Pratite nas

Običaji

Božićna čestitka Kolinde Grabar Kitarović

Objavljeno

na

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović je putem video spota svim Hrvaticama i Hrvatima diljem svijeta te svim građanima Republike Hrvatske čestitala Božić te im uputila najiskrenije želje za sretnu i bolju 2015. godinu.

Video spot se prikazuje na TV programima diljem Hrvatske. Čestitku Kolinde Grabar-Kitarović prenosimo u cijelosti.

“Vrijeme je Božića, vrijeme nade, zajedništva, obiteljskog okupljanja i ljubavi. Zato Vam želim da ove blagdane provedete u toplini obiteljskog doma uz svoje najmilije. Podijelimo radost blagdana, ali u našem veselju pokažimo i skromnost. Okrenimo se oko sebe i pogledajmo ljude koji nas okružuju, pružimo ruku najpotrebitijima, siromašnima, usamljenima i nesretnima. Učinimo to otvorena srca jer svaki čovjek u Hrvatskoj zaslužuje da ove blagdane dočeka ljudski i dostojanstveno. U svjetlu novog života pogledajmo i u sebe i ponovno pronađimo unutarnju snagu za promjene, za bolji život koji ćemo ostvariti.

Neka nova 2015. bude puna optimizma, vjere u sebe i zajedništva za bolju i prosperitetniju Hrvatsku koju svi zaslužujemo.Želim vam sretan i blagoslovljen Božić i sretnu 2015. godinu. Za bolju Hrvatsku!”, poručuje u božićnoj čestitci Kolinda Grabar-Kitarović.

kgk.cestitka-email1

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Naši u svijetu

Najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji je Martina Romić iz Subotice

Objavljeno

na

Objavio

Na 5. Reviji tradicijske odjeće i izboru najljepše Hrvatice izvan Hrvatske, u Tomislavgradu, Martina Romić iz Subotice, ponijela je titulu najljepše! Njena prva pratilja je Klara Jamić iz Njemačke, dok je druga pratilja Noemi Molnar iz Mađarske.

Događaj je održan u petak navečer u Tomislavgradu, a u zabavnom programu nastupio je Miroslav Škoro.

Cijelu godinu radi se na ovom zahtjevnom projektu, a djevojke su od 3. do 7. srpnja u suradnji Udruge »Stećak« iz Tomislavgrada i Hrvatske matice iseljenika posjećivale mjesta gdje žive Hrvati, a susrele su se i s kardinalom Vinkom Puljićem koji ih je ohrabrio i pozvao na to da nikada ne zaborave hrvatske korijene od kojih su potekli.

Projekt je održan pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.

Cilj ovoga programa jest susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture te upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnoga identiteta.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Običaji

Dream Team Babe i ‘Navijačka’ oduševile na Večeri folklora i tradicijskih običaja

Objavljeno

na

Objavio

dream team babe navijačka
tomislavcity.com

Ligaj dide, ligaj nek se krevet grije, baba nikad zakasnila nije! – između ostalog se orilo na opće veselje. Na kraju su publiku počastile navijačkom pjesmom koju su, priznaše, tek večer prije napisale, prenosi tomislavcity.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari