Bošnjački šovinisti poludjeli nakon gostovanja Nine Raspudića na N1

19

Ako ne mislite poput nas, vi ste ustaše i fašisti. Ako ne gledate na BiH kao što mi gledamo, vi ste mrzitelji i rušitelji BiH. Ako vam je u redu kad vam se uskraćuju osnovna politička prava, vi ste “prijatelji Bosne”, ukoliko se usudite prozboriti riječ-dvije o tome i kazati kako tome ipak nije tako – vi ste fašisti. I to oni najgori, piše Ivan Crnjac.

Ova priča svima je poznata. Svi koji su se usudili ikada i na bilo kojoj razini propitati bilo koju građansko-političku mantru lijevih i građanskih stranaka u BiH – doživjeli su prozivke.

Nova žrtva tih i takvih prozivatelja i “branitelja Bosne” je Nino Raspudić. Nino Raspudić gostovao je u emisiji Pressing na N1 televiziji.

Pressing je svakako napravio jedan svojevrsni iskorak s tim što je uopće ugostio Raspudića.

Kako god, ali ono što se u emisiji pričalo nije se svidjelo jednom broju Pressingovih gledatelja koji su svoje nezadovoljstvo istaknuli u Facebook komentarima na službenoj stranici N1 televizije u Sarajevu.

Iako je otvoreno rekao da je protiv svakog totalitarizma pa tako i fašističkog, odnosno, ustaškog, Raspudić je zbog drugačijeg mišljenja ipak zaradio epitet ustaše, nacionalista, fašista i tome slično.

Ipak, ti i takvi komentatori govore više o sebi i politikama koje zastupaju nego o Raspudiću i politici koju on zastupa.

Mantra da je sve što dolazi iz hrvatskog korpusa u Bosni i Hercegovini ustaško, ponovno se nastavlja. Izgleda da se neki naši sugrađai ne mogu suočiti s činjenicom da je pluralizam mišljenja, ideja, vrijednosti i političkih stavova jedna od najvećih vrijednosti i dosega zapadne civilizacije i tog kuluturološkog spektra.

Iako nije član nijedne stranke, Raspudiću su tako poručili da je “gori od hrvatskih dužnosnika i HDZ-ovaca” te da je “ustaša na baterije” i tipičan “malo školovani nacional socijalista”.

Ekipa Dnevnika.ba izdvojila je samo neke od komentara, obratite li pozornost, shvatit ćete o čemu se radi.

Cijelu emisiju možete pogledati na You Tube kanalu N1 i na njihovim stranicama. Ukoliko pronađete podlogu za neke od teza koje se guraju Raspudiću, javite nam se, no mi smatramo kako bi to bio, filozofskim riječnik kazano, Sizifov posao.

Ivan Crnjac

Nino Raspudić: Cilj bošnjačke politike je Federacija BiH kao bošnjački entitet i dvoentitetska srpsko-bošnjačka BiH

facebook komentari

 • Dusko Besenic

  Stara izreka objašnjava kako je najlakše prepoznati “genijalca” (pametnog čovijeka)….tako što se sve budale podignu protiv njega!

 • Tyrex Rex

  Da li to Raspudić priprema teren za neke nove političke promjene. Za čiji račun i po čijem nalogu, još ćemo vidjeti.Nije slučajno ovo što se dešava zadnjih dana i zaoštrava situacija sa balijama i nogometom u BIH,Zrinjskim pa napadima na Blaža Sliškovića,Thompsona u Mostaru.

 • Begovi-i-Age-Glamocchhaaaa

  Ovaj raspudnic raspali nije inteligentan, on je jednostavno smeche, kome je on inteligentan taj nezna sta je inteligencija, on je jedno obično napuhano nazivano mrzilachko gowno da nevrijedam jer ima i simpatichnig gowana

 • Begovi-i-Age-Glamocchhaaas

  Naduvano

 • Begovi-i-Age-Glamocchhaaaa

  Pa po tvojoj slici i izgledu spadaš u talog, ispod najnižeg sloja tvoje nacije, za moju Bosansku naciju si 1993 godine zločinima u Ahmićima genocidom u prozoru i Mostaru posto agresor, i u to ime Zivla Bosna

 • Istina

  Ustaše nisu bili fašisti. Onaj tko brani svoju vjeru, obitelj, dom, narod, domovinu, jezik, povijest, kulturu, na svojim povjesnim, prirodnim i etničkim prostorima, on ne može biti fašista. Oni koji napadaju iste, oni su fašisti.

  Raspad BiH priželjkuju udbaši, kosovci, orjunaši, stari komunistički kadrovi i njihovi potomci. Je li ovaj Raspudić igra igru Dodika i Čovića?

  Hercegovina i Bosna su povijesne hrvatske pokrajine. Nije u redu da Srbi ili bilo tko drugi dijeli ove hrvatske pokrajine. Nisam za BiH, pogotovo za ovakvu BiH, ali nisam ni za to da Srbija bude na Savi samo koji kilometar od Zagreba, tj. da Srbija kao država prvi puta od kada postoji, prijeđe zapadno od Drine.

  Fašista je onaj tko želi svim silama i sredstvima odnaroditi hrvatski narod i onaj tko se odrekao i odriče ovih dviju povjesnih hrvatskih pokrajina. Neki će reći okolnosti su takve kakve jesu i da mi ne možemo birati i određivati. Izdržali smo 1391 godinu na ovim prostorima, izdržimo i ovih 9 koje slijede. Ovaj svijetski poredak se približava svom vrhuncu, a nakon svakog vrhunca slijedi splasnuće. Padom ovog svijetskog poretka koji će najvjerojatnije pasti u 20-im godinama ovog stoljeća, past će i mnoge umjetne tvorevine, mnoge nametnute granice i sl. S pouzdanjem u Boga uskrsnuće hrvatskog naroda je vrlo blizu.

  Nisam nikakav prorok, ali kad neke stvari usporedim s događajima iz prošlosti, onda se da zaključiti da je vrlo lako moguće da se ostvari ovo o čemu pišem.

 • Begovi-i-Age-Glamocchhaaaa

  Pa bolje biti balijA nego agresor, ja sam Bosanski Musliman Krajišnik, balije su oko Sarajeva ali dombar sam Čovik, kod nas su Begovi i Age uvik bili pošteni dombri i cijenjeni ljudi

 • Begovi-i-Age-Glamocchhaaaa

  Pa u mojoj zemlji nista nije agresorsko tj hrvatsko, sve je Bosansko, i nista neće biti hrvatsko ni pod razno, zivila velika Bosna, Bosanska dombrota, Bosanska duhovnost i Bosanski merhamet

 • Istina

  Agresori su bili Turci koji su te poturčili. Livno u kojem ja živim, od toje zemljice Bosne, kako ju je nazivao bizantski car historičar Konstantin Porfirogenet VII., je starije 62 godine od zemljice Bosne. Prvi spomen Livna 892. godine, a prvi spomen zemljice Bosne, koja se prostorala na vrlo malom prostoru oko rijeke Bosne, tek 954. godine. Ista je priznavala hrvatsku krunu. Turski putopisac Evlija Čelebija iz XVII. stoljeća piše da su Bošnjaci hrvatsko pleme i da ga je kroz Bosnu pratilo 30 hrvatskih gazija. U vrijeme turske okupacije, čiji si i ti proizvod, na ovim prostorima službeni jezik je bio hrvatski

  Da znaš išta o povijesti, a ne znaš, poklopio bi se ušima, šutio bi i negdje se ne bi javljao.

 • Tyrex Rex

  Pinokio bosanski. a zato pričaju kako je nastao bosanac. medvjed silovao bukvu , pa se pokajao.

 • Istina

  Nemoj vrijeđati medvjeda.

 • Dusko Besenic

  Ništa nije točnije od istine,a ovo jest ISTINA !

 • Bobo Mostarac

  Izgleda, onaj TV N1 razgovor sa Ninom, pogodio je Bošnjački unitarizam ravno u sridu! Skinuo im je maske!

 • Istina

  Možda, ali ja Raspudiću ne vjerujem ni kad darove nosi.

 • Alan B’Stard

  a nu beže šta ti ‘kjafir’ kaže: jedigovna 🙂

  haha.. a jaka bega

 • EMINƎM

  smetnuo si sa svim tim bosanskim neka ti živi kao i krepali drug tito

 • EMINƎM

  pogođeni u moždinu sarajsk krmad skiče li skiče, istina ih ubija u glavu

 • cleuna892

  Prijatelju,nemoj vrijeđati medvjede!
  Istina s ovim gore je sljedeća.
  Prije nego smo mi oslobodili Glamoč i omogućili ovome idiotu da uopće može doći na vlastito ognjište,majka mu je kod Srba sigurno bila u nekoj radnoj jedinici dok je bila trudna s ovom nakazom.
  Prilikom poroda,vjerojatno u nekoj šumetini,kada ga je rodila,otresao je tintarom o neki kamen zbog čega ima trajne posljedice,što se najbolje vidi u njegovim upisima.

 • cleuna892

  Nakon ove emisije,u Sarajevu veća potrošnja apaurina nego ćevapa.
  “Bosnalijek” uvela treću smjenu da stavi pod kontrolu raspamećenu raju koju je istina totalno syebala.