Connect with us

BiH

Bošnjacima 90 posto novca, a hrvatskim područjima samo ostatak od 10 posto

Objavljeno

-

Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH, na čijem čelu je Safet Harbinja, je federalna institucija koja za cilj ima prikupljanje i distribuiranje financijskih sredstava za zaštitu okoliša na teritoriju Federacije BiH, uz ravnomjernu zastupljenost svih županija. Barem bi tako trebalo biti piše Večernji List

[ad id=”68099″]

Vlada Federacije BiH je na 126. sjednici koja je održana 22. srpnja 2014. godine imenovala predsjednika i članove UO Fonda u sastavu: Jasenko Muharemagić, predsjednik, Adnan Efendić, član, Džemail Ćibo, član, Begajeta Habota, član, Damir Felić, član, Pero Goluža, član, Vlado Ivanković, član. Direktor Fonda Safet Harbinja je bošnjačke nacionalnosti, kao i zamjenik direktora i rukovoditelji pet sektora unutar Fonda. Prema provjerenim informacijama, u Fondu je zaposleno oko 40 djelatnika, a samo dvoje djelatnika su hrvatske nacionalnosti.

Dakle Fondom, kao i financijskim sredstvima Fonda upravljaju i gospodare isključivo kadrovi bošnjačke nacionalnosti.

S toga ne čudi drskost koju je Safet Harbinja pokazao pokušavajući izmanipulirati zamjenicu premijera Vlade Federacije Jelku Milićević i premijera Fadila Novalića protekli mjesec.

Naime, nakon analize Glavnog vijeća HNS-a BiH o raspodijeli sredstava Fonda za zaštitu okoliša FBiH, koja je podigla veliku buru u javnosti na većinskim hrvatskim područjima, intervenirala je zamjenica premijera i ministrica financija Vlade FBiH Jelka Milićević.

Dan prije zasjedanja UO Fonda na kojem se trebao potvrditi prijedlog direktora o raspodjeli sredstava prema kojem kolokvijalno nazvani bošnjački podnositelji zahtjeva dobivaju oko 90% novca, a hrvatski oko 10%, na sastanku u Vladi FBiH direktor Harbinja je obećao zamjenici premijera Jelki Milićević i premijeru Fadilu Novaliću da će popravit štetu nanesenu hrvatskim područjima te da će izmijeniti prijedlog. A štetu je “popravljao” na sljedeći način: Harbinja je dodijelio gradu Širokom Brijegu 40.000 KM, koji u prvom prijedlogu nije dobio ništa ali istodobno je skinuo Kreševu 20.000 KM, Orašju 10.000 KM, Livnu 5000 KM i Rami 5000 KM, ukupno 40.000 KM.

Znači, direktor je od hrvatskih općina oduzeo novac da bi ga dao drugoj općini i na taj način samo pokušao prevariti sugovornike.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari