Pratite nas

Komentar

Bora Amsterdamski

Objavljeno

na

Jugoidno-leftardsko pravilo u Hrvatskoj je takvo da ne postoji niti jedna rasprava u kojoj se iz naftalina ne će vaditi ustaše i fašisti…

Postoje likovi, pojave i karikature na političkoj sceni čije „genijalne“ izjave i postupci čovjeka tjeraju na razmišljanje o tome dokle seže ljudska glupost. Hrvatska primitivizirana politička scena prepuna je glupog sadržaja i s lijeve i s desne strane političkog spektra, a Sabor je najbolji odraz takvog stanja. Promatrajući hrvatsku političku scenu Paul Toberi ne bi napisao jedan, nego najmanje dvadesetak svezaka svoje znamenite knjige „Povijest ljudske gluposti“.

O tome kakvi su polupismeni i polupani likovi predstavljali političku desnicu u Hrvatskoj posljednjih dvadesetak godina ne vrijedi trošiti riječi. Najbolja je slika njihova djelovanja činjenica da u Hrvatskoj desnica kao realno organizirana snaga gotovo i ne postoji osim kod „antifašističkih“ mistika, o čemu više u nastavku teksta.

Lijeva strana političkog spektra posebna je pak pripovijest. Bezidejna i nesposobna da ponudi ikakve kvalitetne ideje i programe, jugoidna ljevica u Hrvatskoj se konstantno bavi uzgojem ustaških zmija i fašističkih aždaja. Ne postoji područje u kojemu domaći „leftardi“ (kako ih se sve više s pravom pogrdno naziva po forumima i društvenim mrežama) ne vide fašiste i ustaše. Kada bi se netko informirao o Hrvatskoj samo slušajući leftardske izjave dobio bi dojam da je naša država jedino oaza fašizma u svijetu. Sve što nije posve u skladu s leftardskim dogama i mitovima automatski se proglašava fašizmom. U Hrvatskoj je postalo nemoguće biti „normalan“ Hrvat, a da te leftardi ne proglase fašistom ili ustašom.

Jugo-leftardsko pravilo

Godwinov zakon kaže da što internetska rasprava postaje većom, vjerojatnost da će se pojaviti usporedba s nacistima ili Hitlerom približava se jedinici. Jugoidno-leftardsko pravilo u Hrvatskoj je takvo da ne postoji niti jedna rasprava u kojoj se iz naftalina ne će vaditi ustaše i fašisti. Ustaše i fašisti su vrhunaravno prapočelo i konstitutivni čimbenik leftardskog diskursa. Ustašama i fašistima u posljednje su se vrijeme pridružili i populisti čiji bauk opasno hara čitavom Europom. Populiste, međutim, ne naganjaju samo leftardi i progresivoidi, nego su im se u tome inkvizijcijskom pothvatu pridružili i jurišnici mainstream psuedodesnice u Hrvatskoj, ali i širom Europe.

U istjerivanju ustaških zmija i fašističkih dinosaura posebno stradavaju istina, logika i zdrav razum. Tako, primjerice, ako netko ukaže na razmjere mega-kriminala koji imamo u Istri, javlja se IDS i tumači kako riječ o napadu na autonomiju Istre i, štoviše, o napadu na same teme antifašističke Europe (termin „antifašizam“, čije je autorstvo Staljinovo, koristi se kao politička poluga jedino u Rusiji, Bjelorusiji, Srbiji i Hrvatskoj). Kako bi „antifašisti“ iz Istre mogli biti kriminalci?! Takve optužbe mogu doći jedino od strane ustaša, fašista, radikalne desnice i opasnih populista!

Kako shvatiti leftardsku logiku?

Leftardskim izjavama mogli smo svjedočiti i danas. Tako je šef „antifašističke“ zadruge zvane IDS, Boris Miletić, na predstavljanju tzv. Amsterdamske koalicije (kako samo mondeno zvuči ovaj pridjev „amsterdamska“, gotovo kao Joca Amsterdam) svečano ustvrdio da u posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj jačaju „nacionalističke i radikalne opcije“, i da je krajnje vrijeme da se „okupe i kažu – dosta“.

Kako sve ne bi ostalo samo na ispraznicama o jačanju nacionalizma i radikalne desnice (jake nacionalističke i radikalno-desničarske snage u Hrvatskoj mogu vidjeti jedino leftardski mistici i jugoslavenski šamani predozirani „antifašističkom“ bunikom), od kojih će nas junačkom ljevicom spasiti istarski plemić duha Bora Miletić, isti je budući junak odlučno dodao i to da Hrvatska ne smije postati Poljska i da je ta ista Hrvatska po nizu ekonomskih pokazatelja kontinuirano najgora u Europi.

E sad, kako pomiriti točnu Miletićevu tvrdnju da je Hrvatska po ekonomskim pokazateljima na dnu (a na dnu je jer funkcionira po principu funkcioniranja istarsko-„antifašističko“-soc-samoupravnog Uljanika) i onu da ne smijemo postati Poljska, jedna od ekonomski najrazvijenijih država srednje Europe, nije nam jasno. Možda moramo popiti malo „antifašističke“ bunike kako bismo bolje shvatili misterij leftardske logike, taj misterij veći od Međugorja i egipatskih piramida? Ili da radije posjetimo Amsterdam i uzmemo neke jače političke supstance? Za to ćemo morati pitati Boru. Boru Amsterdamskog.

Davor Dijanović/HKV

Boris Miletić: Hrvatska ne smije postati Poljska

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

prof. Ante Nazor: Ništa u Tajanijevoj izjavi nije dvosmisleno. Sve je jasno

Objavljeno

na

Objavio

Povijesničar Ante Nazor je za dnevnik.hr prokomentirao je rasplet nakon skandalozne izjave predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija, njegovu usmenu i pisanu ispriku te pouke koje Hrvatska može ili mora izvući iz svega toga. Nazor je poručio da Tajanijeva izjava ostaje kao upozorenje Hrvatskoj, a Jakovina navodi tri razloga zbog kojih će ona pasti u zaborav.

“Tajani se ispričao i to je lijepo, ali on je to rekao i to ostaje kao upozorenje. Ne smijemo sigurno prijeći preko toga kao da je to bio lapsus”, kaže Nazor.

Upitali smo Nazora što je to izvučeno iz širega konteksta izjave, kao što sam Tajani tvrdi, a što je zapravo nedvosmisleno.

“Sve je rečeno, sve je jasno. Radi se o pretenzijama i radi se o jednoj grupaciji u Italiji koja ima te želje. Imamo iz Domovinskog rata dokumente gdje su pojedinci bili čak i sa Srbima u Kninu. To su bile, rekao bih, tragikomične situacije, a dokumente o tome također smo objavili”, odgovara Nazor.

“Ništa u Tajanijevoj izjavi nije dvosmisleno. Sve je jasno. To je isto što misli i Vučić, samo se sad ne usudi reći. Govorio je da je Glina srpska. Ista je sad situacija, nemamo se što čuditi”, dodaje.

Premijer Andrej Plenković i na sjednici Vlade u četvrtak osvrnuo se na pisanu ispriku Antonija Tajanija te izrazio zadovoljstvo tim činom, ali i nadanje da će to biti dovoljno da takvih i sličnih izjava više ne bude. Nazor to isto tako smatra korektnim.

“To je politički korektno. Što je trebao? Objaviti rat Italiji?” kaže.

“Čovjek kaže ‘živjela talijanska Dalmacija’. Meni je drago da se ispričao i da je ostalo na tome, jer bi u protivnom to doista značilo zaoštravanje odnosa. Tajani je i pisano i javno dao obrazloženje pa ćemo do sljedećeg puta vidjeti”, smatra Nazor.

Ipak, reakcije na Tajanijevu izjavu u Sloveniji su bile još žešće, a u europarlamentu su njihovi zastupnici zatražili i Tajanijevu ostavku na mjesto predsjednika EU parlamenta. Nazor smatra da je Hrvatska primjereno reagirala.

“Svi su reagirali, od Sabora, svih stranka, Vlade i Predsjednice”, kaže.

S obzirom na to da Tajanijeva izjava nije endemska pojava u Italiji, zanimalo nas je jesu li takve i slične izjave zapravo dio talijanske politike. Nazor smatra da je ta izjava rezultat zanosa i specifičnih političkih opcija.

“Ne mogu reći da je to dio talijanske politike. Tamo postoje stranke s različitim programima. Ova je izjava jasna, ona je bila u zanosu. Sad će se politički stvari nastojati ispeglati i to je korektno. Međutim, meni tu ništa nije nedvosmisleno. Ipak, diplomacija ima svoj način djelovanja”, rekao je Nazor za dnevnik.hr

 

Prof. Ante Nazor o ulozi Budimira Lončara u procesu osamostaljenja RH

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Milorade, delijo, bolje biti neostvareni i neiživljeni, nego ostvareni i iživljeni peder

Objavljeno

na

Objavio

Hrvati su u šoku! Osupnuti! Zbunjeni! Ne vjeruju svojim očima i ušima! I pitaju se, je li to u pitanju neka montaža, ili je gosp. Milorad Pupovac (saborski zastupnik s 25-godišnjim stažom u parlamentu, dr. sc., lingvist, elokventni, uravnoteženi – povremeno, doduše, ciničan i bezobrazan, ali u granicama podnošljivog – lider onih par postotaka Srba koji ga biraju za “narodnog” zastupnika, predsjednik i potpredsjednik svega i svačega, od SDSS-a, preko SNV-a do saborskog Kluba manjina) doista izgovorio onaj traktat o “pederima” i to ni manje ni više, nego za saborskom govornicom i pred TV kamerama!?

Eeeeeeeej, bre, Milorade, što ti bi!? Ma, jesi li to ti, buraz, ili neki dubler!? Jesu li to počeli točiti “šljivu – prepečenicu” u saborskom kafiću, je l’ te kakva kriška limuna (možda) u glavu strefila, ili si iznenada dobio vrućicu!?

Gledam snimku i ne mogu vjerovati!

Zar ti Milorade da ovo izgovoriš:

“Kao što smo čuli danas ovdje, i prošlo je kao da nitko ništa nije rekao, a sve veliki kršćani, sve iznimni katolici i hrvatski suverenisti, koje ugrožavaju pederi, Srbi i ne znam tko drugi! A tko ih ugrožava? Oni sami! Neostvareni, neiživljeni pederi! U moralnom i svakom drugom smislu te riječi! Neostvareni Hrvati koji nisu u stanju shvatiti da im nisu Srbi koji su ostali živjeti u Hrvatskoj i koji predstavljaju Srbe problem, problem su oni sami. Ne znaju tko su, što su, kuda će i kako sa sobom. Pa tako kao što su jučer pljuvali po Beogradu, danas pljuju po Bruxellesu. A sebe nikako da pogledaju tamo gdje se treba pogledati – u očima drugih ili u ogledalu.” – itd., itd. (https://kamenjar.com/milorad-pupovac-pobjesnio-u-sabornici-neostvareni-neizivljeni-peeri-u-moralnom-i-svakom-drugom-smislu-video/)

Pa kako, bre Milorade, delijo, ako si pri zdravoj svijesti (nemaš temperaturu i nisi pri piću) možeš dopustiti da te sitni provokatori poput Pernara i Zekanovića dovedu na rub strpljenja – pa čak i korak dalje!? Tebe bre da isprovociraju, a imaš utakmica u nogama više nego Luka Modrić i Ivan Rakitić zajedno!? Nemoj to da nam radiš!

‘Ajd što se nabacuješ blatom na Hrvate, kršćane, suvereniste, na to smo navikli i nitko normalan više ne trza na te fore koje prosipate ti i tvoje “Novosti”, ali gdje ćeš bre bratko koristiti tako vulgarne i uvredljive izraze za našu ionako ugroženu gej populaciju (iliti homoseksualce)!? Ima da te tuže, bre! I još da ih stavljaš u isti kontekst sa Zekanovićem i sličnima!?

Ma ‘ko je bre peder!? Kome ti to!? Znaš li ti Milorade koliko si zakona, preporuka, deklaracija (EU, VE, UN-a) prekršio, da ne govorim o hrvatskom ustavu, Zakonu o istospolnim zajednicama. o životnom partnerstvu i da ne nabrajam dalje!?

I nemoj molim te da se vadiš na satiru! Nema tu satire kad se radi o vitalno ugroženim seksualnim manjinama! Satira može kad se sprdaš s Hrvatima, katolicima, braniteljima, državom, himnom, zastavom, vojskom, ali u drugim slučajevima ne! To je čista homofobija! I ne mogu te oprati sve rijeke (i pritoke) bivše Juge.

Evo, po tko zna koji put pregledavam snimku i analiziram je.

I nešto mislim…Onako, iskreno (među nama), u dosta sam nezgodnoj situaciji. Osjećam se izgubljeno i zbunjeno. Ali, totalno! Naime ja, Milorade (oprosti, ali tako je) nisam ni peder ni Srbin. I kud ću, što ću? Na koju stranu se okrenuti?

Nema mi druge, nego među suvereniste. Pa taman ostao “neostvareni” i “neiživljeni” peder!

Eto!

P.S. Nego, čuj Milorade, bekrijo, da ti ipak probaš malo hladnih obloga baciti na glavuču i potegnut’ jedno litar – dva rasola, uz šaku Andola – možda te popusti!?

Zlatko Pinter/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari