Connect with us

Politički rentgen

Bolje je testirati cjepivo na štakorima i svinjama nego na djeci!? Je li tako?

Objavljeno

-

Što bi tek bilo da je tako nešto izjavila dr. Alemka Markotić?

…..Kada su nakon neprospavane noći anarhisti i rušitelji, sklepani u lijevo-desnu oporbu shvatili da je mainstream argumentirano pokopao njihov antivaksersko-politički prosvjed, kada im nije pošlo za rukom izazvati bijes, nerede i prolijevanje krvi koje su zazivali „vragoroučitelji“, ujedinjeni Raspudići, Miletići, kojekakvi hrvatski đihadisti Franciškovići i Paragini tići, u bijesu i nemoći političkog poraza udaraju populistički na „našu djecu“ kao na najranjiviju skupinu,……

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Kada mržnja, jal, destrukcija i politička impotencija nadvladaju razum, tada se događaju izjave poput ove zadnje vjeroučitelja Marina Miletića iz političke stranke Most: „Mičite te prljave šape s naše djece“! Postavlja se opravdano pitanje tko su to „naša djeca“ i uzima li Miletić sebi za pravo i moju i svu drugu djecu nazivati „našom djecom“, ili se to odnosi samo na njegovu djecu?

Ako su ruke dr. Alemke Markotić kao ruke simbolične heroine i vodeće epidemiologije u Hrvatskoj „prljave šape“, znači li to da su takve „prljave šape“ sve ruke medicinskih djelatnika i svih onih koji se nadljudskim naporima već gotovo dvije godine bore protiv ove pandemije riskirajući svoje zdravlje i živote na prvoj crti obrane u pravom, nemilosrdnom ratu za život protiv smrti, koja ne bira i kosi sve pred sobom?

Što bi tek kazao Marin Miletić da je dr. Markotić izjavila da se cjepivo za djecu i ljude testira na štakorima i svinjama? Možemo li mi zdravorazumski zaključiti, tko zapravo u kontekstu ove pandemije ima čišće ruke u kršćanskom smislu? Praktični katolik Marin Miletić ili praktična vjernica dr. Alemka Markotić? Čija je savijest čišća?

Onih što spašavaju zdravlje i živote nacije, ili onih koji kao politikantski profiteri lešinare na najgoroj mogućoj ljudskoj tragediji, deklarirajući se javno kao etički veleizdajnici nacionalnih interesa? Jer, što je prvorazredan nacionalni interes države, ako ne zdravlje nacije, što implicite znači i zdravlje ekonomije i gospodarstva, iz čega izlazi cijela lepeza socijalnih politika, bilo da se radi o mirovinama, radnim mjestima ili davanja socijalno ugroženim kategorijama?

Kada su nakon neprospavane noći anarhisti i rušitelji, sklepani u lijevo-desnu oporbu shvatili da je mainstream argumentirano pokopao njihov antivaksersko-politički prosvjed, kada im nije pošlo za rukom izazvati bijes, nerede i prolijevanje krvi koje su zazivali „vragoroučitelji“, ujedinjeni Raspudići, Miletići, kojekakvi hrvatski đihadisti Franciškovići i Paragini tići, u bijesu i nemoći političkog poraza udaraju na „našu djecu“ kao na najranjiviju skupinu, pa time na najmizerniji način nastavljaju sa svojim gubitničkim agitpropom. Još nisu shvatili da na platformi pandemije neće i ne mogu srušiti ovu Vladu i Nacionalni stožer civilne zaštite, još nisu shvatili da srljaju u novi referendumski poraz.

Još nisu shvatili da su srušili „kraljicu Hrvata“, a na Pantovčak doveli „ludog Nerona“ koji podmeće požar u cijeloj državi? I ne samo to? Oni su vjetar koji svjesno raspiruje taj požar s Pantovčaka, ne nudeći naciji alternativni odgovor što će to biti nakon što Hrvatska izgori u tom požaru i izgubi rat nakon dobivenog Domovinskog rata. Nemojte se cijepiti! Nemojte se testirati! „Mičite prljave šape s naše djece“! Samo pamfleti, a ne nude nam odgovor na pitanje što bi bilo bez cjepiva i testiranja, lockdauna ili covid potvrda? A odgovor je sasvim jednostavan!

Da nije bilo medicinske znanosti i političke pameti uslijedila bi najveća ekonomska depresija u povijesti čovječanstva i treći vrlo vjerojatno treći svjetski rat! Vjerojatno nuklearni! Kataklizma! Njihova politika je politika spržene zemlje i svijeta i to je prava i utemeljena poruka antivakserske političke urote protiv znanosti koju okrećući pilu naopako tako vehementno serviraju uznemirenom narodu! Medicinska znanost uspjela je spriječiti najveću svjetsku katastrofu u povijesti!

Ono što je malo tko primijetio, a gotovo nitko nije javno komentirao, jest činjenica da su Hrvatski suverenisti ostali potpuno suzdržani u svojim komentarima oko ovog ludila, što je dokaz da na desnom političkom spektru oporbe ne misle baš svi isto. Čini se da Hrvatski suverenisti ne žele pripadati ovoj neprincipijelnoj lijevo-desnoj koaliciji? Čini se da su prepoznali nacionalne interese Republike Hrvatske u ovoj pandemijskoj borbi i da svojom šutnjom šalju glasnu poruku kako oko bitnih pitanja nacionalnih interesa uvijek treba vladati stanovito zajedništvo?

Miroslav Škoro se u svom prvom velikom razgovoru za Hrvatski tjednik nakon raspada Domovinskog pokreta, kojega je on stvorio svojim imenom i prezimenom i vlastitim brendom, prilično jasno između redaka ogradio od rušenja Kolinde Grabar Kitarović i nasrtaja na Andreja Plenkovića!

Sve je više indicija i dokaza da je Miroslav Škoro bio izmanipuliran i bezočno iskorišten u dobro osmišljenoj uroti instaliranja Zorana Milanovića na Pantovčak. Danas sam kao jedan od najvećih kritičara Miroslava Škore gotovo siguran da on nije shvatio kakve će razorne posljedice na ukupnom političkom spektru Hrvatske izazvati ustoličenje Zorana Milanovića na Pantovčak.

Zaslijepljen serviranom političkom slavom na pladnju, analitički i politički nepotkovan u svom osebujnom pjesničkom duhu, nije ni mogao hladnokrvno dokučiti dubinu Milanovićevog karaktera i pustio se dragovoljno niz „bujicu“ dobro smišljenog agitpropa umotanog u profano-profitersko domoljublje.

Budućnost Hrvatskih suverenista, politička i estradna karijera Miroslava Škore u budućnosti, osobito kad nam se približavaju izbori za zastupnike u Europskom parlamentu na kojima su Hrvatski suverenisti pokazali svoju relevantnost, više neće ovisiti o uzburkanim strastima domoljubnih emocija, već o kombinaciji zdravog razuma i zaštite nacionalnih interesa Republike Hrvatske.

Ako je zaštita hrvatskih nacionalnih interesa promjena Ustava i izbornog zakona, ako je nacionalni interes borba protiv komunističkih zločina i otvaranja „udbaških i kosovih arhiva“ na tragu Europskih rezolucija, ako je nacionalni interes borba protiv korupcije, a jest, tada Hrvatski suverenisti imaju dosta političkih alata koji neće otupiti njihovu oporbenu oštricu. Referendum o uvođenju eura nije im prošao voljom naroda koji nije dao potporu toj ideji i bilo bi razumno ne srljati u novi najavljeni Mostov referendum o Covidu-19, koji će bez obzira na gromoglasje dobiti isti odgovor, tog istog naroda na kojega se pozivaju Raspudići, Miletići, Grmoje i Buljavi, potpomognuti predsjednikom Milanovićem! Došlo je vrijeme za politiku razuma i kompromisa i samo oni koji to vrijeme prepoznaju mogu ozbiljnije politički profitirati!

No vratimo se mi naslovnom pitanju! Je li bolje cjepiva klinički ispitivati na štakorima i svinjama pa ih po tom dati i djeci, ili je bolje klinički ispitivati lijekove i cjepiva na potencijalnim korisnicima, pa konačno i na djeci? Ili uopće ne treba izmišljati ni lijek ni cjepivo, jer kako vidimo na prosvjedu, ovdje su Krist i Gospa oni koji će to riješiti umjesto našeg zdravog razuma kojega nam je upravo Bog dao?

Da bi farmaceutske tvrtke plasirale lijek ili cjepivo na tržište, odnosno da bi dobile potrebne certifikate, moraju napraviti klinička ispitivanja. Ta ispitivanja moraju se obaviti po različitim dijelovima svijeta, jer se mora vidjeti kako lijek djeluje na pojedine kulture, narode s različitim načinima života, kao i na dobne uzraste uključujući i djecu, bez obzira dolaze li iz sirotinjskog ili bogataškog miljea. Dio od stotina milijardi dolara koliko se troši na kliničko ispitivanje lijekova i cjepiva u većini slučajeva farmaceuti dogovaraju direktno između liječnika i farmaceutskih tvrtki. Ispitivačke grupe u prosjeku broje od 25 do 50 pacijenata, a u pojedinim slučajevima ta se brojka penje i do 100 pacijenata različite životne dobi koji se podvrgavaju eksperimentalnom ispitivanju apsolutno dobrovoljno i ne rijetko su za to plaćeni. U tom kontekstu, daleko je bolje i efikasnije cjepivo ispitati na potencijalnim korisnicima svih dobnih skupina nego na štakorima i svinjama i to je odgovor Miletiću na retoričko naslovno pitanje.

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari