Pratite nas

Hrvatska

Bozanić upozorio na iseljavanje iz Hrvatske

Objavljeno

na

Predvodeći misu u Zagrebačkoj katedrali na 13. obljetnicu smrti kardinala Franje Kuharića, nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, rekao je

„dok se u Hrvatskoj danas na razne načine oživljava i uljepšava slika komunističke diktature, dok se pokušava obescijeniti napore i žrtve hrvatskih branitelja, osobito dragovoljaca, dok se prepravljaju životopisi relativizirajući sudjelovanje u dokidanju prava i ponižavanju hrvatskog čovjeka, bilo bi vrijedno vidjeti ne tako davnu prošlost kroz prizmu Kuharićevih briga i nadanja, upozorenja i zauzimanja za dobro“.

Kardinal Bozanić posebno se osvrnuo na iseljavanje iz Hrvatske, koju napuštaju mladi obrazovani ljudi zbog sve težeg nalaženja posla.

To nije pitanje isključivo politike. To je pitanje naše vjere, našeg zauzimanja u društvenom životu, našeg vjerničkog nemirenja sa zlom. Ono uključuje i politički stav o vrijednostima, o političkom nemirenju s onim što ne vodi k dobru, o istini u odgovornosti koja odgovara savjesti rekao je kardinal Bozanić, pozvavši mlade da ne napuštaju Hrvatsku.

[ad id=”40551″]

>>U Vatikanu razmatrano pitanje opstanka katolika u BiH

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović promaknula časnike HRZ i PZO

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović promaknula je u prigodi Dana Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) 16 pripadnika HRZ i PZO, odnosno jednu časnicu i 15 časnika.

Oni koji su zamijenjeni ili odlaze u mirovinu ili na nove dužnosti.

U čin brigadnog generala promaknut je brigadir Mato Mikić, on je novi zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. U mirovinu ide brigadni general i dosadašnji zapovjednik brigadni general Miroslav Kovač.

Novi zapovjednik Hrvatske ratne mornarice je komodor Ivo Raffanelli, a u mirovinu ide dosadašnji zapovjednik, kontraadmiral Predrag Stipanović.

Brigadni general Siniša Jurković novi je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, a u mirovinu odlazi general pukovnik Mate Ostović.

U čin brigadira promaknut su pukovnici Damir Perak i Ivica Črne. Jedan bojnik promaknut je u čin pukovnika. Jedan satnik promaknut je u čin bojnika. Sedam natporučnika promaknuto je u čin satnika. Četiri poručnika promaknuta su u natporučnika.

Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, pohvalom vrhovne zapovjednice pohvaljen je brigadir Mato Mikić.

Predsjednica Grabar-Kitarović odluku je donijela na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog ministra obrane, odluke o promicanjima i pohvalama za pripadnice i pripadnike HRZ i PZO.

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Zagreb i treći put proglašen najboljim adventom u Europi

Objavljeno

na

Objavio

Zagreb je i treću godinu zaredom najbolje adventsko odredište u Europi prema rezultatu glasovanja na portalu European Best Destinations.

Drugo najbolje mjesto za provesti Božić u Europi je francuski Colmar, a na trećem je mjestu Beč.

Stranica European Best Destinations savjetuje turistima da uživaju u magičnom božićnom ugođaju i otkriju zagrebačku tajnu.

Iza Zagreba i među prvih pet u Europi našli su se gradovi:

Colmar (Francuska)

Beč (Austrija)

Budimpešta (Mađarska)

Strasbourg (Francuska)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari