Connect with us

Politika

Boris Miletić o razlozima zašto se razišao s IDS-om

Objavljeno

-

Odlaskom Borisa Miletića iz IDS-a stranka nakon tri desetljeća više ne upravlja Istrom. Razlozi njegova odlaska i dalje su obavijeni velom tajne. Boris Miletić bio je gost Dnevnika Nove TV u prvom televizijskom intervjuu nakon istupanja iz IDS-a.

O tome zašto se razišao s IDS-om s Borisom Miletićem je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago. Pitao je Miletića je li izašao iz stranke jer je bio svjestan da će ga izbaciti.

“Ja to nisam inicirao i žao mi je da je do toga došlo. Ogorčen sam”, rekao je Miletić koji je otišao iz stranke u kojoj je bio predsjednik 7 godina, a član od 1996..

“S novim predsjednikom suradnja nije bila moguća. Htio me disciplinirati. Očito nekakvom opomenom, isključenjem, ne znam koji je bio krajnji cilj, to bi on trebao kazati”, rekao je za Dalibora Pausa.

Miletić kaže da si kao župan ne smije dozvoliti da županija ne funkcionira i da za svaku odluku mora tražiti mišljenje predsjednika stranke. Bago ga je pitao je li Paus to od njega tražio, a Miletić kaže: “On je očito to tako zamislio”.

Pitanje je i kako će sad to funkcionirati u Istri – Miletić ostaje župan, a IDS ima većinu. Bagu je zanimalo hoće li moći surađivati.

“Dobio sam izbore. Želim provoditi program i projekte za koje sam se kandidirao”, rekao je Miletić i dodao kako očekuje da ga Skupšitna podrži, a rekao je i da već ima podršku Možemo i HDZ-a.

Ako bude problema u suradnji i pritisaka, je li spreman podnijeti ostavku na mjesto župana, pitao je reporter. Miletić kaže kako neće dozvoliti da se netko igra s njim, no nije htio odgovoriti na pitanje je li spreman podnijeti ostavku na mjesto župana.

Miletić ističe i da je preuzeo političku odgovornost za loše rezultate na izborima iako smatra da nije kriv za sve.

Bago je Miletića pitao smatra li da bi IDS mogao pobijediti na ponovnim izborima. “Znam ljude u IDS-u. Znam da IDS ima podršku u županiji”, rekao je istarski župan i dodao kako nije siguran da bi IDS pobjedio na ponovnim izborima zbog ovakvog “postupanja prema čovjeku”.

Reporter je pitao Miletića i smatra li da bi se novo vodstvo stranke moglo pomaknuti s lijeva prema centru.

“Uvijek smo bili liberalna opcija regionalnog karaktera i smatram da stranka koja predstavlja volju građana Istre mora slušati svoje građane. Ne mislim da će pokušati ići prema centru ili desno jer to nije istarski mentalitet”, rekao je.

Miletić je istupio iz stranke nakon što je protiv njega pokrenut stegovni postupak zbog povrede Etičkog kodeksa i statuta IDS-a. O tome je javnost obavijestio objavom na Facebooku gdje je objavio fotografiju zahtjeva za istupanjem iz članstva.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas