Connect with us

Vijesti

Boris Johnson: Britanski Židovi ne bi trebali trpjeti sramotni rasizam

Objavljeno

-

Britanski premijer Boris Johnson smatra da u društvu nema mjesta za antisemitizam te da britanski Židovi ne bi trebali trpjeti sramotni rasizam, što je napisao na Twitteru u nedjelju.

Boris Johnson odgovarao je na videozapis objavljen ranije u nedjelju na Twitteru na kojem se vidi kako se konvoj automobila s palestinskim zastavama vozi kroz židovsku zajednicu u sjevernom Londonu i putem megafona šalje antisemitske poruke.

“U našem društvu nema mjesta antisemitizmu. Uoči židovskog praznika Shavuota stojim s britanskim Židovima koji ne bi trebali trpjeti sramotni rasizam kakav smo danas vidjeli”, napisao je Johnson na Twitteru.

Njegov pomoćnik istaknuo je da se “taj komentar također odnosio na druge incidente antisemitizma tijekom vikenda”.

Izraelsko-palestinsko nasilje u Gazi iz koje se ispaljuju rakete na Izrael koji uzvraća bombardiranjem Gaze dosegnulo je najgoru i unatoč brojnim žrtavama i mirovnim naporima ne jenjava.

“Bez obzira na vaše gledište na sukob u Izraelu i Gazi, nema opravdanja za poticanje antižidovske ili antimuslimanske mržnje”, rekao je britanski državni tajnik za stambeno zbrinjavanje, zajednice i lokalnu upravu Robert Jenrick.

Britanska metropolitanska policija izvijestila je da su “svjesni videozapisa koji prikazuje antisemitizam koji se danas poslijepodne širio iz kolone automobila na području St. John’s Wood” te da se “takvo ponašanje sigurno neće tolerirati”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari