Connect with us

Kronika

Bosna i Hercegovina je prvak svijeta u postotku nezaposlenih

Objavljeno

-

Bosna i Hercegovina je u analizi “Svjetsko prvenstvo u svemu ostalom” osvojila neslavnu titulu prvaka svijeta u postotku nezaposlenih. Bosna i Hercegovina je s postotkom nezaposlenih od 44,3 u finalu “svladala” Kamerun.

burza_biroNovinari WSJ-a su uradili analizu u nekoliko desetaka kategorija kao što su broj stanovnika, najviše zračnih luka po glavi stanovnika, najviše restorana McDonald’s, najviše vode, padalina, najveća populacija urbanog stanovništva, stopa ubojstava…

Hrvatska je prvak svijeta po broju stranih turista po glavi stanovnika, pokazala je analiza WSJ-a.

Protivnik bh. reprezentacije iz skupine Nigerija ima najtežu reprezentaciju na Mundijalu. Nigerijski igrači su u prosjeku teški 79,6 kilograma, dok je reprezentacija Argentine najstarija na prvenstvu s prosjekom godina 28,9.

Nigerija je najbolja i po postotku obradivog zemljišta s 83,7 posto od ukupne površine, a na vrhu je i liste zemalja s najvećom stopom rasta broja stanovnika.

Od svih zemalja koje sudjeluju na Mondialu ove godine, Argentina ima najviši planinski vrh Aconcagua s 6.960 metara nadmorske visine, a stanovnici Argentine jedu i najviše mesa.

Još jedna reprezentacija iz skupine F se našla na vrhu ljestvice u negativnoj kategoriji. Iran ima najveću godišnju inflaciju od svih zemalja sudionika SP-a s 35,2 posto.

AA

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari