Connect with us

BOMBAŠKI NAPADI NA ISTINU

Published

on

Ponavljamo još jednom, ne treba nam lagati jer istina je na našoj strani. Kad kažem na našoj, mislim na strani hrvatskog naroda.

Dragi naši čitatelji. Kao što i sami vidite, nekoliko zadnjih dana nema novih tekstova na našoj stranici, a za to je više razloga. Zdravstveni razlozi zbog kojih je cijeli naš tim bio “pokošen” danima, ali i trud koji ulažemo da napravimo seriju tekstova o izbijanju muslimansko-hrvatskog sukoba, kao što ulažemo trud u izradi serije tekstova koji se odnose na pobijanje haškog nalaza o tzv. “međunarodnom sukobu” između Hrvatske i BiH. I dok se mi tako trudimo, da napravimo to sve kako treba, iz temelja, osvrčući se na stvarne događaje, dokumente, svjedočenja, a za što je potrebno uložiti puno truda i vremena, samo čekamo kad će doći neki terorist, baciti bombu i uništiti cijeli naš trud. Tako smo mi shvatili tekst Joška Čelana koji se referira na tekst izvjesnog Zorana Kotnika koji da je navodno preko Glasa Koncila u eter ubacio jednu običnu laž: da su Englezi bili ti koji su izvršili masakr u Ahmićima. Mi taj tekst koji je objavljen u Hrvatskom tjedniku a zatim su ga prenijeli i neki portali vidimo kao pokušaj da se minira naš trud. Jer, izgleda da svima odgovara da se o muslimansko-hrvatskom sukobu, i konkretno o Ahmićima govori površno, bez dubljeg zadiranja u problem. Ako su gospoda Čelan, Kotnik i slični toliko lijeni, pa im se ne da pročitati te presude, pročitati transkripte sa svjedočenja, pregledati dokazne materijale koji su dostupni u elektronskoj arhivi haškog suda, pa onda lupaju onakve gluposti kao u onom članku, to je njihov problem. Što se nas tiče to je tipična subverzija u udbaškom stilu. Najprije će se pojaviti taj Kotnik koji će bubnuti tu glupost koja nema veze sa zdravom pameću, i onda će to dočekati nekakav Predrag Lucić koji će zbijati šale s njim, kao što je to dobro primjetio čitatelj “sposarić” čiji komentar se nalazi prvi ispod teksta:

sposaric

Mi niti želimo niti hoćemo raditi tako. Nas zanima istina, a istina je da su masakr u Ahmićima izvršili pojedini pripadnici 4. bojne vojne policije. Bez zapovjedi, ali su ga počinili. Na Našu žalost, u elektronskoj arhivi haškog suda više se ne može pronaći izvješće HIS-a o Ahmićima koje su tad sastavili prof. dr. Miroslav Tuđman i Markica Rebić i u kojem jasno stoji tko je činio zločine po Ahmićima. U Tekstu Joška Čelana stoji i ova rečenica: ” O temi hrvatsko-muslimanskog rata u Lašvanskoj dolini istinoljubivo je pisao i američki general Charles C. Shrader.”  Nama sad nije jasno je li Joško Čelan čitao tu knjigu ili nije, jer ako ju je čitao onda očito nije ništa razumio. Na stranici 150 ove knjige Charles R. Shrader referira se na izvješće HIS-a i mi smo skenirali tu stranicu i označili ono najbitnije:

hic1Dakle, Miroslav Bralo zvani Cicko koji je priznao zločin i dobio 20 godina u Haagu, kao i Ivica Antolović zvani Sijan nisu nikakvi Englezi, nego na našu žalost Hrvati koji su osramotili odoru HVO-a. Mi nemamo nikave razloge braniti te i takve poput Brale i Antolovića i još nekih čija imena se navode u presudi. Mi samo želimo reći da mi tu ne vidimo nikakvu odgovornost Darija Kordića, a po sudskoj praksi kakva je u Haagu korištena primjerice u slučajevima Hadžihasanovića ili Šerifa Patkovića, mi mirne duše možemo reći da nema nikakve krivnje ali ni odgovornosti ni zapovjednika bojne Paška Ljubičića ni zapovjednika OZSB Tihomira Blaškića.

A to se ne radi tako da se površno optuži Engleze i onda se kaže: “Egzekucijom je zapovijedao pukovnik Collins (isti onaj koji je svjedočio u Haagu)”, kaže se još: “Englezima je taj masakr planirala i platila Armija BiH.”

Kao prvo, nikakav pukovnik Collins nije svjedočio u Haagu, kao drugo, jedini pripadnik BRIT-BATT-a s činom pukovnika koji se preziva Collins i koji je bio za vrijeme rata na području BiH je pukovnik Tim Collins.

Col_Tim_Collins_OBEMeđutim, taj Collins kao prvo nije Englez nego Irac, što je manje bitno. Ono što je bitnije je da je on bio na čelu Irske pukovnije koja tog dana nije bila ni blizu Ahmića, ni blizu Lašvanske doline. U to vrijeme u Lašvanskoj dolini u sastavu BRIT-BATT-a djelovala je Cheshire Regiment, odnosno Čerširska pukovnija kojoj je na čelu bio pukovnik Bob Stewart. To je ono što su gole činjenice, i tu nema mjesta nikakovim teorijama urote. Ako to još netko nije shvatio, nama je cilj temeljito zahvatiti sve te haške optužnice i presude, a stvarima koje se rade temeljito treba vremena. Mi ne želimo raditi nekakve tekstove kojima će se sutradan nekakvi kao Predrag Lucić moći izrugivati u Novom listu kao što se s pravom izruguju tom Kotniku, koji je iznio niz teorija za koje ne pruža niti jedan dokaz. Takva jedna teorija urote nikako ne može pomoći ni Kordiću, ni šestorki koja je još u haškom kazamatu, ni hrvatskom narodu i BiH u cjelini.

Morate nam vjerovati na riječ, mi smo pregledali sve haške presude, i radimo koliko god možemo da vas do detalja upoznamo s činjenicama i da vam pokažemo zašto te presude ne valjaju ništa, zašto su nalazi u tim presudama potpuno krivi, kako i na koji način se dolazilo do tih krivih zaključaka, a to je jedan težak i sveobuhvatan posao. I najmanje što nam sad treba su ovakvi tekstovi koji možda i jesu plasirani s ciljem sabotaže našeg rada. Jer do sad, do našeg pojavljivanja, svi su se tom temom, općenito temom muslimansko-hrvatskog sukoba bavili dosta površno, novinari su u tiskovinama o tome mahom iznosili laži, a oni malobrojni koji su se usudili izreći poneku istinu su zbog ograničenosti novinskog prostora kratili tekstove i to onda nikad nije ispadalo kako treba. I sad se pojavimo mi koji ćemo ovdje iznijeti još tisuću ovakvih dugačkih bilješki poput ovih koje smo donosili do sada, odnosno, konačno se pojavi netko tko će se time pozabaviti onako kako dragi Bog zapovijeda. I zato nam ne trebaju ovakvi kao taj Kotnik čiji tekst smo doživjeli kao bacanje bombe na naš trud i rad ovdje. Tko zna, jednog dana će netko reći nekom poput Predraga Lucića: “Eno oni tamo na facebook profilu “Šestorka Herceg-Bosna” razvalili sve one vaše laži, išli su paragraf po paragraf, dokaz po dokaz i jasno pokazali da te presude poput one Kordiću nisu ništa drugo nego teška uvreda za zdrav razum”.A onda će Lucić šeretski reći: “A da nisu ti kao onaj Kotnik, koji je rekao da su se Englezi preodjenuli u odore HVO-a i počinili masakr kako bi oblatili HVO?”

Međutim, mi i tom Kotniku i tom Luciću, i svim mu pridruženima Tomićima, Dežulovićima, Butkovićima i inima čovjekolikim jedinkama poručujemo da nas neće izbaciti iz tračnica. Naša grupa skoro broji 600 ljudi. Od tih 600, neka samo njih 20 shvati poantu i mi smatramo da smo učinili dobar posao. Pritom smo svjesni da je ljudima teško čitati duge tekstove, pogotovo kad su ih smećarsko neoliberalni mediji naučili da sve informacije primaju u formatu ne većem od sms-poruke. Međutim, mi isto tako znamo da postoji dosta ljudi koji žele shvatiti što se tamo zaista dogodilo, i sve ovo što radimo, radimo radi njih. I neće nas pritom omesti nikakvi ovakvi bočni udari. Jer, ako je i od Glasa Koncila previše je, i ako je takav članak stvarno izašao u Glasu Koncila to nije dobro prije svega za Glas Koncila, a i Katolička Crkva bi se trebala zapitati ima li među njima još onih koji djeluju po udbaškom scenariju, jer zabiti sebi ovakav autogol, to možemo komotno promatrati kao jedan udbaški upljuvak, i nikako nam nije jasno kako je to moglo proći kraj gospodina Miklenića bez da se to vrati nazad i da se zabrani da se takva glupost uopće objavljuje.

Ponavljamo još jednom, ne treba nam lagati jer istina je na našoj strani. Kad kažem na našoj, mislim na strani hrvatskog naroda.

Uzput, svi mi koji radimo na ovoj stranici smo Hrvati, i naše dvije glavne niti vodilje su pravda i istina. A ponavljamo, proučili smo sve materijale s haškog suda, i radimo na tome da sistematiziramo cijelo to gradivo kako bi ga mogli predstaviti široj publici da ga može čitati što lakše i sa što više razumijevanja.

Uvjeravamo Vas, da mi nismo sigurni, ali ne 99% sigurni, nego 100% sigurni da su pravda i istina na strani hrvatskog naroqa u BIH, HVO-a i Herceg-Bosne, mi ne bi potrošili niti minutu svog vremena na branjenje nečeg što je neobranjivo.Upravo suprotno, ovaj karneval koji se dogodio na haškom sudu u svezi sa svim suđenjima Hrvatima iz BiH je najveća pravna lakrdija u povijesti međunarodnog prava, tu je toliko laži i toliko zaključaka koji se protive zdravom razumu da više uopće ne igra ulogu to što smo mi Hrvati pa se borimo za naše sunarodnjake u BiH. Ovdje u ovom što radimo i što ćemo još dugo raditi je riječ o nečemu što bi trebao poduprijeti svatko tko ima imalo svijesti, bez obzira na to je li Hrvat ili nije. Jer riječ “laž” na svim jezicima ima jednaki prizvuk. A mi tvrdimo da su teze o “međunarodnom sukobu između Hrvatske i BiH” zatim, “hrvatskoj politici prema BiH koja je osvajačka i zločinačka” pa onda i “politika BiH Hrvata koja je refleksija takve zločinačke politike Hrvatske, odnosno predsjednika Tuđmana” i na kraju iz svega toga da su Hrvati napali Muslimane i da je tako počeo rat, najveća laž odnosno najveći skup laži u čitavom 20. stoljeću. I to je jedini razlog zbog kojeg ne ćemo stati čak i kad se neupućenom promatraču bude činilo da nismo aktivni. A Kotnici nek “bacaju bombe”, Lucići i Dežulovići nek se smiju, ali kad sav materijal sistematiziramo i kad krenemo s tekstovima to će biti takva lavina činjenica koju nitko neće moći oboriti. Stojte koncentrirani i ne dajte se navući na tanak led. Uskoro kreće serije tekstova o tome tko je, kada, kako i zašto počeo muslimansko-hrvatski građanski rat u BiH…

Šestorka HercegBosna

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari