Connect with us

Bosna i Hercegovina postaje ‘el Dorado’ za investitore

Objavljeno

on

Zatvarajući 5. Sarajevo Business Forum, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj izjavio je da ta konferencija postaje sve značajnije mjesto gdje se sastaju projekti i investitori.

Naglasio je da Bosna i Hercegovina postaje, kako neki kažu, “el Dorado za investitore” i dodao da se po pitanju zakonskih legislativa čini sve kako bi investiranje u BiH bilo olakšano.

– O svemu je bilo govora u protekla dva dana, ali najmanje o onima koji se ne vide, a učinili su najviše na organizaciji, a to je osoblje BBI banke. Ta ekipa vrijedno je radila na organizaciji foruma i kada se ugase svjetla ovog petog po redu foruma, oni će već od sutra predano raditi na organizaciji sljedećeg i treba im čestitati na tome, istaknuo je Trhulj.

Direktor BBI banke Amer Bukvić naglasio je da je cilj Sarajevo Business Foruma stvaranje platforme za sastajanje i suradnju regionalnih čelnika.

– Forumom želimo promijeniti imidž cijele regije i prikazati je kao povoljnu za investiranje. Jučer je ministar vanjskih poslova Turske Ahmet Davutoglu govorio da je državama potrebna vizija. Mi želimo izgraditi viziju suradnje i ako uspijemo promijeniti mentalitet ljudi da više surađuju, daleko ćemo dogurati, izjavio je Bukvić

Ovogodišnji SBF okupio je oko 600 sudionika, među kojima su bili politički čelnici, biznismeni, te investitori, a pratilo ga je gotovo 200 predstavnika medija.

U fokusu konferencije bili su projekti iz oblasti energije, poljoprivrede, infrastrukture i turizma.

Fena

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari