Connect with us

Hrvatska

Božićna čestitka predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović

Objavljeno

-

B.S./VecernjiList

U povodu božićnih blagdana predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je prigodnu čestitku u kojoj poručuje kako svake godine s radošću iščekujemo Božić, blagdan čovjekoljublja, ljubavi i solidarnosti prema svojim bližnjima, ali i prema svim ljudima kao poseban izraz poštovanja Božje riječi.

Vidjeti, razumjeti, poštivati i pomoći drugoga u njegovoj potrebi smisao je slavlja Isusova rođenja, blagdana svjetla, dobrote i mira, istaknula je predsjednica u božićnoj čestitici.

“Neka nas Božić potakne da budemo rastrošni u darivanju osjećaja, prijateljstva i zajedništva jer smo do sada mnogo puta naučili koliko zajedno možemo učiniti dobra za svoj narod i svoju Domovinu. Budimo rastrošni u darivanju dobrote i radosti, uvažavanja i tolerancije, budimo prekomjerni u promicanju pozitivnih vrijednosti koje nas osnažuju” napisala je predsjednica.

Predsjednica je pozvala na proslavu Božića u bogatoj raznolikosti običaja, pjesmama i čestitkama, te u toplini obiteljskih i prijateljskih susreta.

Svim kršćanskim vjernicima u Domovini i iseljeništvu predsjednica Grabar-Kitarović je poželjela čestit Božić i obilje svakoga dobra u novoj, 2019. godini.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je božićnu čestitku i mons. Želimiru Puljiću, predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom i svim hrvatskih nadbiskupima i biskupima, svećenicima, redovnicama, redovnicima te vjernicima u Domovini i iseljeništvu sljedećeg sadržaja:

„Svake godine s radošću iščekujemo Božić, blagdan s kojim prisutnost Božjeg Sina ulazi u našu svakidašnjicu. To je blagdan zajedništva kojim se u duhovnom miru i obiteljskom raspoloženju slavi Isusovo rođenje, došašće ljubavi, svjetla, dobrote i mira, najvažnijih darova života koji nas usrećuju u dijeljenju s bližnjima.” (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari