Connect with us

Božinović: Boriti ćemo se svim snagama da Katolički školski centar nastavi raditi

Objavljeno

-

Iako još nije riješen problem nužnih financijskih sredstava za rad banjalučke Opće gimnazije – Katoličkog školskog centra, ta odgojno-obrazovna ustanova je upisala novu generaciju učenika i nadležni se nadaju će da će bez problema završiti i novu školsku godinu.

ksc-banja-luka”Imamo obećanja s više strana, pa i od aktualnih vlasti RS-a da će naš financijski problem biti riješen početkom nove školske godine”, rekao je za Agenciju Fena ravnatelj Katoličkog školskog centra mons. Ivica Božinović.

Nadaju se da će konačno biti u ravnopravnom položaju kada je u pitanju financiranje rada škola u RS-u.

Božinović ističe da je nada tim veća, jer obilježavaju i 10. godišnjicu osnivanja Opće gimnazije – Katoličkog školskog centra u Banja Luci.

”Nismo odustali, borimo se i nećemo tek tako lako odustati, jer nije u pitanju interes Banjalučke biskupije, već šire društvene zajednice. Nadamo se da će to tako i biti prepoznato”, naglašava ravnatelj Katoličkog školskog centra mons. Ivica Božinović.

Financijski problemi banjalučke Opće gimnazije – Katoličkog školskog centra prisutni su već duže vrijeme, jer ta škola za razliku od svih drugih sličnih obrazovnih ustanova nije na proračunu Vlade RS-a.

Banjalučki biskup Franjo Komarica i predstavnici Katoličkog školskog centra ukazivali su ranije da će morati doći do prisilnog zatvaranja ove renomirane odgojno-obrazovne ustanove, ukoliko vlasti RS-a ne povećaju dosadašnji mjesečni grant školi.

Vlada RS-a pomagala je rad škole u obliku (neredovitih) grantova u visini do 50 posto od potrebnih financijskih sredstava.

Banjalučka biskupija je, po riječima mons. Komarice, u velikim dugovima zbog škole i on je bio prisiljen prodavati preostalu skromnu crkvenu imovinu da vrati dug Gimnazije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari