Connect with us

Komentar

Bolković: Hej Ustaše, Pi*ka vam ma*erina…

Objavljeno

-

Tito je odletio s Pantovčaka, antifašistički heroji se peku na ražnju njemačkog sudstva a socijal-demokratskoj vladi prijeti nacional-demokratska opozicija. Došlo je vrijeme za drastične mjere, da se pokažu kukasti križevi i pozove na novi partizanski ustanak.

[ad id=”68099″]

Kukasti križ je simbol koji kojekakvi “rebels without a cause” (buntovnici bez razloga) crtaju svuda po svijetu. Rijetko, vrlo rijetko se radi o nekoj skupini neonacista ili skinheads koji s krajnjih margina društva pokušava navijestiti svoju prisutnost. Sukladno tome, nigdje se tome ne pridaje velika važnost a pojave kukastih križeva, zvijezda petokraka i drugih ekstremističkih simbola, baš nikada ne dospiju na novinske stranice kao spomena vrijedan događaj.

Reakciju su izazvali tek slučajevi kad se pod reflektorom nađe netko značajan po glumačkom ili kojem drugom statusu, poput Mal Gibbsona ili kad se princ Harry slika u nacističkoj uniformi.

Kukasti križ koji se tu i tamo pojavi negdje u Hrvatskoj, ne pravi od nje državu s nacističkim ili fašističkim naklonostima. Ne pravi ni Njemačku ni Italiju ni Mađarsku ni Španjolsku, pa zašto bi Hrvatsku, osim ako se u Hrvatskoj, za razliku od svih drugih, ne radi o pritisku posebne interesne grupe, koja se krije iza parole antifašizma i mora dokazati postojanje fašizma kako njeno postojanje nebi izgledalo sasvim besmisleno.

Screenshot Romano Bolković fb

Screenshot Romano Bolković fb

Policijska istraga će možda otkriti tko je nacrtao kukasti križ na splitskom stadionu. To je mogao biti neki huligan u ratu s nogometnim savezom a mogao je biti i jedan od “antifašista”, jer nitko osim njih ne može biti više motiviran prikazati Hrvate narodom fašistoidnih sklonosti. Njima međutim nije važno tko je to napravio. Oni hoće dokazati da Hrvatska, ako nije država balkanskog plemena koje pripada jugoslavenskoj, regionalnoj, zapadno-balkanskoj političkoj tvorevini, postojala ona ili ne, onda ne može biti ništa drugo nego fašistička i nacistička država rasističkih nazora, čiji narod veliča klanje i uklanjanje svege što vjerski, ideološki i svjetonazorno ne pristaje uz njihov kukastokrižni stencil.

krivotvorinaBaš po fašističkoj simbolici, povodom drugog osvajačkog pohoda fašističke Italije na Dalmaciju, gdje ustašoidni Hrvati s kukastim križem na nogometnom stadionu opet Dalmaciju predaju Italiji, partizani, kao nekad u Srbu, dižu novi ustanak.

Još da je Hrvatska kojim slučajem izgubila, bio bi to još veći indikator antifašistima, da se povijest ponavlja, jer je Italija svoju jedinu pobjedu protiv Hrvatske zabilježila 5. travnja 1942. na prijateljskoj utakmici u Genovi.

I baš tako, odmah su izgmizali antifašisti iz crvotočina na hrvatskom političkom podu i krenuli u ofenzivu.

Gledam njihove pozive na uzbunu i ustanak i najreprezentativnijim sam našao ovaj komentar, poduprt odavno poznatom fotografskom krivotvorinom kako ustaše pile glavu jednog Srbina, iz pera jedne narcisoidne eminencije mračne savjesti i profinjena izraza.

Dinko Dedić

kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari