Pratite nas

Reagiranja

Bošnjačka rukavica je bačena – ima li Zagreb pripremljenu strategiju nacionalne obrane?

Objavljeno

na

Hrvatski novinar i kolumnist projekta Velebit Marko Ljubić za Kamenjar.com, komentirao je neposredno nakon prvih neslužbenih rezultata izglednu činjenicu da Željko Komišić postane član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

„Onoga trenutka kad je muslimansko bošnjačka politika i sve njihove institucije odbila postupiti po odluci Ustavnog suda BiH bilo je jasno, čak i da su se Bošnjaci odrekli mogućnosti nametnuti hrvatskom narodu odlučivanje u Predsjedništvu, ta država je definitivno sahranjena.

Nje više ni formalno nema.

Izbor Željka Komšića samo je stavio točku na taj proces i jasno je da se mora ili sve započeti iz početka i pokušati stvoriti federalnu ili konfederalnu Bosnu i Hercegovinu, ili je nužan – razlaz naroda. Valja naglasiti da će pokušaj izgradnje zajedničke države Bosne i Hercegovine danas i nakon svega što je bošnjački politički vrh uradio tjekom zadnjih dvadesetak godina prvenstveno prema hrvatskom narodu, biti puno teži i neizvjesniji nego početkom devedesetih godina i prije rata.

Večeras isticati svu besmislenost poruka Željka Komšića, govoriti o golemoj razlici između naroda i političkog naroda, etničkog i političkog podrijetla i legitimiteta, upozoravati na činjenicu  da je izborno pravo temeljno političko pravo jednoga naroda i jedini instrument ostvarivanja njegove suverenosti, postaje smiješno.

Maske su strgnute.

I bačena je rukavica opstanka Republici Hrvatskoj a ne samo, pa čak ni ne ponajviše hrtvatskom narodu u Bosni i Hercegovini. Na ispitu je sveukupna hrvatska nacionalna državnost a ne samo status hrvatskog naroda u BiH.

Zagreb je na potezu.

Veliko je sad pitanje ima li Republika Hrvatska pripremljenu strategiju i odgovor na ovaj razvoj stvari, a odgovorno bi bilo, iako je malo vjerojatno, da ima, jer se ovo što se noćas dogodilo znalo mjesecima i godinama unazad. Naime, čak i da su se Bošnjaci odrekli mogućnosti nametanja člana predsjedništva, sama takva formalna mogućnost, hrvatski narod i hrvatske nacionalne interese dovodi u podčinjen položaj i izlaže ga svojevrsnoj milosti kroz političku volju bošnjačkog naroda.

A to nitko ne smije dopustiti.

Niti se na toj činjenici može izgraditi zajednička država.

Od večeras se ne može niti smije više ni glumiti zajedničku državu, niti se čak i formalno smije Bosnu i Hercegovinu nazivati državom. Ne bar iz Hrvatske.

Bojim se daleko više sposobnosti ili bolje rečeno nesposobnosti Republike Hrvatske, koja je dobrim dijelom sukrivac zadnjih dvadeset godina za ovakav razvoj stvari, a pogotov se bojim činjenice da Republika Hrvatska mora zaštiti hrvatski narod i svoje nacionalne interese u Bosni i Hercegovini, a nije u stanju zaštiti hrvatski narod u Hrvatskoj od divljanja velikosrpskih ekstremista na čelu s Miloradom Pupovcom.

Međutim, kao i puno puta u povijesti, ovaj će razvoj stvari u BiH natjerati svakoga zdravorazumskoga Hrvata progledati i shvatiti što se to događa našemu narodu u cjelini, počevši od Republike Hrvatske do Bosne i Hercegovine, pa sam prilično siguran da će se vrlo brzo, formirati i snage i politike koje će znati zaštiti hrvatski narod u obje zemlje i spriječiti otvoreni ekspanzionizam putem javnih karikatura kao što je nesretni Komišić.

Bit će zanimljivo čuti već sutra prve izjave službenog Zagreba, ali i svih pretendenata na sudjelovanje u državnoj vlasti u Hrvatskoj. Na ovo nitko ne smije ostati nijem. Pogotovo su Bošnjaci s ovim postupkom u vrlo izazovnu poziciju doveli Bošnjake i hrvatske muslimane, pa će biti zanimljivo čuti i njihove reakcije“ – zaključio je Ljubić za Kamenjar.com

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Neki bi bacali bombe na prosvjednike u Vukovaru

Objavljeno

na

Objavio

Govor mržnje na Twitteru

Da su riječi gradonačelnika Vukovara o bolesnom društvu apsolutno točne,  svjedoči nezapamćen govor mržnje, koji je zavladao na društvenim mrežama poput Twittera.

Kako se radi o eklatatnom kaznenom dijelu, ništa manjem od poruka upućenim pojedinim političarima gdje autori tih poruka , završavaju 30 dana u pritvoru, najmanje što se očekuje od nadležnih institucija je privođenje na informativni razgovor.

Prijetnja bacanja bombe na prosvjednike u Vukovaru, te na taj način „rješavanja hrvatskog pitanja” nije nimalo benigna prijetnja,

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Agresija Dženane Harup-Druško prava je mjera ‘građanske BiH’ onako kako je vide unitaristi

Objavljeno

na

Objavio

TV emisija “Zabranjeni forum” (Nova TV BiH) od 13. listopada o.g., a temom stanja nakon Općih izbora u BiH, iznijela je na vidjelo svu složenost današnjeg trenutka u ovoj zemlji.

Mladi Marijan Knezović cijelo se vrijeme morao boriti za riječ i “otimati” prostor, budući da je bezbroj puta usred riječi prekidan od voditelja, a uz to bio izvrgnut primitivnim uvredama gospođe Dženane Karup-Druško, koja je u početku emisije pozivala Knezovića na red i pristojnost (nakon što joj je “upao” u riječ), da bi potom, kako se tema razvijala a atmosfera u studiju zagrijavala postala krajnje agresivna, bahata i bezobrazna, spuštajući raspravu na razinu uličnog govora, uz prijetnje kako “neće više da ćuti” (iako njezine monologe u pravilu voditelj nije prekidao), pa na kraju i postavljajući pitanje “u kakvoj je to obitelji odgojen” Knezović.

Ovakav nastup “renomirane” novinarke Dženane Karup-Druško (koja se usput pohvalila svojim dugogodišnjim novinarskim angažmanom – otvoreno spočitavajući Knezoviću “nekompetentnost” i aludirajući na njegove godine), samo je dokaz koji i kakav to koncept “građanske BiH” zagovaraju oni koji od početka vrše tihu reviziju Daytonskog sporazuma i krše Ustav BiH, u isto vrijeme bahato dokazujući Hrvatima kako je majorizacija i preglasavanje hrvatskoga naroda sasvim prirodno i normalno stanje, na koje bi Hrvati morali pristati u ime neke imaginarne i nepostojeće “građanske” BiH.

Dženana je bila naročito ogorčena izjavama Zagrepčana ( emitirane su u TV prilogu), budući da je velika većina intervjuiranih oštro osudila činjenicu kako se na posljednjim Općim izborima manipulacijom hrvatskome narodu nametnula osoba koja će ih “predstavljati” u kolektivnom Predsjedništvu BiH, pa je i to proglasila “primitivizmom” (naglašavajući ponovno svoje “bogato novinarsko iskustvo” – jer ona sebi “ne bi dopustila snimanje takvog priloga”!?).

Gospođa “novinarka s dugogodišnjim iskustvom”, također je vrlo “temperamentno” (čitaj: ostrašćeno) reagirala i na “činjenicu” da se “Hrvatska miješa u unutarnje stvari BiH”), što je već stara i izlizana parola islamskih fundamentalista “građanskog” usmjerenja koji (valjda) nisu svjesni onoga što govore.

Ostavimo sad po strani različita tumačenja odredbi Ustava BiH i Izborni zakon i osvrnimo se samo na neke teze koje Dženana Karup-Druško nije uzela u obzir.

  1. Republika Hrvatska je jedan od jamaca Daytonskog sporazuma, temeljnog međunarodnog akta na kojemu je ustrojena BiH, a time i Ustav BiH;
  2. Republika Hrvatska ima dužnost, obvezu i PRAVO voditi brigu o svojoj manjini u susjednoj BiH i to prema međunarodnim normama – i to pravo ne ovisi od Bakira Izetbegovića, Dženane Karup-Druško ili bilo koga drugoga u BiH;
  3. Daytonski sporazum je (kao supotpisnik) potpisao i predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman, kojega ista “građanska” (bošnjačko-muslimanska struja) smatra “agresorom” i “ratnim zločincem”, pa bi ih trebalo pitati znači li to onda da je BiH nelegitimna, odnosno, da je Daytonski sporazum nevažeći;
  4. Zar nije krajnji primitivizam, bahatost i bezobrazluk ono što čini Bakir Izetbegović proglašavajući Srbe i Hrvate “nepostojećim” nacijama i tvrdeći kako je njegov pokojni otac Alija BiH “ostavio u amanet Erdoganu”?
  5. Je li dosadašnja politika bošnjaka-muslimana “građanske” orijentacije bila konstruktivna – uključujući i posljednje grube manipulacije oko Općih izbora?
  6. Tko može opravdati reviziju Daytona i jesu li oni koji to čine svjesni da udaraju u same temelje države?
  7. Čemu tolika mržnja i netrpeljivost od strane bošnjačko-muslimanskih pristaša “građanske” opcije na svako spominjanje prava Hrvata i jesu li svjesni činjenice kako to neminovno vodi u duboki poremećaj ionako narušenih međunacionalnih odnosa između dva naroda i u krajnjoj konzekvenci dezintegraciji BiH?
  8. S kime i kako bi Hrvati trebali graditi Federaciju i državu? S Dženanom, Bakirom Izetbegovićem, Željkom Komšićem i sličnima?
  9. Čemu vodi politika “što gore to bolje” i misle li oni doista kako će svojom agresijom ušutkati Hrvate i natjerati ih na poslušnost?
  10. Hrvati se svoje opstojnosti nisu odrekli stoljećima, pa ni u vrijeme osmanlijskih osvajanja i genocida kojemu su bili izloženi 90-ih, kad su ih islamski ekstremisti (kako domaći, tako i džihadisti iz islamskih zemalja) klali, odsijecali im glave, palili sela, haračili i silovali diljem njihovih autohtonih prostora – pa neće ni danas, koliko god to gospođi Dženani, Bakiru, Komšiću ili bilo komu drugom bilo nerazumljivo i neshvatljivo.

Gospođa Dženana imala je potporu prilično brojne skupine u redovima publike u studiju, koja je svaki njezin akt verbalne agresije i bahatosti pozdravljala frenetičnim pljeskanjem, a na ruku joj je išao (svjesno ili ne) i voditelj koji je to dopuštao.

Što reći, nego zaključiti kako je i ova emisija bila očiti dokaz “ravnopravnosti” Hrvata u medijima BiH, pa i u državi u kojoj žive i gdje bi po Daytonu, Ustavu i svim drugim pozitivnim propisima morali biti konstitutivni, sa svim svojim pravima i to po ETNIČKOM, a ne “GRAĐANSKOM” modelu, jer BiH je (ako to još nekomu nije jasno) ustrojena na temeljnim uzusima PRAVA NARODA, a ne PRAVA GRAĐANA.

O nekim drugim tezama “bošnjakinje” Dženane i njezinih istomišljenika koji uporno pile granu na kojoj sjede i svojim postupcima nepovratno rastaču BiH, drugom prigodom.

“Ako laže koza – ne laže rog”, kaže jedan stara poslovica-

Pogledajte emisiju i uvjerite se sami, koja je to razina rasprave i kako to Dženana “brani”, “štiti” i “zastupa” BiH i njezine interese.

I gospođi Dženani (“renomiranoj novinarki” s dugotrajnim stažom u struci) jedan savjet: IPAK PROČITAJTE USTAV VLASTITE DRŽAVE PRIJE NEGO SE NA NJEGA POZOVETE. Ako to do sada niste stigli, pogledajte priloženu sliku, tu Vam je zaokruženo ono što je po Vama “sporno”.

Jasno piše “hrvatskog člana” a ne “člana iz redova hrvatskog naroda”.

Toliko barem ja kao laik (i ne baš “renomirani” novinar) mogu zaključiti, budući da sam (relativno) pismen.

Zlatko Pinter/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari