Nakon što je Središnje izborno povjerenstvo s liste za načelnika općine Stolac skinulo Salmira Kaplana i njegovu kabadahijsku družinu koja je prekinula izbore 2. listopada fizičkim napadom i krađom glasačkih kutija, večeras su se oglasili Bošnjaci Stoca koji su otvoreno zaprijetili kako će njih 10 tisuća spriječiti održavanje ponovoljenih izbora. Priopćenje koje su objavili, portal Kamenjar.com prenosi u cijelosti u izvornom obliku:

“Koordinacija boračkih udruženja Općine Stolac, predstavnici JOB-a, RVI, porodica šehida i poginulih boraca, maloljetnih dobrovoljaca Armije RBiH, dobitnika najviših ratnih priznanja večeras su u Stocu održali sastanak nakon kojeg su u javnost izišli sa zajedničkim stavom nakon jučerašnje podle odluke Centralne izborne komisije BiH (CIK). Zajedničko saopštenje vam prenosimo u cijelini:

– Povodom skidanja sa listi naših kandidata na lokalnim izborima u Stocu, izražavamo najoštriji protest protiv udružene zločinačke odluke CIK-a usmjerene protiv građana Stoca. Čvrsti smo u opredjeljenju da nikada nećemo dozvoliti stavljanje Stoca na mapu banovine Hrvatske i ostalih karti tzv.”Herceg-Bosne”.

– Koordinacija boračkih udruženja Općine Stolac zajedničkog smo stava da ćemo braniti, ako treba i golim životima, ustavni poredak Bosne i Hercegovine čuvajući svoje ognjište i svoj Stolac. Na sastanku boračkih organizacija prisustvovali su večeras i brojni građani Stoca koji su dali bezrezervnu podršku boračkim organizacijama.

– Dosta smo trpili tiraniju i ugnjetavanje građana Stoca. Stolac nije nikad bio i neće biti hrvatski prostor, nego će on biti prostor svih građana koji u njemu žele živjeti. Nećemo dozvoliti održavanje lokalnih izbora i nastavak lakrdije ukoliko se ne poništi na Sudu jučerašnja udruženo-zločinačka odluka CIK-a. Ponavljamo još jednom da smo spremni golim životima spriječiti da se farsa od takvih izbora održi.

– Ako se izbori održe po jučerašnjoj odluci CIK-a najavljujemo da ćemo imati u Stocu 10.000 ljudi koji će ustati protiv udruženo-zločinačke odluke CIK-a, navodi se u zajedničkom saopštenju Koordinacije boračkih udruženja Općine Stolac.”

Koordinacija boračkih udruženja Općine Stolac:
Jedinstvena organizacija boraca (JOB)
Ratni vojni invalidi (RVI)
Porodice šehida i poginulih boraca
Maloljetni dobrovoljci Armije RBiH
Dobitnici najviših ratnih priznanja

facebook komentari

 • Tyrex Rex

  Ajde,barem da smo otvorili karte .

 • EMINƎM

  alijin zločinački naum ovladavanjem Neretvom nikada nije prestao i rat se nastavlja,

 • Agromentum

  S jedne strane su “protiv udružene zločinačke odluke CIK-a” a s druge strane za ustavni poredak.

 • vladajuci

  Balije se zaigrale, Bakir šalje dvije brigade u Stolac, aferim…