Pratite nas

Herceg Bosna

“Blatničke note dobrote”: Donja Blatnica spremno dočekuje svoje prijatelje!

Objavljeno

na

Sve je spremno za „Blatničke note dobrote“ – ukratko tako možemo početi ovaj članak i njime potvrditi kako su organizatori apsolutno sve pripremili za veliki humanitarni koncert, koji će se u ponedjeljak 8. kolovoza s početkom u 20:30 sati održati na platou crkve sv. Franje u Donjoj Blatnici. Ovaj događaj, koji se početkom kolovoza održava u Donjoj Blatnici, postao je jedno od najvećih društvenih okupljanja u Hercegovini, a njega iz godine u godinu posjećuje sve više posjetitelja. Najave  govore kako će ovogodišnja posjeta biti rekordna.

Kako doznajemo od Mate Bulića, osobe koja je najzaslužnija za cijelu priču i koji petu godinu zaredom okuplja prijatelje u svojoj rodnoj Donjoj Blatnici, u ponedjeljak osim što se očekuju visoke temperature, ovo Hercegovačko mjesto biti će dodatno užareno jer će na pozornici nastupiti najpoznatija imena Hrvatske estrade.

Tako u Donju Blatnicu stižu Miroslav Škoro, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Dalmatino, Jole, Vuco, Matija Vuica,  Pamela Ramljak, Đakovčanke, Jozo Vučić, a uz nezaobilaznog domaćina Matu Bulića bit će tu još gostiju iznenađenja. Sa svima njima će u glas zapjevati tisuće posjetitelja iz svih dijelova Herceg Bosne, Dijaspore, Dalmacije, Slavonije, Like, Istre, Zagreba…

Kupovinom ulaznice u iznosu od 10 KM i vi postajete dio velike humane priče koja se iz godine u godinu pretače u izraze ljubavi i pomaganja onima koji su u potrebi. Naime, dio ovogodišnjeg prihoda biti će namijenjen za dovršetak prvog Studentskog doma za siromašne studente u Bosni i Hercegovini koji se gradi pri Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji u Mostaru. Ne treba zaboraviti kako su organizatori Blatničkog koncerta ranijih godina pomogli izgradnju brojnih sakralnih objekata u Hercegovini, a isto tako potpomogli su rad udruga osoba s posebnim potrebama iz Čitluka i Mostara.

Veliki doprinos cijeloj organizaciji, kako bi sve prošlo besprijekorno i bez ikakvih problema, dat će više od 100 volontera. Osiguran je i prostrani parking za nekoliko tisuća automobila…

Svi putovi u ponedjeljak navečer vode na „Blatničke note dobrote“. Dobro došli u Donju Blatnicu, obećavamo odličnu zabavu – poručuju organizatori.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Predstavljena monografija “Specijalna policija u domovinskom ratu 1990.- 1996”

Objavljeno

na

Objavio

U organizaciji Udruge Specijalne Policije HR-HB u petak je u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače u Mostaru predstavljana monografija pod nazivom “Specijalna policija u domovinskom ratu 1990.- 1996”.

Prije predstavljanja monografije, položeni su vijenci kod spomenika hrvatskim braniteljima ispred Kosače. Ova monografija predstavlja trajnu uspomenu na izuzetan doprinos specijalne policije u Domovinskom ratu.

Velimir Raspudić posvetio je pjesmu svojim suborcima iz Specijalne policije

NAD KUPRESOM

Nad Kupresom,plovi oblak rata!
Para ga jeziv krik granata.
Ispod njega svojom krvlju pišu,
slavnu povijest sinovi Hrvata!

Specijalci policije Herceg Bosne,
gaze kupreške livade rosne!
U svitanju jesenjeg dana,
prekrila ih magla i jutarnja slana.

Ni jedan smrti se ne boji!
Kao da smrt za njih ne postoji .
Već joj hrabro prkose u lice
a ona ih gleda poput zmije otrovnice!

I pregaziše kuprešku ravnicu!
Pod Stožerom razviše trobojnicu.
Godinama ona se vijori
na toj svetoj i krvavoj gori!

Ali nisu na Kupresu stali.
Najhrabriji živote su dali,
diljem ove zemlje napaćene.
Sklopiše se mlade oči snene!

Od Kupresa do Mrkonjić Grada,
koliko ih u mladosti strada !?
Gazili su i polomljenih krila,
da bi zemljo moja,ti slobodna bila!

 Velimir Raspudić / Kamenjar.com

Velimir Raspudić: Sve se može zaboraviti ali oni !!!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Berislav Pušić od sutra na slobodi

Objavljeno

na

Objavio

Berislav Pušić, jedan od dužnosnika Hrvatske Republike Herceg-Bosne koji je osuđen na 10 godina zatvorske kazne pred Haaškim tribunalom u predmetu Prlić i ostali u subotu će postati slobodan čovjek.

Pušić bi sutra u 13 sati trebao doputovati iz Amsterdama u zagrebačku Zračnu luku dr. Franjo Tuđman, piše Dnevnik.ba.

Pušiću je drugostupanjskom presudom potvrđena zatvorska kazna u trajanju od 10 godina, a sutra će napustiti zatvorske ćelije jer je odslužio dvije trećine dosuđene mu kazne.

Pušić je inače bio zadužen za kontrolu u kriminalističko-istražnom odjeku uprave Vojne policije HVO-a, potom predsjednik Komisije za razmjenu zarobljenika i drugih osoba, čelnik uprave nad svim zatvorima i zatočeničkim centrima HVO-a te predstavnik HVO-a za odnose s međunarodnom zajednicom.

Pravomoćna presuda u predmetu Prlić i ostali izrečena je 29. studenog 2017. godine. Politički i vojni vrh HRHB-a i HVO-a u farsi od suđenja osuđen je ukupno na 111 godina zatvorske kazne.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati