Pratite nas

Hrvatska

Bošnjaci formiraju paravojne odrede pod krinkom “kriznog stožera”?!

Objavljeno

na

Islamski SAFF prenosi: Bošnjaci formiraju paravojne odrede pod krinkom “kriznog stožera”?!

Priopćenje prenosimo u potpunosti i bez jezičnih intervencija: SBK formirao Krizni štab povodom eskalacije protesta u BiH

Na osnovu odluka zajedničke sjednice Predsjedništva i Izvršnog vijeća održane 10. februara 2014. godine, povodom eskalacije protesta u Bosni i Hercegovini, Svjetski bošnjački kongres objavljuje:

P R O G L A S

Svjetski bošnjački kongres izražava zabrinutost za stabilnost države Bosne i Hercegovine.

Svjetski bošnjački kongres razumije opravdanost građanskih protesta izazvanih sistemskom korupcijom na svim nivoima vlasti, neodgovornim ponašanjem vladajućih struktura i neadekvatnim ustavnim uređenjem države Bosne i Hercegovine.

Svjetski bošnjački kongres najoštrije osuđuje sve oblike nasilja koji imaju za posljedicu urušavanje državnih institucija i uništavanje imovine.

Svjetski bošnjački kongres poziva sve patriotske snage u domovini i dijaspori da se pridruže Kongresu u cilju očuvanja i jačanja države Bosne i Hercegovine.

Svjetski bošnjački kongres poziva probosanske političke faktore da lične i stranačke razmirice ostave po strani, radi prevazilaženja teške krize u kojoj se nalazi država, te da kriznu situaciju ne zloupotrebljavaju u dnevnopolitičke svrhe.

Svjetski bošnjački kongres formira Krizni štab sa zadatkom da hitno pripremi i aktivira operativni plan za djelovanje organa SBK u kriznoj situaciji.

Svjetski bošnjački kongres očekuje od svih patriotski orijentiranih građana da se radi učešća u aktivnostima Kriznog štaba, jave na tel. +38733922990 ili na e-mail [email protected]

http://www.sbk.eu.com/izdvojeno/proglas-sbk-povodom-eskalacije-protesta-u-bosni-i-hercegovini/

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari