Pratite nas

Pregled

Bošnjaci iz Sandžaka i BiH podržali konvoj potpore turskom premijeru Erdoganu

Objavljeno

na

Konvoj koji je organizirala Unija europskih turskih demokrata je u četvrtak krenuo iz Beča u namjeri da podrži turskog premijera Recepa Tyyipa Erdogana.

Konvoj sačinjen od Turaka iz dijaspore iz Austrije, Njemačke, Mađarske i Bosne i Hercegovine koji je krenuo iz Beča u četvrtak kao potpora turskom premijeru Recepu Tyyipu Erdoganu, stigao je u Beograd u petak.

Šef Unije europslih turskih demokrata i voditelj bečkog ogranka koji je organizirao konvoj, Abdurrahman Karayazili je izjavio da su anti-korupcijska djelovanja od 17. prosinca iscrpila kako Tursku, tako i Europu, ali ipak žele da se stabilnost u Turskoj nastavi bez obzira na sve.

Bošnjaci s područja Sandžaka na jugu Srbije i iz Bosne i Hercegovine također sudjeluju u konvoju.

Karayazili je izjavio da su ovaj događaj organizirali da bi izrazili potporu nacionalnim zahtjevima i pozvali sve muslimane na zajedništvo i jedinstvo.

Očekuje se da će konvoj sačinjen od stotina vozila stići na granicu Kapikule između Bugarske i Turske kasnije tijekom dana.

[box_warning]

SAMO U BIH SE MOLI ZA OKUPATORA: Danas u Bosni i Hercegovini zajednička molitva za Erdogana i Tursku

Na inicijativu studenata Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS), a povodom aktualnih zbivanja u Turskoj, danas će nakon klanjanja džuma-namaza u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu biti održana molitva za podršku turskom premijeru Recepu Tayyipu Erdoganu, javlja Anadolu Agency (AA).

Inicijativu studenata podržali su i iz Unije turskih studenata (MTTB), učenici Gazi Husrev-begove medrese i brojni pojedinci.

Musa Kose, jedan od organizatora aktivnosti, je za AA kazao da su pokušaji slabljenja Turske počeli protestima u Gezi parku u maju 2013. godine, a kulminirali događajima potkraj decembra, te da su turski studenti u saradnji sa bosanskim kolegama odlučili da na ovaj način pruže podršku, kako premijeru Erdoganu, tako i poštivanju volje turskog naroda.

Istakavši da je Erdoganova izjava „Nama su dovoljne molitve iz BiH“, koju je izgovorio na skupu u Ankari po povratku iz Pakistana, bila vodilja inicijative, Kose je kazao da će se studenti i drugi građani nakon klanjanja džume-namaza okupiti ispred džamije i pomoliti se za premijera Erdogana i Tursku.

Ukazavši da direktni uticaj napretka Turske na poboljšanja života i u BiH, Kosen je kazao da će, u slučaju da to odobri Islamska zajednica u BiH, slične aktivnosti biti provedene i u drugim bh. džamijama.

Uporedo s tim, ovoj akciji se pridružio i Halil Brzina, predvodnik nakšibendijske tekije u sarajevskom Mejtašu, čijom inicijativom će u 34 bosanskohercegovačke tekije biti održana molitva podrške premijeru Erdoganu i Turskoj.

Nekoliko zeničkih udruženja građana najavilo je da će naredne sedmice uputiti zajedničko saopćenje podrške Erdoganu i Turskoj.

Podsjećamo da je prošlog petka, odlukom Islamske zajednice Crne Gore, u svim džamijama te zemlje održana molitva za Erdogana i Tursku.

[/box_warning]

(Anadolija/av)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

VELIKO TRGOVIŠĆE: Vijenci kod rodne kuće dr. Tuđmana – najvećeg sina Hrvatskog zagorja i cijele Lijepe Naše!

Objavljeno

na

Objavio

Photo: Zagorje International

Predstavnici HDZ-a iz šest sjeverozapadnih i središnjih županija (Krapinsko-zagorske, Međimurske, Varaždinske, Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke) zajednički su u povodu 18. godišnjice smrti prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana položili vijence i zapalili svijeće kraj njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću.

Zlatnim slovima u knjizi povijesti

Predsjednik međimurskog HDZ-a i (nacionalni) potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat naglasio je da je na svima nama, koji danas uživamo u slobodi, njegovati povijesnu istinu i prenositi je našoj djeci:

A istina je jedna i jedina: moderna hrvatska država temelji se na Domovinskom ratu te učenju i djelu dr. Franje Tuđmana! Da nije bilo hrvatskih branitelja i dr. Tuđmana, ne bi bilo ni naše slobode!

Član Predsjedništva HDZ-a i gradonačelnik Zaprešića (Zagrebačka županija) Željko Turk istaknuo je da je sloboda nešto najsvetije, a ime prvoga hrvatskog predsjednika zlatnim je slovima upisano u knjigu naše nacionalne povijesti.

S trajnom zahvalnošću

Krapinski gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Krapine Zoran Gregurović – ne skrivajući emocije – govorio je o najvećem sinu Hrvatskog zagorja i cijele Lijepe Naše:

Moramo njegovati uspomenu na prvoga hrvatskog predsjednika, da se s trajnom zahvalnošću prisjećamo svega što je za Hrvate napravio, ali i da poučavamo mlade ljude o tome kako je nastala naša država i koliko je nemjerljiva bila povijesna veličina dr. Tuđmana.

Neizmjerno ponosni na dr. Tuđmana

S neizmjernim ponosom mi Zagorci i svi Hrvati prisjećamo se našega dr. Tuđmana – izjavio je za hdz.hr Alen Gerek, potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko-zagorske županije:

Dr. Tuđman najveći je državnik kojeg smo mi Hrvati imali u svojoj burnoj i slavnoj povijesti. Samostalna Hrvatska njegov je trajni spomenik!

U župnoj crkvi u Velikom Trgovišću proslavljena je potom sveta misa zadušnica za pokojnog predsjednika Franju Tuđmana.

JARNJAK: I TEŠKO BOLESTAN, NIJE MOGAO PRESTATI RAZMIŠLJATI O BUDUĆNOSTI HRVATSKE!

U Velikom Trgovišću bio je i Ivan Jarnjak, jedan od najbližih suradnika pokojnog predsjednika. Prisjetio se dana kada je s dr. Tuđmanom prije 18 godina, nekoliko mjeseci prije njegove smrti, posjetio rodno mu mjesto:

Kroz glavu mi prolaze misli o svim susretima s pokojnim predsjednikom i svemu što je učinio za Hrvatsku. A učinio je najviše! Zajedno smo ovdje, kod njegove rodne kuće, bili 1999. godine. Poslije toga dr. Tuđman više nikad nije bio u Velikom Trgovišću.

Preplavljuju me osjećaji – upravo smo na ovom mjestu toga poslijepodneva proveli divne trenutke, razgovarajući o Zagorju, o našim prekrasnim bregima, našoj Hrvatskoj, o tome što još trebamo napraviti. I kada je znao da je teško bolestan, nije mogao prestati razmišljati o budućnosti hrvatske države.

Dr. sc. Franjo Tuđman – Veličanstven čovjek u strašnom vremenu

Predsjednica: S ponosom se sjećamo prvog predsjednika

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Predsjednica: S ponosom se sjećamo prvog predsjednika

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju je, u povodu godišnjice smrti Franje Tuđmana, istaknula je kako se hrvatski narod u domovini i diljem svijeta, i svi hrvatski državljani s poštovanjem i zahvalnošću sjećaju svojega prvog predsjednika.

“Duboko vjerujući u svoj narod, ujedinio je domovinsku i iseljenu Hrvatsku na programu ostvarenja povijesnog cilja – stvaranja slobodne i neovisne hrvatske države. Bio je čovjek jasne političke vizije, strateg i državnik”, stoji u priopćenju Ureda predsjednice.

S obzirom da je danas i Međunarodni dan ljudskih prava, ustanovljen kao spomen na donošenje Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, predsjednica naglašava kako su stvaranjem neovisne države, hrvatski narod i svi građani dobili politički okvir za njezino ispunjenje i za stvaranje društva u kojemu će dostojanstvo i prava svake osobe biti zaštićena, u zajedničkoj odgovornosti promicanja općega dobra.

Predsjednica je jutros položila vijenac i zapalila svijeću na grobu prvog hrvatskog predsjednika u povodu 18. obljetnice njegove smrti. (Hina)

Dr. sc. Franjo Tuđman – Veličanstven čovjek u strašnom vremenu

Plenković: Tuđmanova ostavština je vizionarska okupljajuća politika u nezahvalnim međunarodnim okolnostima

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari