Connect with us

Iz Svijeta

Borrell: Ishod rata u Ukrajini bit će odlučen ovo proljeće i ljeto

Objavljeno

-

Foto: EPA

Povjerenik EU-a za vanjsku politiku Josep Borrell rekao je u četvrtak nakon održanih sastanaka u Washingtonu da slanje nove pomoći Ukrajini ne može čekati jer će ishod rata u Ukrajini biti odlučen ovo proljeće i ljeto.

Uslijed sumnji u nastavak američke vojke pomoći Kijevu, Borrell je rekao novinarima da je njegova poruka američkim zastupnicima bila: “Štogod se mora učiniti, mora se učiniti brzo.”

“To je istina za nas. Moramo ubrzati. Moramo povećati našu pomoć, moramo učiniti više i brže. Iz toga razloga povećavamo naše obrambene sposobnosti. A to je istina i za SAD”, rekao je Borrell o europskoj pomoći ukrajinskom ratu.

“Sljedeći mjesec bit će odlučan. Mnogi analitičari očekuju veliku rusku ofenzivu ovo ljeto, a Ukrajina ne može čekati rezultate sljedećih američkih izbora”, dodao je.

Demokratski predsjednik Joe Biden podupirao je slanje vojne pomoći Ukrajini od početka ruske invazije u 2022. godini, dok njegov glavni oponent iz redova republikanaca, Donald Trump, pribjegava politici izolacionizma.

Predsjednik Zastupničkog doma Mike Johnson, Trumpov saveznik, dosad je odbijao pozvati na glasovanje o zakonu koji bi Ukrajini osigurao dodatnih 60 milijardi dolara. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari