Connect with us

Komentar

BOŽIĆNI MANDATAR I PROVINCIJALNA POLITIKANSKA LAPRDALA

Objavljeno

-

Sam Bog zna kakav će predsjednik Vlade biti Kanađanin hrvatskih, ličkih, korjena Tihomir Tim Orešković. Ni ON sam to ne zna i ne može znati.

[ad id=”93788″]

Je li T. Orešković as iz rukava kojeg je providnošću Božjom izvukao HDZ, a prihvatio MOST, ili zec iz šešira, pokazati će vrlo brzo njegove prve odluke: o sastavu VRH-a, programu kojeg će ponuditi Saboru, određivanje prioriteta u primjeni i promjeni regulacijskih reformi i javnih politika, komentirao je na facebooku prof. dr. Slaven Letica.  Komentar prenosimo u cijelosti.

Međutim, način na koji su njegovo imenovanje mandatarom popratili tzv. politički analitičari pokazuje sav jad, bijedu i provincijalnu tupost tih ČUDNIH STVORENJA.

946114_10153886455217871_1849468210408657876_nParadigmatičan je u tom pogledu komentar splitskog sociologa sa zagrebačkom adresom tučepskih korijena dr. Dražena Lalića.

Evo što je taj doktor od Torcide izjavio o novom mandataru: “Mandatar kojega su predložili nema nikakvog legitimiteta za obnašanje dužnosti na koju je predložen jer nije izabran na parlamentarnim izborima, a imat će golemu moć. Osobno još nikada nisam čuo za tog čovjeka, niti je za njega čuo itko s kim sam u posljednjih nekoliko sati razgovarao.” (Jutarnji list, 24-26. prosinca 2015.)

Dakle, tužnu i sramotnu činjenicu – koju bi morao skrivati kao guja zli jezik i brze noge – što on osobno i svi njegovi akademski i privatni prijatelji i pajdaši ne poznaju jednog od najuspješnijih međunarodnih poslovnih ljudi hrvatskih korijena, taj “politički analitičar” uzima kao jedino mjerilo za ocjenu vrijednosti g. Oreškovića. Lalićevo sramotno neznanje tako nije razlog stida i uzdržanosti od kritike čovjeka i menadžera kojeg naprosto ne zna, već “argument” za njegovo javno difamiranje.

Istodobno, stvarno izvrsni istraživač i znanstvenik KOJI DOBRO POZNAJE Tima Oreškovića, prof. dr. Igor Štagljar kazuje: “Mislim da je Tim Orešković dobar kandidat za mandatara. Osobno ga poznajem i razgovarao sam s njim u svibnju ove godine. Tim je pametan, stručan i radišan čovjek. On je Hrvat, ali se ipak kod njega osjeća “kanadski dodir” što je po meni jako dobro. Nadam se da će Tim Orešković ujediniti Hrvatsku koja je politički jako podijeljena zemlja. Nadalje, nadam se da će doći i do gospodarskog rasta jer nam dolaze rate kredita na naplatu. Sve ispod četiri posto gospodarskog rasta nam stvara probleme. Sve pohvale Timu, jedina je mana što nema političkog iskustva.”

Kako osobno nikada ne izričem VRIJEDNOSNE STAVOVE prije nego ovladam ključnim informacijama i činjenicama, trenutno prikupljam važne podatke o Tihomiru Timu Oreškoviću kako bih mogao za slijedeći Hrvatski tjednik napisati opsežniji esej o njegovom latentnom vladarskom potencijalu.
Zato me silno nerviraju persone tipa Dražena Lalića (kojeg uopće ne cijenim kao sociologa i sveučilišnoga nastavnika) koje su spreme o ljudima izricati odrješita mišljenje iako ih – uopće ne poznaju. Kakve li preuzetosti, površnosti i bedastoće.

Jedva čekam da sretnem Dražena i da ga priupitam kako se usudi suditi o ljudima koje ne poznaje, napisao je prof. dr. Slaven Letica.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari