Connect with us

Vijesti

Božinović: Dron je prema navodima tužiteljstva imao avio-bombu

Objavljeno

-

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je navode zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) da je balističkim vještačenjem vojnog drona, koji je pao na Zagreb, utvrđeno kako je riječ o avio-bombi s pripadajućim upaljačem.

”Nastavlja se rad po predmetu drona. Zasad je utvrđeno da je bila avio-bomba i da je bio upaljač. Što se tiče ostalih vještačenja, to je nešto što nalaže Državno odvjetništvo (DORH)”, kazao je u srijedu Božinović.

Na upit o količini eksploziva u dronu, Božinović je rekao da se može pozvati samo na priopćenje DORH-a.

”Po zakonu jedino DORH može istraživati i jedino oni mogu davati informacije”, dodao je.

Upitan znači li to da premijer i ministar obrane nisu smjeli objavljivati informacije o dronu, Božinović je odgovorio kako ”zna samo ovo od DORH-a”.

Zagrebački ŽDO je priopćio u srijedu da je balističkim vještačenjem metalnih fragmenata vojnog drona utvrđeno da se radilo o avio-bombi s pripadajućim upaljačem te kako o tragovima eksploziva još se ne može donijeti konačni zaključak.

Nova TV je u utorak, pozivajući se na izvore bliske istrazi, izvijestila da na dijelovima bespilotne vojne letjelice na kojima je završeno vještačenje nije bilo tragova eksploziva.

Vojna letjelica pala je u Zagrebu prije gotovo dva tjedna, a premijer Andrej Plenković u petak je izjavio kako imaju pouzdane i provjerene informacije da je letjelica bila naoružana, da je došlo do eksplozije i da je najvjerojatnije riječ bila o avio-bombi koja je eksplodirala u tlu. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari