Connect with us

Herceg Bosna

Blagdan Velike Gospe obilježen u 150 župa u BiH, Široki opet bio duhovno središte cijele Hercegovine

Published

on

Blagdan Velike Gospe obilježen je i u 150 župa u Bosni i Hercegovini. U hercegovačkom najstarijem marijanskom svetištu, u Širokom Brijegu, unatoč pandemiji, okupio se veliki broj vjernika i hodočasnika.

Za vrijeme devetnica, uočnice i samog blagdana Velike Gospe Široki Brijeg opet je bio duhovno središte cijele Hercegovine. Vjernici su u ovom vremenu punom neizvjesnosti našli utjehu u molitvi. Prednjačili su mladi, a uz mještane na svetkovini su bili i mnogobrojni gosti, javlja HRT.

Široki Brijeg svjedok je žrtvi i stradanja iz kojih su franjevci sa svojim pukom uz zagovor svoje Majke pronalazili put nade.

– Unatoč svim ovim nedaćama i okolnostima u vremenu u kojem se nalazimo, kad smo se mnogo osjetili bespomoćni pred navalom ove napoznate nam svima bolesti ipak naš narod, kako je fra Didak Buntić volio reći, da je kršan i krepak narod, da je žilav narod pronašao je snage nadići i svoje strahove i okupiti se oko Majke nebeske Gospe, poručio je fra Ivan Marić, gvardijan Franjevačkog samostana Široki Brijeg.

Svjedočenje vjere kroz život u skromnosti i poniznosti put je budućnosti, poručeno je iz najstarijeg marijanskog svetišta u Hercegovini. (Vecernji List BiH)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari