Connect with us

Gost Kolumne

Bosna i Hercegovina po zamisli Alije Izetbegovića

Published

on

Bošnjački napadi i sotoniziranje Hrvatske Zajednice, odnosno Hrvatske Republike Herceg Bosna ne će prestati sve dok se ne ostvare ciljevi radikalnog muslimanskog čelništva, i planovi pisca Islamske deklaracije Alije Izetbegovića.

Nikada Bošnjaci ne će oprostiti Hrvatima to što nisu digli bijelu zastavu već na prvoj muslimanskoj agresiji. Kako bi što više oslabili hrvatsku obranu muslimanski ratni lider, vrhovni zapovjednik muslimansko mudžahedinsko vehabijske armije Alija Izetbegović za velikosrpsko sravnjivanje hrvatskog sela Ravno sa zemljom i progon svih seljana, kaže “to nije naš rat”.

Već tada se vidjela debela podjela Bosne i Hercegovine na ratnoj diobu, naši i njihovi, naši i vaši, oni i mi, i svatko protiv svakoga. Alija je time pokazao i priznao da nije bio i da nije želio biti predsjednik svih beha naroda, već samo svog muslimanskog, a to znači predsjednik svoga entiteta kojeg su Muslimani već u ratu ograničavali sugerišući mu “uzmi Alija pa makar ko avlija”. Međutim, kada je Alija tijekom rata uspio obmanuti Svjetsku zajednicu velikim lažima, on odustaje od bilo kakvog nacionalnog federaliziranja ili konfederaliziranja beha zajednice i postaje isključiv u njenom centraliziranju i unitariziranju, kao slobodnim i mirnim putem u izgradnji prve muslimanske republìke u Europi.

Danima lažući svijetu o čak milijunskom broju stradanja Muslimana, s vlastitim planovima žrtvovanja ljudi, zbog čega su mnoga muslimanska stradanja i danas neobjašnjena, tvrdeći islamskim zemljama kako je spreman dati i 250 tisuća Muslimana za Islamsko Deklaracijsku Bosnu i Hercegovinu, pridobiva veliki dio svijeta na svoju islamsku stranu.

Na ta obećanja tisuće i tisuće islamskih ratnika iz svih muslimanskih zemalja dolazi u Bosnu i Hercegovinu, u pomoć borbe za prvu islamsku zemlju na predziđu kršćanstva. Vjerski beha sukob prerasta u globalni svjetski vjerski rat, i Bosna i Hercegovina muslimansko mudžahedinskim brutalnostima ratovanja, terora i zločina svih predznaka ubrzano gubi, ne samo svoje kršćane katolike već i svaki drugi kršćanski i europski znak.

Veliki teritoriji koje je “oslobađala” muslimanska armija etnički i vjerski su očiščeni od Hrvata katolika, i danas su to najislamskija područja u Europi. Zahvaljujući samo hrvatskoj organiziranosti otpora kroz Hrvatsku Zajednicu Herceg Bosna a zatim i kroz Hrvatska Republika Herceg Bosna oćuvan je dio europski i kršćanski dio Bosne i Hercegovine. I baš taj eurokršćanski dio beha zajednice sve je žešća meta deeuropeiziranih i radikaliziranih bošnjačkih lidera, koji ne mogu nikako oprostiti Hrvatima što su ih zaustavili u tim sumanutim planovima, za koje su vjerovali da je pad komunizma pravo vrijeme za stvaranje islamske republike u bosanskohercegovačkim granicama.

Dok se Europa oslobađala jedne rigidne političke ideologije i ujedinjavala u vrijednostima slobode, demokracije, ljudskih prava i vjerskih sloboda, na jednom europskom dijelu organizirala se jedna nova vjerska ideologija, i u veoma kratkom vremenu se potvrdila puno brutalnijom, razornijom i za budućnost svijeta u miru i slobodi opasnijom od poražene komunističke.

Ta nova vjerska ideologija, politički islam, bio je već puno prije raspada komunizma razrađen i pripremljen, što potvrđuje njegova organiziranost viđena u vjerskom beha ratu, kada su se za njegove ideale došle desetine tisuća islamskih fanatika boriti. Ideolog političkog islama Alija Izetbegović još u jukomunizmu bio je detektiran i označen velikom opasnosti, ne samo za komunizam već za Europu i njene stećevine u cjelini.

Suđen i osuđivan kao vjerski islamski fanatik sticao je snažnu potporu u islamskom svijetu, što se potvrdilo i velikom materijalnom i ljudskom potporom koju je dobivao iz tih zemalja tijekom vjerskog beha sukoba za teritorij, kojeg je uspio pretvoriti i u svjetski vjerski rat, te desetinama i desetinama vjerski islamskih ratnika, kojima je zajedno sa Šefikom Džaferović, podijelio beha državljanstva, izmijenio vjersku sliku Bosne i Hercegovine obojivši je, gotovo, cijelu u zelenu muslimansku boju.Sa izuzetkom srpskog entiteta ostatak Bosne gotovo da je već i pozelenio. Međunarodna zajednica koju predstavlja europski Visoki predstavnik mirnim promatranjem sudionik je tog zĺočinačkog procesa.

Dijelom i ne čudi, budući da je i u vlastitom domu, u Europi, porobljena i ušutkana, djetinjasti prestrašena pre svakodnevnim slika islamskog migrantskog terorizma. Kako da zaustavi zelenilo Bosne i Hercegovine kada ne mogu da zaštite svoje žene, sestre, majke, kćeri, od radikalnih iskamista koji kao vjerska islamska policija po europskim gradovima kontrolira i kažnjava žene po ulicama koje nose suknje, i koje su odjevene izvan propisa islama. U to i takvo društvo radikalnih islamskih zemalja Bosnu i Hercegovinu je jos daleko prije vjerskog beha rata za teritorij poveo, i duboko uveo Alija Izetbegović, islamski radikalista osuđivan za politički islam još u bivšoj Jugoslaviji. A kako bi Bosnu i Hercegovinu učinio vjerski cistim muslimanskim entitetom objasnio je, prenosi Vladimir Šoljić, u intervju datom Gračaničkom glasniku, časopisu ta kulturu i historiju broj 36. Godina XVIII studeni, 2013. Str. 65, citat iz intervjua Alije Izetbegovića od 14.11.1993. godine:

Moramo ovdje graditi jednu civilizovanu državu ili nemamo šansi. Dakle, ne čisto muslimansku državu ovdje napraviti. Mi to ne bi trebali da uradimo, mada će ona, kako se to kaže via fakti biti to, jednostavno, drukčije ne može. To će biti ipak država u kojoj će biti: 80% Muslimana i biće onoliko muslimanska ili bošnjačka, kako hoćete, koliko je Francuska, Francuska uprkos što tamo ima, isto tako, Arapa 3 miliona, itd, ali to je francuska država i tu je Francuz predsjednik vlade i predsjednik Republike i svi su ministri Francuzi i drukčije mu ne može da bude.

Prema tome, mislim da ta činjenica, da će njih biti još po 10 procenata jednih i drugih unutra, ne mijenja na stvari da narod koji je izborio tu državu ima sva prava koja, ne birajući, poštujući pravo onih njih kao manjina“. Dovoljan razlo za diobu Bosne i Hercegovine na tri nacionalne republike, Bošnjačka, Hrvatska i Srpska, jer svako drugo riješenje aktualnog beha problema je Alijina Muslimanska Bosna i Hercegovina, sa apsolutističkom vladavinom Muslimana, koji će zasigurno kada izbore takav nacionalno i vjerski čisti entitet, odreći se bošnjackog identiteta i vratiti se u Muslimane ili Turke.

Vinko Đotlo

* Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne moraju nužno odražavati stajališta portala

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari