Connect with us

Hrvatska

Bozanić upozorio na iseljavanje iz Hrvatske

Objavljeno

on

Predvodeći misu u Zagrebačkoj katedrali na 13. obljetnicu smrti kardinala Franje Kuharića, nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, rekao je

„dok se u Hrvatskoj danas na razne načine oživljava i uljepšava slika komunističke diktature, dok se pokušava obescijeniti napore i žrtve hrvatskih branitelja, osobito dragovoljaca, dok se prepravljaju životopisi relativizirajući sudjelovanje u dokidanju prava i ponižavanju hrvatskog čovjeka, bilo bi vrijedno vidjeti ne tako davnu prošlost kroz prizmu Kuharićevih briga i nadanja, upozorenja i zauzimanja za dobro“.

Kardinal Bozanić posebno se osvrnuo na iseljavanje iz Hrvatske, koju napuštaju mladi obrazovani ljudi zbog sve težeg nalaženja posla.

To nije pitanje isključivo politike. To je pitanje naše vjere, našeg zauzimanja u društvenom životu, našeg vjerničkog nemirenja sa zlom. Ono uključuje i politički stav o vrijednostima, o političkom nemirenju s onim što ne vodi k dobru, o istini u odgovornosti koja odgovara savjesti rekao je kardinal Bozanić, pozvavši mlade da ne napuštaju Hrvatsku.

[ad id=”40551″]

>>U Vatikanu razmatrano pitanje opstanka katolika u BiH

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari