Connect with us

Gost Kolumne

Bosna nije grunt jednog njenog naroda

Objavljeno

-

Čudna je ta zemlja Bosna i Hercegovina bogata siromaštvom i siromašna bogatstvom, puna razlika i prazna zajedništva. Zemlja površinske ljubavi i posijane duboke mržnje. Europski zgon kojeg mnogi bizantinci i orijentalisti oru i kopaju, prekopavaju i rove te siju po njemu sjeme mržnje, netolerancije, nesnošljivosti i nepodnošljivosti. Nasijavaju ga sjemenom koje nikako nije za tog tla, tog podneblja i te europske klime.

Oru je i kopaju tuđinci, no što dublje rove u njene krvave dubine tim više nailaze na stare bosanske hrvatske usjeve koje niti je vrijeme smlavilo, niti sunce spržilo niti agresori i okupatori iščupali. Što su agresori i porobljivači više kopali, staro bosansko hrvatsko sijeme puštalo je dublje korijenje, išlo u dubine, s Bosnom i Hercegovinom sraslo, Bosnu i Hercegovinu čuvalo i očuvalo usprkos površinskim izraslinama koje se ni po čemu nisu uklapale u ono bosansko europsko, izvorno hrvatsko, temeljno. Nikada se nije uklopilo u bosanske hercegovačke europske vrijednosti, bosansko hercegovačke prepoznatljivosti.

I stoga pokušavaju u svojoj sili i mržnji na izraslom i tisućljeće starom bosansko hrvatskom nasadu kalemiti svoje bodljikave stabljike. Zaboravljaju ili ne znaju da jedno stablo ne raste na drugačijem.

Muslimansko političko vodstvo, konsenzualno iz svih stranaka i partija, te udruga svakog predznaka, silom zatrpava sva bosansko hrvatska stabla koja nisu iz njihova vrta, i njihovom vjerničkom, političkom ili kulturnom rukom posijana. Bosna i Hercegovina je preplavljena njihovim oračima i kopačima, i na svakom njenom dijelu ćuje se zvuk nacionalističko islamističkog krampa i pluga kako kopa i ore za svoje muslimanske usjeve. Televizija i pisani mediji, sto posto u muslimanskim šovinističko islamističkim rukama, jedna su od najubojitijih oružja u miru, kojima se nastoji ubiti i zakopati sve što nije u njihovom redu za poravnavanje beha prostora jednom zubačom u rukama beha muslimana. Ono što ne uspijevaju zaorati i zakopati, iščupati i spaliti, sijeku i bacaju u muslimanski oganj mržnje, pretvarajući svu bosansko hercegovačku prošlost u pepeo, a sadašnjost grade kao početak beha povijesti. Iz prošlosti si uzimaju samo onaj krvavi dio Otomanske vladavine i danka u krvi, kojeg nastoje svim sredstvima vratiti i oživiti u sadašnjosti.

Za muslimanski politički vrh Bosna i Hercegovina ima prošlost samo onoliko koliko je bila pod turskom okupacijom, i bogatstvo ono što je ostalo iza nje. Bosna i Hercegovina je za njih kao i sve druge islamske zemlje jednobojni, jednonacionalni, jednovjerski, jednopolitički i jednocivilizacijski grunt. Na takvom gruntu i nema mjesta za rast drugih stabala sa svojim plodovima i šarenilom. No to je stanje kao i u svim ostalim islamskim zemljama.

Međutim, kada je muslimansko vodstvo bilo u situaciji vojnog poraza tada je nudilo podjelu beha grunta, svima onima koji imaju pravo na tu zemlju. Tadašnja vojna i ubojita oružja kovali su u lažna oruđa za obradu i obranu Bosne i Hercegovine. Kakve Bosne i Hercegovine vidi se to danas. Sada kada su uspjeli svijet uvjeriti kako samo oni imaju pravo na tu zajednicu naroda i vjera, kultura i svjetova, kako je to njihov grunt, umjesto prikazivanih oruđa mašu ubojitim oružjima i prisiljavaju sve beha razlike na jednakost sa sobom. Ponovno je Bosna i Hercegovina pod oružjem prisilne islamizacije. Danas je beha zajednica opet puna poturica, onih koji su puno gori i radikalniji i od samih Turaka, kako se u toj fratarskoj zemlji govori, «poturica gora od Turčina» kao što je bilo i u prošlosti. Udaraju i te današnje poturice po hrvatstvu i katoličanstvu kao i oni janjičari iz krvave otomanske okupacije Katarininog kraljevstva. Nađu ih, ili ih prisilile, ili za šaku Judinih srebrenjaka što im ih daju, i za stolicu u koju ih smjeste, dadnu im pristup na TV i u novine, zapovjede im što će i kako govoriti, i udare te poturice gore od Turaka. Te i takve ljude ima svako beha vrijeme. Iz svakog sloja hrvatskog korpusa našlo ih se, te kao pravi janjičari proširuju otomansko carstvo na beha području.

Tu su i mali, no veoma opasni, hrvatski političarčići koji nikada nisu prežalili svoju ljubav, oni koji nisu mogli prihvatiti slobodu hrvatskog naroda, i bosanski pokušaj hoda u Europu. Tu su i bosanski fra propali ujačiči, papagajski novinarčići. Harače i ubiru danak u krvi, zubeči po „krčmi pogašenih svjetla“ mržnjom naoštrenom zubačom. Iz grupe tih konvertiranih pojedinaca ćuju se fašistički napadi neke mlade novinarke na sve ono što je hrvatsko i katoličko u Katarininoj kraljevini. I prije negoli se njoj kaže kako je ona sama najveći fašista i radikalista, ta režimska novinarka legalnu borbu hrvatske djece za obrazovanje na maternjem jeziku naziva u jednom TV magazinu «…fašističkom predstavom protiv Bošnjaka…» No ima li većeg fašiste od nje i njenih nalogodavaca, koji zabranom djeci da se školuju na maternjem hrvatskom jeziku, zapravo, vrše prisilnu islamizaciju te djece. Ta novinarka fašističkog režima sve bi oko sebe fašistoizirala i strpala u svoju fašistoidnu ideologiju. Ore ta novinarka fašistoidnim oruđem eurobosansku i hercegovačku zemlju. Ona čak i davnu hrvatsku borbu protiv Turaka i turskih osvajača, koja je bila kratko obilježena, naziva «…fašistoidnom borbom divljačkog i osvajačkog hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini…» Kroz ove muslimanske režimske novinare i poslušnike muslimansko političko vodstvo vraća krvavo tursko vrijeme na to predziđe kršćanstva. A Osmanlijsko carstvo bilo je, kako je neko rekao, «oličenje pakla u zemljama koje je držalo pokorenima.»

Tko ima pravo onda voditi beha zajednicu u taj pakao. Bosansko hercegovačka nije grunt jednog naroda bez obzira na njegovu brojnost. Bosna i Hercegovina je zemlja naroda, vjera, kultura, nacija i civilizacija. Današnji zbirni beha entitet ne smije biti žrtva jedne radikalne politike islamista ili al kaidista. Samo Bosna i Hercegovina europskih vrijednosti ima budućnost.

Vinko Đotlo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas