Pratite nas

Hrvatska

BOŽIDAR ALIĆ: BLASFEMIJA HRVATSKOG GROBIŠTA

Objavljeno

na

Hoćemo li dočekati dan molitve i bdijenja za sve ubijene Hrvate na stratištu Jasenovca, jednom od bezbroj zatajivanih i krivotvorenih masovnih grobišta Hrvata, nakon okupacije 1945.,koja i dan danas traje. Hoćemo li zapaliti stotine tisuća svijeća na svim grobištima, razasutim i sakrivenim od partizanskih krvnika, poglavito u Jasenovcu, gdje su umoreni domoljubni Hrvati proglašeni Srbima, Romima, Židovima.

Hoćemo li doživjeti svetu Misu za Hrvate, koji su u Jasenovcu ubijeni, poradi toga jer bijahu Hrvati, nakon terora koji je uslijedio 1945.godinom i koji traje i traje i traje.

Užasava me pomisao kako su posmrtno prekrštavani u pravoslavce, judaiste i muhamedance i pribrojeni su žrtvama Nezavisne Države Hrvatske.
Izmišljena imena, brojevi, sve u svrhu nametanja krivnje nama Hrvatima,” u vjeke vjekova”.

Krimen nam je taj što željesmo Hrvatsku Državu!
Jedina mana naše NDH jest, što je izgubila rat!

1991.uspjesmo, opet krvlju našom, iznjedriti Hrvatsku, no za Udbašku fukaru na vlasti, kao i za četničku SPC, mi smo Ustaše. Mi, branitelji, dragovoljci posebice! Da, Ustaše!
I opet nam je krimen što se ovaj put oduprijesmo okupatorima, našim životima.
O ” mirnoj reintegraciji, aboliciji i oprostu” neću, jer ga nije smjelo biti, a i nemoguć je dok nam bradati sveštenici arlauču nad našim Hrvatskim humcima tvrdeći da smo Srbi… Dokle će ići ta blasfemija da umorene Ustaše, Domobrane, ili ” samo” Hrvate, broje kao žrtve NDH? Dokle će se četnici iz Hrvatsnog Sabora, derati o Srpskoj djeci a pod njihovim stopalima ” snivaju” Hrvatska dječica i mnogi mladi Hrvati-Katolici?
Nnihov je antiFAŠIZAM i danas na (ne)djelu, u svim porama Hrvatskog života, koji to prestaje biti!
Zapalimo svijeće, pomolimo se…

D O S T A je. P R E V I Š E je.

gospodo udbaši, prelili ste svoju posljednju čašu…..

OVO JE HRVATSKA
BOG I HRVATI
ZA DOM
AMEN

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Petog dana hodnje Pume u Koprivnici

Objavljeno

na

Objavio

Foto: OSRH / V. Jovanovac

Petog dana hodnje “Pumin skok 18” u nedjelju, 16. prosinca 2018. u popodnevnim satima pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade stigli su u Koprivnicu, gdje su ih dočekali bivši pripadnici 7. gardijske brigade Pume i gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić sa suradnicima..

“Čestitam vam na ovom pothvatu i motivaciji za koji treba imati veliko srce. Opet ste pokazali zbog čega ste ponos naše domovine, a Hrvatska vojska to jest”, rekao je gradonačelnik Koprivnice zaželjevši sretan put Pumama u daljnjim etapama hodnje te da ponosno i hrabro koračaju prema svom cilju.

U ime pripadnika Puma, gradonačelniku Jakšiću i pripadnicima 7. gardijske brigade Pume te braniteljimskim udrugama koji su ih dočekali na ulazu u Koprivnicu s toplim napitcima zahvalio se zamjenik zapovjednika 2. mehanizirane bojne Pume satnik Krunoslav Slavinec.

Pume su zatim zapalile svijeću kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima te su se zaputile prema dvorani u Koprivnici gdje će večeras biti smještene i prespavati te će ujutro nastaviti pretposljednju etapu prema Ludbregu, a potom i prema Varaždinu, priopćio je MORH

Ovo je peta od sedam etapa hodnje pripadnika Puma od Đurđevca do Koprivnice u dužini od 24 kilometara. Pume su simboličnu hodnju povratka u Varaždin od 184 kilometra započele 12. prosinca iz Našica. Hodnja se odvija u etapama: Našice – Kutovi, Kutovi – Slatina, Slatina – Virovitica, Virovitica – Đurđevac, Đurđevac – Koprivnica, Koprivnica – Ludbreg i Ludbreg – Varaždin.

Od ulaza u Grad Koprivnicu, zastavu Republike Hrvatke nosio je Koprivničanac skupnik Luka Topolko koji će zastavu nositi i do Varaždina.

Foto: OSRH / V. Jovanovac

 

Treći dan hodnje ‘Pumin skok 18’ prema Varaždinu

 

 

 

Pume nastavljaju povijesnu hodnju prema Varaždinu

 

 

 

Povijesna hodnja Puma od Našica do Varaždina

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Hrvatska

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta ‘Dr. Franjo Tuđman’

Objavljeno

na

Objavio

Foto: HVU / M. Sever

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” (HVU) održan je u subotu u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu, gdje su se posjetitelji mogli upoznali s uvjetima života i rada kadeta te daljnjim mogućnostima razvoja karijere u Hrvatskoj vojsci.

Posjetiteljima su predstavljeni sveučilišni preddiplomski studijski programi Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij vojnog pomorstva te preddiplomski i diplomski studij aeronautike – smjer vojni pilot, priopćeno je iz MORH-a.

Zapovjednik satnije u Kadetskoj bojni satnik Mirko Ištuk uvodno se obratio posjetiteljima te zainteresiranima održao multimedijsku prezentaciju o životu i radu kadeta na HVU.

Posjetitelji su stekli uvid u uvjete upisa, obveze kadeta, vojnu obuku, kampove kadeta te daljnje mogućnostima razvoja karijere u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Razgledali su objekte kampusa, knjižnicu, sportsku dvoranu, kadetski klub i prostorije u kojima borave kadeti.

Također, omogućeno je razgledavanje taktičko-tehničkog zbora naoružanja i vojne opreme koje kadeti koriste u obuci kao i kabinet oklopništva.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari