Connect with us

Komentar

Bošnjaci bez razloga napadaju Janšu

Objavljeno

on

Kako shvatiti negativne reakcije među Bošnjacima na izjavu slovenskog premijera Janše kako zločina u Srebrenici ne bi bilo da je zemlja prije toga očišćena od komunizma? “Genocid u Srebrenici”, piše Janša, “koncipiralo je isto zlo nastalo na akademiji JNA u Beogradu.

To je doktrina u kojoj piše da protivnika, agresora ili klasnog neprijatelja treba fizički uništiti, ubiti, da je to konačni cilj oružane borbe. To je doktrina u kojoj je odgojen Ratko Mladić, doktrina temeljem koje je izveden genocid u Srebrenici i na drugim mjestima.”

A pokolj u Srebrenici učinjen je pod zapovjedništvom generala JNA, pod zvijezdom petokrakom, kao i 1945. godine kada su partizani masovno smicali protivnike i “protivnike”.

Ako je to očito svima, ako se imenom i prezimenom znaju krivci, kako nije očito i bošnjačkim medijima koji su Janšu žestoko napali te ga optužili da želi amnestirati zločince u koje on zapravo upire prstom.

Mogla bi to biti posljedica uspomena na Jugoslaviju u kojoj je “Bosna” najbolje izražavala prirodu te države. Iz toga se izvlači logika – kako mi sami možemo sebe ubijati? Zar to nije amnestija kao odgovor na Janšinu istinu!?

Milan Ivkošić / Večernji list

Janez Janša: Masakr u Srebrenici se ne bi dogodio da je osuđena komunistička ideologija

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari