Connect with us

Vijesti

Božićna čestitka predsjednika RH Zorana Milanovića

Objavljeno

-

Predsjednik Republike Zoran Milanović čestitao je Božić svim kršćanskim vjernicima, a referirajući se na izazovno vrijeme u kojem živimo pozvao odgovorne da uvaže različita razmišljanja kao doprinos u traženju rješenja, a građane da se cijepe protiv covida jer je to istinski dokaz brige.

Zaželjevši sretan Božić sugrađankama i sugrađanima, sunarodnjacima izvan Domovine, posebno u susjednim državama Bosni i Hercegovini i Srbiji, predsjednik Republike u petak je u poruci naveo je kako nije slučajno što se Božić u kršćanskoj tradiciji smatra najradosnijim blagdanom.

Najradosniji je zbog toga što je to praznik obitelji i zajedništva, vrijeme dobrote i solidarnosti među ljudima, istaknuo je.

“Moja je iskrena želja da svi kršćanski vjernici, ali i svi naši građani, Božić ove godine dočekaju dostojno i tradicionalno, onako kako su to uvijek činili. Mirno i radosno, u krugu obitelji i prijatelja, sa svojim najmilijima”, zaželio je Milanović.

Predsjednik u čestitki dodaje kako zna da živimo u izazovnom, čudnom vremenu koje nam nameće neka nova pravila, pa i ograničenja.

“Na žalost, vidimo kako u društvu nedostaje i sluha za nijanse, pa nam se sve predstavlja kao crno ili bijelo. Uvjeren sam kako te neprilike, takve isključive poglede na probleme u društvu, možemo prevladati samo odgovornim i, prije svega, razumnim ponašanjem. Ponašanjem koje će uvažiti i prihvatiti različitosti u mišljenju”, poručuje predsjednik Republike u božićnoj čestitki.

Moramo imati razumijevanja za druge, za one koji drugačije misle, i uzajamno se poštivati, naglasio je.

Odgovorne, prije svega one koji odlučuju, pozvao je “da u božićnom duhu uvaže različita razmišljanja kao doprinos u traženju rješenja, a ne kao problem”.

“Jer, Božić je praznik koji nas upućuje i na toleranciju među ljudima”, istaknuo je.

Sugrađanke i sugrađane pozvao je i na brigu za svoje bližnje, istaknuvši da je u vremenu u kojem živimo, cijepljenje istinski dokaz brige kako za sebe, tako i za svoje bližnje”.

“Cijepite se! Potvrdite svojim djelima najveću vrednotu Božića – nadu i vjeru u pobjedu dobra”, poručio je Milanović.

“Još jednom svim kršćanskim vjernicima čestitam Božić, a svima u Hrvatskoj želim mirne i radosne blagdane. Sretan vam Božić i prije svega, zdrava nova godina”, stoji na kraju predsjednikove čestitke. (Hina)

Božićna čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari