Pratite nas

Politika

Blokirani – Deblokirajmo Hrvatsku predali DIP-u kandidacijsku listu za EU izbore

Objavljeno

na

Kandidacijsku listu za izbore za Europski parlament predala je i udruga Blokirani.

“Na listi su ljudi koje krasi empatija, snaga i hrabrost. Mi smo nestranačka lista koja se zalaže za rješenje. Smatramo da je pravosuđe rak rana Hrvatske. Među prvim mjerama koje ćemo poduzeti bit će da se Ovršni zakon RH usuglasi s europskim propisima, izjavila je Mirjam Kervatin.

Kervatin očekuje široku potporu, ako je u Hrvatskoj 100 postotna demokracija i daje se glas za one koji nemaju skrivene sponzore, financijere, sivu eminenciju onda Blokirani zaslužuju 100 posto glasova.

Istaknula je i da imaju u bazi više od 60 tisuća građana kojima je udruga u pet godina aktivno pomogla.

Prva na listi je predsjednica udruge Miriam Kervatin, a na listi su među ostalima Josip Jurčević, glavni tajnik Udruge Blokirani Mario Strinavić, Marija Divić…

Kandidacijska lista:
1. Miriam Kervatin, PR Menadžer
2. Mario Strinavić, časnik HV u mirovini
3. Marija Divić, dr.med.spec
4. dr.sc. Sarajko Baksa, prof. v.š.
5. prof.dr.sc.Josip Jurčević
6. Jadranka Turk
7. Josip Tisovec
8. Miljenko Škalec
9. Ivica Smolčić
10. Ivan Hegeduš, M.Sc.
11. Igor Govorčin, kapetan duge plovidbe, dipl. pravnik
12. Iskra Maras-Jelavić, dipl iur.

– U roku od 6 mjeseci od ulaska naših kandidata u Parlament Hrvati će dobiti Ovršni zakon kakav imaju i ostali građani Europe, a to znači da im više neće moći svatko blokirati račune, više vas neće kamatariti, niti uzimati jedinu nekretninu. Krenut ćemo od pravosuđa. Zatezne kamate spustit ćemo na standard EU – kažu u Blokiranima, prenosi Hrvatska danas.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Vladimir Šeks poručio Škori: ‘Uzalud vam trud, svirači’

Objavljeno

na

Objavio

Vladimir Šeks komentirao je mogućnost promjene datuma Dana državnosti i njegovo vraćanje na 30. svibnja.

Za današnji datum kaže da treba ostati, samo je pitanje u kojoj formi… “Sigurno će ostati kao državni blagdan, možda neki spomendan”, kaže Šeks, prenosi N1

Na pitanje hoće li sljedeće godine u ovo vrijeme aktualna predsjednica ponovno obnašati tu dužnost, kaže kako neće komentirati ništa što se odnosi na predsjedničke izbore, ali na spomen Miroslava Škore ipak kaže da je s njim često pjevao pjesmu “Uzalud vam trud svirači”.

O materijalima koji bi mogli kompromitirati aktualnu predsjednicu, a koje je upravo Šeks ponovno doveo u fokus javnosti, kaže: “Već godinu dana se plasiraju različite priče i spinovi da neki krugovi posjeduju kompromitirajuće materijele koji bi mogli kompromitirati predsjednicu. Nisam ništa drugo rekao. Ja ne znam, samo govorim da se u javnom prostoru o tome pričalo.”

 

Čestitke za Dan hrvatske državnosti uputili Škoro i Milanović

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Čestitke za Dan hrvatske državnosti uputili Škoro i Milanović

Objavljeno

na

Objavio

Foto: RTL

Dan državnosti objavama na facebooku u utorak su građanima Hrvatske čestitala dvojica predsjedničkih kandidata koji su objavili svoje kandidature – Miroslav Škoro i Zoran Milanović.

Glazbenik Škoro, koji će se na izborima natjecati kao nezavisni kandidat poručio je u kratkoj pisanoj objavi da će “vratiti državu Narodu”.

“Dragi prijatelji, s radošću vam čestitam Dan državnosti. Iduće godine proslavit ćemo ga zajedno na dan koji je ustanovio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, 30. svibnja. Taj dan su nam, kao i puno toga, jednostavno uzeli. Vratit ćemo 30. svibnja kao Dan državnosti, vratit ćemo državu Narodu i ništa nas na tom putu ne može zaustaviti”, stoji u Škorinoj objavi.

SDP-ov kandidat Milanović poželio je u kratkoj video-poruci građanima da sljedeći Dan državnosti dočekaju zdraviji i sretniji, u slobodnom i otvorenom društvu.

“Sretan Dan državnosti, i da sljedeći dočekamo zdraviji, sretniji, s više samopouzdanja, otvoreniji, da se uspoređujemo s najboljima, da u sebi osvijestimo da smo bili uspješni i realizirani samo onda kada smo bili otvoreni, kada se nismo bojali drukčijega, a istovremeno bili svjesni tko smo, što smo, a to se ne može uz ograde, to se ne može ni uz fizičke ni uz duhovne ograde. Dakle, stvarajmo slobodno, otvoreno i moderno društvo. Ne bojmo se”, poručio je Milanović.

(Hina)

 

Miroslav Škoro otkazao koncert za obljetnicu VRO ‘Oluja’ u Kninu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari