Connect with us

Humor

Boris Dežulović i Mirjana Hrga prepucavaju se putem interneta

Objavljeno

on

Boris Dežulović i Mirjana Hrga prepucavaju se putem interneta, ona je njemu i sličnima posvetila status na Facebooku, a on je njoj odgovorio kolumnom u sarajevskom Oslobođenju.

[ad id=”68099″]

Aktualnu urednicu Al Jazeere očito je malo naživcirao silan publicitet koji je doživio Boris Dežulović nakon naprasnog otkaza u Slobodnoj Dalmaciji, kao i njegov obračun te prekid suradnje s EPH-om. U statusu na Facebooku obratila se kolumnistima općenito, no prozvanim se opravdano osjetio konkretno Dežulović.

Hrgi smeta da se kolumnisti nazivaju novinarima

“Mislim da je vrijeme da se kolumnisti prestanu nazivati novinarima. Halo ekipa, koju ste vi to vijest osim mišljenja donijeli, gdje ste to prašinu gutali i s ljudima na terenu od straha umirali?! Sjedite I častite nas svojim umom, vas Soros nagradama. Sve OK. Ali ne falsificirajte nam struku zbog udarca po novčaniku. Godinama se hranite u sistemima koje navodno iskonski prezirete, a kada se prvi put suočite s tržištem, maltretirate nas svojim problemima upravo dokinute nevinosti. Probudite se, izađite iz brloga ako vam je do novinarstva u koje se, vidi drskosti – vi kunete. A sve se zapravo svelo pod jednu poznatu izreku susjeda: “Dajem veru za večeru”. Kad večere nema, “vera” pregolema. Smiješni likovi”, napisala je Hrga na svojem profilu.

hrgaprotivkolumnista_fejs

Dežuloviću nije dugo trebalo da odgovori na njenu kritiku. U kolumni sarajevskog Oslobođenja podsjetio je čitatelje kako se kretala karijera Mirjane Hrge.

“Ukratko, od mlade HDZ-ove komesarke na prvoj liniji obrane Herceg-Bosne, do prekaljene profesionalke u Šeheru, usred socijalističkog federativnog Regiona. “Walter Cronkite brani Sarajevo.” Da parafraziram jednu čuvenu regionalnu novinarku, “kada vere nema, večera golema”, napisao je kolumnist te dodao još pokoji odlomak o Hrgi i njezinoj optužbi.

“Od Tuđmanove sobarice do zaklete feralovke”

“Vere mi i večere, Ernest Hemingway i Émile Zola zajedno ne bi bolje. Na studijima žurnalistike učit će klinci čuveno Hrgino “J’accusé!” iz 2015., usamljeni krik optužbe istinskog novinarstva protiv kolumnističkih parazita, koji, baš poput mene, za legendarnu novinarku Mirjanu Hrgu nikad nisu čuli.  Evo je danas, dvadesetak godina kasnije, kao zvijezde regionalne televizijske kuće Al Jazeera Balkans sa sarajevskom adresom, profesionalke koju bi poželio svaki BBC i CBS, same ženske reinkarnacije Waltera Cronkitea, ozbiljne urednice i prekaljene reporterke u krvavoj pancir košulji, kako nas opet uči “novinarstvu kakvo bi trebalo biti”, pa u pravednom gnjevu ispisuje svoje snažno “Optužujem!” protiv kolumnističkih mudrosera što se lažno predstavljaju kao novinari, i umjesto prašine i straha s terena u redakciju donose mišljenja od doma”, napisao je Dežulović.

“A sve se zapravo svelo pod izreku ‘Dajem veru za večeru'”, zaključuje iznervirana Mirjana, koja je za večeru promijenila sve četiri vjere: od pouzdane Tuđmanove sobarice na državnoj Hrvatskoj televiziji, preko čistačice red carpeta na tabloidnoj privatnoj Novoj TV, do zaklete feralovke na katedri jednog veleučilišta, što je onomad, kad je propao Feral, pozivala mlade novinare neka, “ako će imati svoje Ivančiće i Čuliće, pomognu da takva imena ne završe na cesti”, završivši na koncu – ili barem zasad – kao novinarka i reporterka britanskog tipa na Al Jazeeri, kojoj je dopizdilo da se “takva imena” uopće nazivaju novinarima.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari