih zemalja.

Dio mreže bila je i bivša sutkinja Općinskog suda u Sarajevu Lejla Fazlagić koja je pobjegla u Hrvatsku nakon što je doznala da je obuhvaćena istragom.

Fazlagić ima hrvatsko državljanstvo i nekretnine u Hrvatskoj, a u sarajevskom tužiteljstvu tvrde kako joj je prvoosumnjičeni Delimustafić kupio stan u Rijeci kao protuuslugu za krivotvorenje vlasničke dokumentacije.

Ministarstvo pravosuđa BiH Hrvatskoj je uputilo zamolbu za izručenje sutkinje Fazlagić kako bi joj se sudilo u Sarajevu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR