Blokirani računi Francka i AgroFructusa – jednih od većih dobavljača Agrokora

1

Račun tvrtke Franck je blokiran, pokazuju podaci Fine.

Prema najnovijim podacima Fine, blokirani su računi Francka i AgroFructusa – tvrtki koji su jedni od najvećih dobavljača Agrokora.

Član uprave Francka Josip Budimir bio je jedan od ključnih pregovarača u ime Agrokorovih dobavljača. Podsjetimo, koncern im duguje 16 milijardi kuna.

Hoće li se to preliti i na druge velike dobavljače Agrokora, ostaje za vidjeti. Navodno, dobavljači upravo od nekih banaka saznaju da su joj dužni. Banke su trgovale dugovanjima, a da dobavljači to nisu znali, piše HRT

Zbog neizvjesnosti oko daljnjeg razvoja situacije u koncernu Agrokor, na Zagrebačkoj se burzi idućih dana i tjedana očekuje velika volatilnost, pa bi i danas Crobexi mogli krenuti u jednom ili drugom smjeru. Od pet analitičara, koji su sudjelovali u anketi Hine, njih troje danas očekuje stagnaciju Crobexa, 1 rast, a 1 pad.

Crobex indeks potonuo je jučer 2,63 posto na 1.981 bod, a Crobex10 za 2,05 posto, na 1.153 boda.

Slijede nam tjedni s puno neizvjesnosti, ni približno ne znamo kako će sve to završiti, ne samo za Agrokor nego i za dobavljače, mišljenja je Roman Rinkovec, broker u investicijskom društvu Credos.

Otvorena je “Pandorina kutija, pa slijedi dulje razdoblje neizvjesnosti na burzi. Teško je stoga reći i kako će se danas kretati Crobexi moguć je i plus i minus, zaključuje Rinkovec.

> Lex Agrokor danas pred zastupnicima – očekuje se žestoka rasprava

facebook komentari

  • EMINƎM

    Suma sumarum minus u beskonačnost