Connect with us

Kronika

Boris Dežulović priveden na sud: ‘Utužen je članak jezivog naslova u agnostičkoj Slobodnoj Dalmaciji’

Objavljeno

-

Grupa građana iz Splita tužila je novinara Slobodne Dalmacije Borisa Dežulovića zbog članka pod naslovom ‘Za njih bi bilo bolje da Bog ne postoji’ objavljenim povodom njihovog protivljenja prošlogodišnjoj ‘Gay paradi’.

[dropcap]P[/dropcap]olicija je po nalogu Općinskog suda danas privela Borisa Dežulovića, novinara Slobodne Dalmacije jer se nije pojavljivao na ročištu u parnici koju je skupina građana podnijela protiv ‘Slobodne Dalmacije’. Informaciju je redakciji Dnevnog dojavio jedan iz skupine, Stjepan Lozo.

Utužen je članak objavljen u ‘Slobodnoj Dalmaciji’ 28. svibnja 2012. godine pod naslovom ‘Za njih bi bilo bolje da Bog ne postoji’, autora Borisa Dežulovića. U članku pod tim jezivim naslovom objavljenim povodom protivljenja prošlogodišnjoj ‘Gay paradi’ u Splitu agnostička ‘Slobodna Dalmacija’ je grubo oklevetala i izvrijeđala nositelje građanske inicijative koji su se protivili najavljenoj trasi održavanja ‘Gay parade’. Pod njihovom fotografijom i uz podnaslove ‘Desničarska stoka’ i ‘Katolički talibani’ za nestanak Antonije Bilić ‘Slobodna Dalmacija’ je oklevetala Bubamare jer da nije bilo protivljenja ‘Gay paradi’ ne bi bilo ni potrebe za policijskim osiguranjem.

Naravno da Boris Dežulović o Draganu Paravinji nije rekao ništa loše. Boris Dežulović predložen kao svjedok od strane tužene ‘Slobodne Dalmacije’, a nije se pojavio na prethodna tri ročišta. Danas je konačno  u splitski Općinski sud na Dračevcu priveden u pratnji policije. Kako je dolazak na sud kasnio više od pola sata ostaje nepoznato gdje je policija preuzela Dežulovića koji je očito i ovaj put pokušao izigrati sudski postupak i dolazak na sud jer je odvjetnica ‘Slobodne Dalmacije’ prije početka rasprave službeno izjavila da Dežulović dolazi na raspravu sam i da se upravo vozi autobusom u pravcu Suda – rekao nam je Lozo, koji je zajedno s nekolicinom građana koji se nazivaju Bubamare, tužio Slobodnu Dalmaciju.

Boris Dežulović potvrdio nam je kako je bio na sudu dati iskaz jer zadnja dva puta nije bio na ročištu, Sud je, kaže, naložio policiji da ga privede.

U ovome nema ništa sporno. Iz policije su me nazvali da pitaju gdje sam i kad sam rekao da kasnim došli su po mene. Stvarno moram pohvaliti policiju, bili su izuzetno korektni i susretljivi. Zapravo mi je policija došla kao taksi služba – rekao nam je Boris Dežulović.

dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari