Connect with us

Iz Svijeta

Kapitol pod opsadom: Umro ozlijeđeni policajac, napadač upucan

Objavljeno

-

Foto: Reuters

Jedan je policajac podlegao ozljedama nakon novog napada na Kapitol u Washingtonu u petak, objavila je policija, dodajući da je i napadač mrtav.

– Osumnjičeni je automobilom krenuo na policajce, potom je izašao iz vozila naoružan nožem i policajci su na njega otvorili vatru pri čemu je ubijen, rekla je voditeljica policije zadužene za Kapitol Yogananda D. Pittman.

Potvrđeno je da su u bolnici preminuli upucani napadač i jedan policajac.

– Sada je, nakon napada 6. siječnja i napada do kojeg je došlo danas, izuzetno teško vrijeme za policiju Kapitola. Stoga vas molim da imate naše policajce u svojim mislima i molitvama, dodala je.

Pred zgradu Kapitola je u roku nekoliko minuta sletio helikopter, a ubrzo su stigla i vozila hitne pomoći.

– Čini se kako napad nije povezan s terorizmom. Nastavit ćemo istragu, rekao je ravnatelj policije Robert Contee.

Osoblje koje radi u Kongresu obaviješteno je o “vanjskoj sigurnosnoj prijetnji”, javljaju CBS News i NBC News.

– Zbog moguće sigurnosne prijetnje, u svim zgradama Kapitola SAD-a trenutno nije dopušteno ulaziti ili izlaziti. Možete se kretati zgradom, ali držite se dalje od prozora i vrata. Ako ste vani, potražite zaklon, poruka je koju su službe sigurnosti poslale osoblju Kongresa.

Policijska postaja Washington DC priopćila je kako će se zatvoriti nekoliko ulica oko Kapitola dok službenici zakona i dalje reagiraju na sigurnosnu prijetnju izvan zgrade. Najnoviji incident istražuje i FBI. (Hina/K./HRT)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas