Connect with us

EU

Borrell: EU se mora pripremiti na teške odnose s Rusijom

Objavljeno

on

Čini se da je Rusija odlučila namjerno jačati napetosti sa Zapadom i stoga se EU mora pripremiti na teške odnose s tom zemljom, izjavio je u srijedu visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell.

“Mislim da se moramo pripripremiti na dugo i teško razdoblje u našim odnosima s Rusijom”, rekao je Borrell u raspravi na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta.

“Naši odnosi s Rusijom nastavljaju se pogoršavati i sada su na najnižoj razini. Naželost, ne možemo isključiti da se ta negativna tendencija neće nastaviti i dosegnuti još opasniju razinu”, nastavio je Borrell.

Borrell je izrazio zabrinutost zbog raspoređivanja ruskih snaga na granici s Ukrajinom, zbog sudbine oporbenog aktivista Alekseja Navaljnog i diplomatske krize s Češkom.

“Rusija trenutačno ne pokazuje ni najmanju volju za okončanje sukoba s Ukrajinom i prihvaćenje njezina teritorijalnog integriteta”, rekao je Borrell pozivajući Moskvu da prestane s provokacijama.

Istaknuo je da EU ne želi poticati eskalaciju napetosti te ustvrdio da neće prihvatiti taktiku zastrašivanja koju primjenjuje Rusija. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari